GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Dublin is de Silicon Valley van Europa - en dé nieuwe plek om Engels te studeren

Dublin is de Silicon Valley van Europa - en dé nieuwe plek om Engels te studeren

Engels is één van de meest gesproken talen ter wereld, dus wanneer het aankomt op het kiezen van een stad om deze taal te leren, is er bijna té veel keuze. Londen en New York zijn de voor de hand liggende keuzes, en dan zijn er nog alle andere steden in Engeland. Maar er is nog een andere levendige en vriendelijke hoofdstad, die fantastische mogelijkheden biedt om Engels te leren: Dublin. Ook wel het Silicon Valley van Europa genoemd, is de snel groeiende startup en tech scene van Dublin dé plek om Engels te studeren als je mee wilt liften op de tech hype.

Tech bedrijven noemen het hun tweede thuis

Nu tech giganten zoals Google, Facebook, Linkedin en Etsy hun Europese hoofdkantoren in Dublin hebben gevestigd, staat het gebied rond de Grand Canal Dock bekend als de Silicon Docks. Het is een broedplaats geworden die iedereen aantrekt, van internationaal bekende bedrijven tot startups, en er werken naar schatting meer dan 7000 tech-professionals in het gebied. Werkervaring, stages, banen... er zijn hier fantastische mogelijkheden om je carrière een kickstart te geven als je geïnteresseerd bent in big tech.

Het is al heel lang een centrum voor leren

Dublin heeft meer dan genoeg universiteiten, waaronder het beroemd en prestigieuze Trinity College, opgericht in 1592. Met een rijke onderwijsgeschiedenis kunnen de hedendaagse studenten genieten van de ervaringen in een stad die gebouwd is op een fundament van kennis en leren. Vandaag de dag, met zo'n sterk aanwezige tech-scene, is de jaarkalender gevuld met lezingen, topbijeenkomsten en conferenties geleid door de knappe koppen van onze tijd, die constant de baanbrekende technologieën en de nieuwste ontwikkelingen op onderzoeksgebied naar Dublin brengen. Het is dé plek om vooruit te komen!

Jong en bruisend

Dublin is één van de jongste hoofdsteden van Europa, dus je ziet overal ambitieuze afgestudeerden en twintigers met een honger naar kennis. Door deze continue stroom van jong talent heeft Dublin veel nieuwe, funky bars, een breed aanbod aan culinaire opties en een bruisend nachtleven dat kan concurreren met de grootste steden van Europa!

Dublin barst van de cultuur

Het leven in Dublin is nooit saai. Het is een internationale stad, met alle voorzieningen van een Europese hub, maar met nog steeds het gezellige gevoel van een dorpje. Breng je vrije tijd door met het ontdekken van de muziekscene van wereldklasse rondom Temple Bar, net ten zuiden van de rivier, waar lokale muzikanten hun gitaar of viool erbij pakken en wat nummers spelen voor een publiek dat net zo enthousiast is om mee te zingen. (Ja, dames, net als in "P.S. I Love you.") De lijst met redenen om van het leven in Dublin te houden is eindeloos, dus als je nog meer ideeën wilt over wat te doen en waar naartoe te gaan, check dan de Ultieme Bezoekersgids voor Dublin.

De Ieren behoren tot de vriendelijkste mensen ter wereld

De karakteristieke gastvrijheid en 'craic' waar de Ieren beroemd om zijn (veel grapjes en praatjes) is nooit ver weg, en elke pub, winkel en muziekgelegenheid is praktisch gegarandeerd om een handjevol charmante karakters te hebben waar je echt mee kan lachen. Dublin is een geweldige plek om tijdens je cursus bij een gastgezin te verblijven; de lokale families, met hun eindeloze vriendelijkheid en spraakzaamheid, verwelkomen studenten met open armen in hun huis. Ze kletsen graag de hele dag door, zodat je nog sneller Engels leert spreken.

De rest van Ierland heeft zó veel te bieden!

Net buiten de stad liggen weelderige groene landschappen bezaaid met piepkleine dorpjes en ruige kustlijnen die worden geraakt door de Atlantische golven, die er gewoon om smeken om verkend te worden. Ierland mag dan een klein land zijn, maar het is zeker een land met een natuurlijke schoonheid. Of je nu de heuvels op wilt gaan om te hiken door de uitgestrekte nationale parken, op zoek wilt gaan naar het perfecte glas Guiness in een bijzondere en charmante pub, een roadtrip wilt maken langs de kust of zelfs op zoek wilt gaan naar enkele van de filmlocaties van Game of Thrones, Ierland heeft het allemaal!

Denk je dat Dublin de perfecte plek voor jou kan zijn? EF Dublin is gevestigd in een elegant herenhuis in de historische wijk van de stad, vlak bij Fitzwilliam Square. Bekijk onze campusvideo voor meer informatie over het leven bij EF Dublin in de hoofdstad van Ierland.

Denk je erover om Engels te studeren in Dublin?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer