Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Ga virtueel op vakantie met deze 10 Instagram-reisaccounts

Ga

Instagram is een raam waarmee je uitkijkt op de hele wereld. Door de juiste Insta-reizigers te volgen, kun je via je schermpje meegenieten van hun reizen en de vrijheid haast proeven, zien en voelen. Met slechts een paar kliks en swipes en wat fantasie slenter je zo door een bruisende metropool, voel je de wind langs je wangen blazen in de Scandinavische natuur, en proef je daarna van een schaal vol heerlijke lokale delicatessen in een land hier ver vandaan.

Deze 10 Insta-reizigers bieden je vanuit je kleine Instagram-raampje een prachtig uitzicht op de hele wereld.

  1. @alexstrohl

    View this post on Instagram

    Pyrenees day dreaming

    A post shared by Alex Strohl (@alexstrohl) on

Verwacht op dit account geen clichématige strandfoto’s en palmboomplaatjes. Alex Strohl is een meester in het vertellen van verhalen door middel van fotografie: niet voor niets staan zijn foto’s ook in prestigieuze media als Forbes, Vanity Fair en Gentleman’s Journal. Zijn Instagram-account is een zorgvuldig samengesteld fotoboek. Het is daarom een lust voor het oog waarbij bovendien alleen de authentiekste momenten zijn vastgelegd. Elk meertje op de foto is gefotografeerd op z’n allerblauwste moment, elk bergtopfoto is genomen op het beste uur van de dag en elke zonsondergang werd precies vastgelegd toen het allerbeste tijdstip daar was.

In dit pittoreske fotoboek kom je soms snapshots tegen van de mensen in deze prachtige landschappen. Bergbeklimmers, diepzeeduikers en motorrijders komen allemaal tot leven in actieshots tussen de golven, mistflarden en berglucht. Dankzij de reizen van Strohl kregen we toegang tot delen van de wereld en tot situaties die anders amper gezien werden of in de vergetelheid zouden raken. Elke foto vertelt een verhaal.

2. @carleyscamera

https://www.instagram.com/p/B-Uu9XonzZa/?utm_source=ig_embed

Carley Rudd groeide op als kind van twee Amerikaanse kunstenaars en was daarom van jongs af aan al creatief. Inmiddels heeft ze een totaal eigen fotografiestijl ontwikkeld. Als je door haar account scrolt, is het alsof je de hele wereld door een pastelkleurige cameralens bekijkt. Door momenten met zacht zonlicht en perfecte symmetrie vast te leggen, zet Carley vrij letterlijk de schijnwerpers op zowel de natuurlijke als door mensen gemaakte schoonheid van deze planeet. Met haar Instagram-account en online reisdagboek veroorzaakt Carley reiskriebels bij elke Instagrammer die het geluk heeft haar account ontdekt te hebben.

3. @elice_f

Elice is architect, blogger en reisfotograaf maar vooral een verhalenverteller, en dat begint al bij haar dagelijkse ochtendwandelingen. Ze staat vroeg op om een beker koffie te kopen en op Elices blog en Instagram-pagina volg je haar stappen in de ochtendzon. In haar “Waar ik naartoe ga voor koffie”-stories zie je de mooiste kiekjes van haar leven, ingeklemd tussen buitenlandse zonsopgangen, de glimlach van eindeloos veel barista’s en de ochtendrituelen van de wijk waar ze zich op dat moment bevindt.

4. @irfanjunejo

View this post on Instagram

perfection is overrated

A post shared by Irfan Junejo (@irfanjunejo) on

Irfan Junejo noemt zichzelf niet altijd een reisvlogger en Instagram-influencer. In plaats daarvan vertelde hij verslaggevers ooit dat hij simpelweg “een tiener was die op zoek was naar een doel in z’n leven”. Irfan is een belangrijk figuur in de Pakistaanse YouTube-scene en heeft een populaire Instagram-reispagina met meer dan 426.000 volgers. Hij fotografeert zijn reizen, prachtig natuurschoon en de intrigerende architectonische hoogstandjes die hij tegenkomt. Als jonge tiener had hij nooit kunnen vermoeden dat het posten van vlogs tot zoveel meer zou leiden.

5. @wild.vanlife

Dit account vertelt het verhaal van een geplande ontsnapping om meer van de wereld te zien. Deze Instagrammer liet het alledaagse leven achter zich nadat ze een oude bus had opgeknapt. Op haar sepiafoto’s zie je haar in maaivelden in de middle of nowhere onder de sterrenhemel, en op stoffige plattelandsweggetjes op weg naar haar volgende bestemming. Door haar account te volgen is het alsof je op de passagiersstoel van haar bus zit en alle unieke momenten onderweg meemaakt, zoals die keer dat ze op de rotsformatie stuitte die in de jaren tachtig blauw was gekleurd, of die ochtend dat ze tot haar grote verrassing puppy’s tegenkwam in Marokko.

6. @somewhereiwouldliketolive & @somewhereiwouldliketogo

Op deze twee accounts komen binnenhuisarchitectuur en reisdromen samen. Hoewel de meeste reisblogs en Instagram-reisaccounts alleen maar focussen op de buitengevels van gebouwen en alle prachtige natuur buitenhuis, zorgen deze twee creators ervoor dat ook de wereld binnen voldoende aandacht krijgt. Met behulp van deze accounts beeld je je in hoe het zou zijn om op een comfortabel bed te zitten naast grote raampartijen, terwijl je uitkijkt op wolkenkrabbers en de oceaan. Dankzij deze combinatie van binnen en buiten ga je jezelf afvragen hoe het zou zijn om op zulke prachtige plekken wonen.

7. @girlwithgreenpassport

View this post on Instagram

After a long long wait for our beef-spinach stew & 'daal' to be ready on the wood fire, we were finally served with Kashmiri style lunch. We learnt that life admin works at a slow pace here. . Post lunch, with filled bellies, we had no agenda but to laze around. And as we ordered Kashmiri Chai to complement lets-do-nothing, Amir Sahib, the owner of the guesthouse, struck a conversation with us. Cigarettes were lit. . Next thing we know, we were discussing the Kashmir issue. Ahsen & I were thoroughly interested in a local’s take, a local from the Azad Kashmir side. Amir sb is a civil engineer from Muzaffarabad (which is a very big and fast-paced city, compared to Arang Kel), and was well versed with geopolitics and international current affairs. We were not expecting to find a learned local company. . I wouldn’t, in this post, get into the details of our discussion but the conversation made me realize how I had not much knowledge on the subject beyond what my school textbook taught me under the chapter “Masla-e-Kashmir”. What kind of a citizen am I, if I do not educate myself on the background of important country matters. . That's where I discovered a newly launched local news site called @therundownpk & I read their Kashmir Guide. They are putting up select news and guides with a really cool, easy-to-understand and slick manner. Totally enjoyable to read. . I'm putting uplink to their website & Kashmir Guide in the story today. Check them out. They have a very cool daily navigation & timeline feature! #TheRundownPK x #GGP #Ad

A post shared by ANAM HAKEEM ♦ Travel Lifestyle (@girlwithgreenpassport) on

Bomvol levenslust, bomvol energie: dit account bekijken is iets wat je vleugels geeft. The Girl with the Green Passport, ook wel bekend als Anam Hakeem. Ze schrijft weloverwogen captions bij haar kleurrijke foto’s en laat de hele wereld zo weten dat ze bestaat en rondreist, ondanks de beperkingen van haar paspoort. Op haar bucketlist staan ongeveer honderd landen en tot nu toe heeft niemand haar kunnen stoppen. Vooralsnog heeft ze 26 landen bezocht en kijken meer dan 23.000 mensen met haar mee.

8. @hanliprinsloo

https://www.instagram.com/p/B2cQew8AMJR/?utm_source=ig_embed

71% van onze wereld bestaat uit water, dus het zou raar zijn als we in dit overzicht niet de dappere reizigers zouden noemen die zich verdiepen in het grotendeels onontdekte waterrijk. Hanli is een freediver en ondernemer en ze zet zich in voor de bescherming van de oceanen. Ze reist tot 60 meter onder het wateroppervlak en laat ons bultruggen, onderwatergrotten en haast magische scholen vissen zien.

9. @tommy.clarke

Nu je net diep in de zee bent gedoken, is het tijd om hoog de lucht in te gaan. Tommy Clarke is een rondvliegende fotograaf: hij stapt in helikopters op zoek naar luchtfoto’s van prachtige natuur en andere ontdekkingen. Gezien van bovenaf lijken strandgangers op mieren op hun strandbedjes en zijn de parasols een soort kleurrijke snoepjes, her en der uitgestrooid over het zand. In een tulpenveld van alle kleuren van de regenboog kun je nog nét een kleine bloemenplukker in de kleurenzee herkennen. Tommy’s account zit barstenvol fotografisch plezier, kleurrijke spelletjes en unieke beelden vanuit de lucht.

10. @earthfocus

https://www.instagram.com/p/B-SqmxphilJ/?utm_source=ig_embed

Tot slot is er de plek waar je naartoe kunt gaan als je nóg meer Instagram-reizigers wilt ontdekken, dus als je aan deze lijst niet genoeg hebt. Dit account fungeert als curator en zet de prachtigste reisfoto’s van Instagrammers bij elkaar op één pagina. Hiermee vul je je feed met eindeloos veel adembenemende fotografie en oneindig veel inspirerende Instagrammers die je echt ook zou moeten volgen.

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer