GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Met deze bijbanen spaar jij binnen no time jouw buitenlandreis bij elkaar!

Met deze bijbanen spaar jij binnen no time jouw buitenlandreis bij elkaar!

Ga jij binnenkort naar het buitenland, maar heb je nog niet alles bij elkaar gespaard om je reis te kunnen bekostigen? Dan is een bijbaantje nog helemaal geen gek idee! Tenminste, als je het goede bijbaantje kiest. Hieronder een overzicht van de 6 best betaalde bijbanen zodat je snel veel geld kunt verdienen!

Klantenservice
Het klinkt misschien saai, maar werken bij de klantenservice is lang zo gek nog niet. Veel bedrijven zijn op zoek naar telefonische helpdesk medewerkers en zorgen er dan ook voor dat je het goed voor elkaar hebt. Zo kun je fulltime een training volgen, waarna je parttime aan de slag kunt gaan. Het salaris is prima en wordt ook nog verhoogd als je avond- of weekenddiensten draait.

Thuiszorg
Ben jij een ster in de huishoudelijke taken? Verdien hier dan je geld mee! Werken in de thuiszorg betekent langsgaan bij bijvoorbeeld ouderen die zelfstandig wonen, maar zelf niet meer in staat zijn om hun huis schoon te maken. Je maakt een leuk praatje met deze mensen terwijl je voor een leuke zakcent de woonkamer aan het afstoffen bent. Daarnaast kun je door de onregelmatigheidstoeslag aardig wat verdienen!

Administratief
Verzekeraars, energiebedrijven en banken zijn vaak op zoek naar studenten die voor hen eenvoudige administratieve klussen kunnen uitvoeren. En ze betalen hier goed voor. Je moet het dan natuurlijk wel leuk vinden om je vrije uurtjes in een kantoor te besteden, maar dat heb je wel over toch voor jouw buitenlandreis?

Logistiek
Bij werken in de logistiek komt van alles kijken: orders picken, bestellingen klaarleggen of dozen inpakken voor het distributie magazijn. Vervolgens moeten deze pakketjes natuurlijk ook worden bezorgd. Je kunt dit werk parttime doen en het betaalt behoorlijk goed. Daarnaast kun je in de vakantie vaak ook fulltime aan het werk, waardoor je aardig wat kunt verdienen.

Horeca
Als je aan horeca denkt, denk je niet direct aan veel inkomsten. Het zijn vaak lange dagen werken voor een mager loontje, maar dat is niet helemaal waar. Van het minimumloon, waar veel horecagelegenheden mee werken, moet je het inderdaad niet hebben. Maar van de fooi kun je rijk worden! En ook hier geldt: hoe meer uur je werkt, hoe meer geld er binnenkomt én dus fooi.

Promotie
Word jij ook altijd zo gek van die mensen die je aanspreken op straat omdat ze je iets willen verkopen? ‘Waarom doen die mensen dat werk?’ gaat er dan vaak door je hoofd. Het antwoord is makkelijk: het verdient! En hoe! Naast een prima uurloon kun je fantastische bonussen verdienen, waardoor je op 1 dag wel €100 kunt verdienen. Een loon waar je ‘u’ tegen zegt, als je het mij vraagt.

Dit artikel is geschreven door Sira Hoogstraten, online marketeer bij StudentJob.

Meer informatie over StudentJob?Klik hier!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden