GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

6 tips om in te pakken “like a boss”

6 tips om in te pakken “like a boss”

Is het jou ooit al overkomen dat je enkele uren voor take-off nog wanhopig kleren in je koffer zit te proppen? Of dat je weken aan een stuk aan het inpakken bent en maar niet kan beslissen welk paar hakken het beste passen bij die ene jeansshort?

Inderdaad, inpakken kan frustrerend zijn. Het doet je soms je haren uittrekken of het zweet breekt je uit– zeker als je het vaak moet doen – maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. We vroegen enkele van onze meest frequente EF flyers naar hun beste tips & tricks om in te pakken; volg gewoon wat zij doen en voor je ’t weet, pak jij in “like a boss”!

1. Tom: Stel niet uit en houd het licht

Pak je koffer in de avond voordat je vertrekt, ongeacht het tijdstip van je vlucht. En nog belangrijker: Houd. Het. Licht. Maak het proces eenvoudig door outfits en kledingstukken te kiezen die je vaak draagt in plaats van je hele kledingkast te door te spitten naar kleren die je anders nooit draagt. Ben je toch iets vergeten? Geen stress – onthoud dat je de meeste dingen opnieuw kan kopen op je bestemming (en als kleine bonus neem je een gloednieuwe winterjas of een nieuw paar laarsjes mee naar huis!)

2. Narae: Rol, rol en rol nog meer

Probeer te reizen met enkel een klein trolleytje en onthoud om je kleren op te rollen in plaats van op te vouwen. Je bespaart er een hoop ruimte mee en het helpt om kreuken te vermijden. Voor kleine dingen zoals sieraden en tandenborstels, kun je wegwerp handschoentjes gebruiken: zo blijft alles gescheiden, georganiseerd en netjes.

3. Lena: Douche als een “local”

Om lichter in te pakken en sneller door de security te geraken met je handbagage, laat je die grote flessen shampoo en bodylotion beter thuis. Als het hotel deze niet voorziet (en je vriendin niet wil delen), ga je even langs bij de lokale apotheek of supermarkt en koop je het daar. Om toch een beetje glamorous te reizen (voor de vrouwen): verlaat het land niet zonder je favoriete lipstick in je handtas.

4. Madeleine: Het zit ‘m allemaal in de voorbereiding

Bereid je goed voor zodat je enkel meeneemt wat je echt draagt. First things first: kies jouw “travel essentials”; de mijne zijn: wandelschoenen, bikini’s, zonnebrillen en een boek. Ga dan over tot het kiezen van outfits die je sowieso wilt dragen tijdens je trip en kijk of je sommige stuks dubbel kan gebruiken (Past die rok bij twee topjes? Zoniet, ditchen.) Herbekijk alles enkele dagen en probeer de verleiding tegen te gaan om je koffer vol te proppen met dingen waarvan je WEET dat je ze niet zal dragen (dit kan zwaar zijn, zeker als je koffer half leeg lijkt!).

5. Kaisa: Voorzie altijd een back-up

Het is beter om te reizen met enkel handbagage, maar heb je toch een grotere koffer nodig, zorg dan altijd voor een outfit in je handbagage in case of emergency. Dit komt geweldig van pas als je enkele dagen vast komt te zitten op je bestemming zonder je koffer (je wilt toch écht niet degene zijn die vier dagen rondloopt in dezelfde onderbroek, ofwel soms?) Extra tip: houd de zakjes bij die je krijgt als je nieuwe schoenen of tassen koopt en gebruik ze om kleine dingen in te pakken zoals sokken, ondergoed en bikini’s. Vergeet geen extra tas om je vuile was gescheiden te houden van je schone kleren!

6. Katya: Van basics tot pumps

Kijk altijd twee keer na of je basics binnen handbereik zijn: je paspoort, je bankkaarten, je telefoon en oplader, je headphone (want je kan niet reizen zonder je favoriete muziek!), kauwgom, zakdoekjes, pleisters, make-up en pijnstillers. Kies daarna onmisbare spulletjes zoals je favoriete high heels – je weet nooit tot welk feestje je wordt verleid!

Image by Helga Weber, Flickr / Creative Commons

Wil jij ook reizen met EF?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer