GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 redenen om in Singapore in het buitenland te studeren

5 redenen om in Singapore in het buitenland te studeren

Het kleine maar machtige Singapore is een smeltkroes van culturen, waar eten, netheid en winkelen allemaal heel serieus worden genomen. Daarnaast heeft het vele toponderscheidingen voor zijn competitieve onderwijssysteem dat vooruitstrevend, digitaal en internationaal is.

Avontuurlijke en ambitieuze internationale studenten die hun horizon willen verbreden en het leven in het buitenland willen ervaren, kunnen in Singapore hun hart ophalen.

Hier zijn vijf redenen waarom studeren in Singapore een geweldige keuze is!

1. Leer Engels en Mandarijn

Engels en Mandarijn Chinees zijn twee van de officiële talen van Singapore, samen met Maleis en Tamil. Dus voor studenten die Engels of Mandarijn (of allebei!) willen leren tijdens hun internationale uitwisseling, is Singapore een uitstekende keuze.

Ongeveer 70% van de Singaporese bevolking spreekt Engels en/of Mandarijn, waarbij de verdeling redelijk gelijk is. Beide talen worden veel gesproken in de stad, dus je hebt genoeg mogelijkheden om je lessen in de praktijk te brengen.

2. Ervaar een mix van culturen

Deze Aziatische metropool combineert het beste van Oost en West. De Singaporese cultuur, die bestaat uit Chinezen, Maleisiërs, Indiërs en verschillende andere etnische groepen en expats, is een van de meest diverse ter wereld. Deze diversiteit is duidelijk zichtbaar in de taal, het eten, de religie, het handwerk en de winkels en de verschillende festivals die het hele jaar door worden gehouden.

Het dagelijkse leven in Singapore is vredig en veilig en de stad werkt hard om de levenskwaliteit hoog te houden. Dit heeft geresulteerd in behoorlijk hoge boetes voor zaken als kauwgom kauwen, spugen, afval gooien, door rood lopen en dansen op tafels.

3. Het is een paradijs voor foodies

Waar anders dan in Singapore kun je ontbijten in Little India, lunchen in Chinatown en zeevruchten eten als avondeten? Hoewel Singapore de thuisbasis is van veel Michelin-sterrenrestaurants van wereldklasse, weten de lokale inwoners dat het beste eten in Singapore te vinden is in de Hawker-centra. Deze bruisende openluchtmarkten bieden live muziek, entertainment zoals schaakspellen en een aantal van de beste straatgerechten in Azië. Veel kraampjes zijn gespecialiseerd in één gerecht en hebben het recept in de loop van generaties verfijnd. Met meer dan 100 Hawker-centra in heel Singapore, waarom maak je er niet je missie van om ze allemaal te proeven? Wat je ook proeft, het is bijna gegarandeerd overheerlijk.

4. Bezoek andere Aziatische hotspots

Singapore zelf mag dan klein zijn, het ligt zo dicht bij andere prachtige Aziatische bestemmingen dat je er gemakkelijk een weekend kunt rondreizen. Vliegen van Singapore naar Kuala Lumpur duurt iets minder dan een uur, terwijl Phuket in Thailand minder dan twee uur rijden is. Sentosa Island is een andere geweldige bestemming zonder Singapore te verlaten, waar je het Universal Studios Theme Park kunt bezoeken, of de veerboot naar Sisters Island kunt nemen en kunt snorkelen in de bloeiende riffen of picknicken op de met palmbomen overladen stranden.

5. Maak internationale vrienden

Een culturele smeltkroes, een levendige eetscene, een efficiënte en veilige stad en de nabijheid van andere Aziatische hotspots maken van Singapore een topstudiebestemming voor internationale studenten. Met topuniversiteiten trekt de stad mensen van over de hele wereld aan, waardoor het een ideale plek is om je te mengen onder internationale medestudenten en nieuwe vrienden te maken om samen Singapore te ontdekken. Er is ook genoeg te zien in en rond de stad. Ga op excursie naar de nabijgelegen eilanden Sentosa, Pulau Ubin en St. John's - de perfecte manier om op ontdekkingstocht te gaan terwijl je geniet van een leuk dagje uit met nieuwe vrienden.

Leer een taal in Singapore!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer