GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Singapore te houden

10 redenen om van Singapore te houden

Voor velen roept Singapore een beeld op van een drukke skyline en smetteloze straten. Hoewel dit waar is, is er veel meer in de Lion City dan je op het eerste gezicht zou denken. Van strakke, trendy restaurants, verspreid over de stad, tot een bruisende, frisse modescene, de stad die bekend staat om zijn conservatieve regels zal je verrassen.

Hier zijn onze tien redenen om van Singapore te houden - bereid je voor op een golf van reislust.

1. Eten

Het is geen wonder dat de keuken van Singapore beroemd is voor zowel haar kwaliteit als diversiteit. De keuken heeft invloeden van verschillende keukens zoals de Chinese, Indiase, Maleisische en Indonesische. De stad is ook de thuisbasis van het goedkoopste Michelin-sterrenrestaurant ter wereld: Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle. Hoewel de naam van het restaurant een mond vol is, serveert dit restaurant zeer eenvoudige maaltijden. Singapore is ook de thuisbasis van verschillende voedselmarkten (Hawker- centra), waarvan sommige ondergronds zijn. Soms is het een beetje graven naar de juweeltjes en zeker aangeraden!

2. Taal

Als voormalig Britse kolonie is het niet verrassend dat in stad de meest gesproken taal Engels is. Singapore trekt mensen van over de hele wereld en creëert zo een multiculturele samenleving. Doordat veel mensen Engels spreken is dit een perfecte bestemming om aan je vaardigheden te werken en om te communiceren met verschillende mensen over de hele wereld.

3. Marina Bay Sands

Ga voor een van de meest indrukwekkende uitzichten van Singapore naar Marina Bay Sands. Voor de mensen die in dit luxe hotel verblijven, is er de adembenemende Infinity pool op het dak.  Voor gasten is het mogelijk om een kaartje te kopen voor het SkyPark-panoramadek, ook deze bevindt zich op het dak van het hotel. Het dek biedt een spectaculair uitzicht over de stad en is een bezoekje waard.

4. Gardens by the bay

Singapore wordt niet voor niets de Garden city genoemd. Bijna de helft van het eiland is omgeven door natuur. Van natuurreservaten tot botanische tuinen, er is geen gebrek aan groen in de stad. Er zijn verschillende dingen te zien en te doen in Singapore. De tuinen zijn de thuisbasis van meer dan 1 miljoen planten. Van de rustgevende waterval tussen de bomen tot de lichtgevende supertrees, Gardens By the Bay is een niet te missen ervaring!

5. Cultuur

De cultuur in Singapore bestaat uit verschillende etnische invloeden. Mensen uit verschillende landen, met verschillende religies leven harmonieus naast elkaar. Netheid en respect zijn enorm belangrijke waarden voor de inwoners van Singapore. De strenge regels en zware sancties op zaken als kauwgom en zwerfafval zijn de reden waarom Singapore een van de schoonste steden ter wereld is.

6. Schoon

Om door te gaan op het vorige punt, de netheid van Singapore mag niet over het hoofd gezien worden. Als je een beeld hebt van een grote, drukke stad en de hoeveelheid afval op straat, dan zal Singapore een verrassing zijn. De straten en het openbaar vervoer zijn spic en span.

7. Stranden

Singapore heeft in totaal zeven stranden. Van Palawan Beach, met een mysterieus ogende hangbrug, tot het pittoreske strand op Lazarus Island, gelegen aan de kust van Singapore. Geniet van de zon, geniet van het uitzicht of speel een spelletje volleybal op het strand.

8. Fashion Forward

Hoewel Singapore niet de eerste stad is die bij je opkomt als het gaat om mode, heeft het zeker wel veel om te bieden. Veel jonge ontwerpers hebben zichzelf en hun ontwerpen tentoongesteld in voormalige eettentjes langs Haji Lane. In tegenstelling tot de grote winkelcentra is Singapore’s ‘originele hipsterbuurt’ vind je hier vintage koopjes, toffe prints en eigenzinnige ontwerpen. Houd je telefoon ook bij de hand, want de buurt is super ‘instagrammable’.

9. ArtScience museum

Behalve dat het een prachtige architectuur heeft opent het Singapore ArtScience museum de deuren voor een fascinerende mix van kunst en technologie. De Future-world tentoonstelling is bijzonder interessant, omdat het de museumbezoekers mee op reis neemt door vier belangrijke verhalen: natuur, park, stad en ruimte. Door de interactieve kunstwerken en het fantastische lichteffect zorgt samen voor een onvergetelijke ervaring

10. Het hele jaar lang zomer

Als je het hele jaar door zonnige zomertemperaturen je ding zijn, dan ben je waarschijnlijk blij met het feit dat de gemiddelde temperatuur in Singapore 32 graden is. Je warme kleding kan je in Nederland laten en genieten van korte broekenweer en non-stop een lekker kleurtje.

Leer Engels in SingaporeMeer weten...
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer