GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

9 geweldige bestemmingen met zowel stad als natuur

9 geweldige bestemmingen met zowel stad als natuur

Dus dit is je reisdilemma: je wilt een nieuwe stad bezoeken omdat je op zoek bent naar het opwindende gevoel van een grote, bruisende, onbekende metropool. Je verlangt naar brunches, je denkt aan bars, galerieën, je mengen met de lokale bevolking, de architectuur en de drukte in de metro. En toch ontbreekt er iets.

Dat komt door dit kleine simpele zinnetje – een waarom grootouders over de hele wereld bekend staan – en het blijft kriebelen achter in je hoofd:

“Frisse lucht zal je goed doen!”

Het blijkt dat er een wetenschappelijke basis is voor deze eeuwenoude uitdrukking. Frisse lucht verbetert de spijsvertering, bloeddruk en hartslag. Het zuivert de longen, scherpt de geest, versterkt het immuunsysteem en verhoogt je geluk.

Gelukkig is frisse lucht redelijk makkelijk te vinden, dus het vervullen van oma’s wens is niet zo’n moeilijke taak. Vooral als je een stad kiest met spectaculaire nabijgelegen natuurgebieden, waar het buitenleven in het DNA zit.

Die combinatie van stad en natuur is wat de ultieme reis vormt

Dus ga op zoek naar die heerlijke slok verse O2, krijg een serotonine-kick, maak je geest een beetje vrij, voel de aarde onder je voeten en maak contact met ‘the good stuff’. Onze top 9 combo-bestemmingen tussen stad en natuur zouden zeker moeten volstaan.

1. Playa Tamarindo

Drink koffie in een gezellig café in de stad, surf op een van de stranden aan de Pacifische kust van Costa Rica en trek vervolgens door een met mangroven omringd natuurreservaat – allemaal op één dag. Ga op zoek naar krokodillen, apen, oogverblindende kolibries en oude lederschildpadden terwijl je in feite bijna elke tropische diersoort op je lijstje afvinkt. Je kunt net zo goed de dierenfluisteraar worden genoemd.

2. Kaapstad

Beklim de Tafelberg als je een wandelprofessional bent en geniet van het onwerkelijke uitzicht op Camps Bay en Clifton Beaches als de schemering valt. Ga cultuur snuiven op Robbeneiland, ervaar een safari en ga dan verder naar Kaap de Goede Hoop. Ik verzeker je – al je vrienden op Instagram hopen ooit dezelfde reis te maken.

3. Singapore

Singapore is in wezen een droomstad. Schoon, innovatief, technisch gedreven, architectonisch schitterend en boordevol opwindende Zuidoost-Aziatische cultuur. Ver weg van de prachtige jachthaven ontdek je de Gardens by the Bay – een majestueus door mensen ontworpen wonderland van planten, bomen en sprankelende lichtshows. Net als Sentosa Island en een dozijn andere epische natuurplekken – ‘this one hits different’.

4. Malta

Malta verdwijnt vaak onder de radar, want iedereen heeft het altijd over Italië, Spanje en Griekenland als het gaat om mediterrane vakanties. Het wordt tijd om hier verandering in te brengen. Met duizenden jaren geschiedenis en cultuur herbergen steden als Valletta en Mdina zowel hippe cafés als oude ruïnes. Terwijl natuurgebieden zoals de Blue Lagoon en Dingli Cliffs een ongeëvenaarde schoonheid hebben. Zin in een duik, iemand?

5. San Francisco

Ik weet wat je denkt. San Francisco, echt? Luister, je bent gevestigd in een van de culturele hoofdsteden van de VS; de geboorteplaats van de Beat Generation en de thuisbasis van wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Golden Gate Bridge en Alcatraz. Stadssfeer: check!
Spring nu in een bus of neem de auto en rijd letterlijk in welke richting dan ook. Ontdek Big Sur en de Pacific Coast Highway in het zuidwesten (en zie kolibries, zeeolifanten, dolfijnen en walvissen), Yosemite National Park in het oosten (spot beren, majestueuze watervallen, Half Dome Village en de gigantische El Capitan-rots) en adembenemende Redwood-bossen in het noorden.

6. Dublin

Dublin staat bekend om zijn gastvrije en pittige lokale bevolking en levendige muziekscene met veel cultuur, wat het entertainmentgedeelte van je reis dekt. Wijk een beetje uit en je zult ontdekken waarom ze Ierland ‘The Emerald Isle’ noemen. Met prachtige glooiende groene velden, ruige kustlijnen en onvergetelijke natuurgebieden zoals de Giant’s Causeway en Cliffs of Moher. Je gaat in principe groen naar huis.

7. Vancouver Island

Je gaat geen betere bestemming bezoeken om orka’s, bultruggen, grijze- en dwerg walvissen te spotten dan Vancouver Island. Ga op een georganiseerde bootexcursie om deze gigantische schoonheden te zien. Ga kajakken, maak een wandeling door British Columbia en ga dan de stad Victoria in voor een diner en een muziekevenement. Je zult je verbazen hoe leuk Vancouver Island is. Serieus, wat wil je nog meer?

8. Sydney

Sydney, de beroemdste bestemming van Australië, staat bekend om zijn bruisende energie. Van sushirestaurants tot dakterrassen en ambachtelijke café’s tot iconische gebouwen zoals het Opera House. Deze stad laat je regelmatig versteld staan van wat het allemaal te bieden heeft. Verken de natuur tijdens uitstapjes naar het klassieke Bondi Beach, North Head National Park, de Royal Botanic Garden en nog veel meer. Vergeet niet dat de Blue Mountains (zo genoemd vanwege de blauw getinte waas die wordt uitgestraald door miljoenen eucalyptusbomen) ook direct voor de deur liggen.

9. Honolulu

Hawaii is een uniek eiland – het is de thuisbasis van 1,5 miljoen inwoners die hun leven leven in het midden van de Stille Oceaan, 3200 kilometer verwijderd van de rest van de VS. Er zijn tal van geweldige redenen om Honolulu (de hoofdstad van de staat) te bezoeken. De naam Honolulu betekent “rustige haven”, wat logisch is omdat de lokale bevolking de reputatie heeft een vriendelijke, ontspannen houding te hebben. Stel je een veilige, bruisende stad voor, omringd door de tropische jungle, ongerepte stranden en levende vulkanen. Het is eigenlijk alsof je in een levensechte versie van Jurassic Park leeft (minus de dino’s).

Welke bestemming is jouw favoriet?Ontdek het in onze brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer