Vertrouw op EF

40 jaar ervaring

Sinds 1979 en met meer dan 500.000 deelnemers is EF uitgegroeid tot een van 's werelds grootste uitwisselingsorganisaties. We weten wat er nodig is voor een succesvol uitwisselingsjaar.

Één team wereldwijd

EF verzorgt het werk omtrent alle voorbereiding van studenten en gastgezinnen, evenals de ondersteuning gedurende het jaar. We werken niet met externe organisaties, EF is verantwoordelijk voor alles tijdens je jaar in het buitenland.

24 uur wereldwijd netwerk

Voel je veilig met EF's bewezen 24-uurs ondersteuningsnetwerk. We zijn zowel ter plaatse in je gastland als thuis in Nederland wanneer dat nodig is.

Grootste selectie

We onderhouden een van de grootste netwerken van goed geselecteerde gastgezinnen. Dit betekent dat je een grotere kans hebt om een gastgezin te vinden dat bij je past.

Wij zijn experts in uitwisseling.

Onze gastlanden bieden allemaal verschillende ervaringen. We helpen je het land te kiezen dat het beste bij jouw persoonlijke en academische doelen past.

Start nu

Wij bereiden je voor op jouw exchange

We zorgen ervoor dat elke student een uitgebreide voorbereiding voor vertrek heeft gehad om ervoor te zorgen dat ze alle informatie hebben die ze nodig hebben voor een succesvol jaar.

Student tot student mentorschap

Onze voormalige studenten delen graag hun verhalen en ervaring van hun exchange jaar. We hebben een groot netwerk van ambassadeurs waarmee je in contact kan komen. Zij kijken er naar uit om al jouw vragen te beantwoorden en advies te geven.

Evenementen en webinars

We houden regelmatig workshops voor jouw vertrek als we belangrijke onderwerpen als culturele verschillen, communicatie, verwachtingen, cultuur shock, vluchten, logistiek, veiligheid en tips bespreken.

Middelen vóór vertrek

Terwijl we je voorbereiden om in het buitenland te wonen en te studeren, krijg je toegang tot een brede selectie aan voorbereidend materiaal in de vorm van video's, handboeken en online bronnen.

Gratis lidmaatschap voor EF Engels Live

Vergroot je zelfvertrouwen voor het komende avontuur. Woon online lessen bij, voltooi oefeningen en verbeter je grammatica, woordenschat en uitspraak.

Neem contact op met jouw programma adviseur.

Voordat je op reis gaat, laten wij je kennis maken met jouw programma adviseur - jouw toegewijde EF contact persoon in het buitenland. Maak kennis, bouw vertrouwen op en krijg antwoord op al jouw vragen voor vertrek.

Welcome days in het gastland

Wanneer je aankomt in je gastland, vlieg je rechtstreeks naar onze EF Welcome Days in New York, Dublin of Londen. Oefen je Engels, praat met andere EF-studenten van over de hele wereld en leer meer over gebruiken en normen in je gastland.

Wij zijn experts in uitwisselingen

Heimwee en een cultuur shock zijn normale dingen om mee te maken. Ze overwinnen, dat is waardoor je groeit

Start nu

Onze ondersteuning tijdens jouw uitwisseling

We zorgen ervoor dat elke student een uitgebreide voorbereiding voor vertrek heeft gehad om ervoor te zorgen dat ze alle informatie hebben die ze nodig hebben voor een succesvol jaar.

EF in Nederland

Vanuit ons Nederlandse kantoor zullen we jou en je ouders blijven ondersteunen tijdens jouw jaar in het buitenland. We communiceren continu met ons EF-team in het buitenland om ervoor te zorgen dat je exchange doelen gehaald worden. We zijn ook maar een telefoontje verwijderd als je ooit met iemand in het Nederlands zou willen praten.

EF in jouw gastland

Voordat je in je gastland aankomt, krijg je een EF programma adviseur toegewezen. Dit is een fulltime medewerker die je het hele jaar door begeleidt om jouw succes te verzekeren, zowel op academisch als sociaal niveau. Jouw adviseur kan je helpen navigeren door de gebruikelijke kwesties die vrijwel elke exchange student tegen komt tijdens het jaar: cultuurschok, heimwee en taalmisverstanden.

Lokale ondersteuning EF

Het maakt niet uit waar je je uitwisselingsjaar door brengt, je hebt altijd een EF vertegenwoordiger binnen rij afstand van je gastgezin. Deze vertegenwoordiger is jouw lokale hulp en verwelkomt jou in de gemeenschap, laat jou kennis maken met andere exchange studenten in jouw buurt en is er altijd voor jou tijdens jouw jaar.

Jouw EF vertegenwoordiger zal

Jou voorstellen aan jouw lokale gemeenschap

Jou helpen om te gaan met heimwee

Jou persoonlijke ondersteuning bieden in geval van nood

Maandelijks een check-in doen om er zeker van te zijn dat alles goed gaat

Leuke activiteiten plannen in de buurt met andere exchange studenten en hun gastgezinnen

Eventuele problemen behandelen samen met de ondersteuning van het EF-team

Onze bestemmingen

Luister naar voormalige exchange studenten en hun verhalen

Kom naar een bijeenkomst