De "American Dream"

High School in Amerika


Jouw American High School zal heel anders zijn dan jouw middelbare school. Aangezien je zoveel tijd op school zult doorbrengen, is de onderdompeling in de schoolcultuur een belangrijk onderdeel van jouw uitwisseling.

In het klaslokaal

Op een American High School zijn de lessen heel erg interactief. Scholieren worden gestimuleerd om veel vragen te stellen en leraren blijven na de les vaak in hun lokaal voor leerlingen die extra hulp nodig hebben. De lessen bestaan uit veel projecten, praktijkopdrachten en groepsopdrachten: van het bewerkstelligen van chemische reacties bij scheikunde tot het geven van presentaties bij Engels.

Na de les

Van dagelijkse naschoolse activiteiten tot grote jaarlijkse evenementen: het Amerikaanse high school-leven reikt veel verder dan alleen het klaslokaal. Leerlingen zitten bij allerlei clubs en commissies en de hele school is betrokken bij grote activiteiten, of dat nou prom night, een winterconcert of een homecoming-footballwedstrijd is.

“Ik vond mijn American High School fantastisch. Ik heb hechte vriendschappen gesloten, de leraren waren ontzettend behulpzaam en er hing een fantastische sfeer. Dit was geweldig!”

Alice, uitwisselingsstudent

Meer over American high school

Het Amerikaanse schoolsysteem

Toelatingsvoorwaarden vakken

Een typische schooldag

Lunch op school

Van en naar school toe

Cijferlijst

Sporten op school

Grote schoolevenementen

Jouw Amerikaanse gastgezin


Jouw gastgezin wordt het absolute middelpunt van jouw uitwisseling. De familieleden bieden je niet alleen onderdak, maar zullen je behandelen als een nieuw gezinslid. De ervaringen die jullie samen opdoen, worden misschien wel jouw mooiste herinneringen.

Een tweede familie

Gastgezinnen bestaan er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van jouw gastgezin kun je rekenen op bijvoorbeeld een sterke band met jongere broers of zussen, grootouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes en misschien zelfs een gasthond!

De alledaagse dingen

De alledaagse activiteiten met jouw gastgezin zullen een van de meest gekoesterde onderdelen van jouw uitwisseling worden. Tijdens familie-activiteiten zoals een kampvuur of een potje honkbal in de achtertuin zul je ontzettend lachen, je meest Amerikaanse ervaringen opdoen en herinneringen maken die je nog heel lang bijblijven.

Fijne feestdagen

Van Thanksgiving tot Halloween: feestdagen zijn de perfecte kans om de lokale cultuur te ontdekken. Ervaar Amerika’s typisch gebruiken, geniet van de feestdagentradities van jouw gastgezin en vertel over je eigen ervaringen thuis.

“Mijn Amerikaanse gastgezin was geweldig. Ze waren enorm gastvrij en ik voelde me er al snel thuis. Nu zijn we voor altijd familie. I love the Rudds!”

Alex, uitwisselingsstudent

Meer over Amerikaanse gastgezinnen

Wie zijn de gastgezinnen van EF?

Waarom bieden gastgezinnen zich aan?

Screening en voorbereiding

Matching met een gastgezin

PERSONALISEER JOUW JAAR IN DE VERENIGDE STATEN

Regio- of staatkeuze


Het Amerikaanse landschap is net zo divers als de bevolking. We bieden je de mogelijkheid om een gebied uit te kiezen waar je graag wilt wonen. Je kunt voor een bepaalde regio of een specifieke staat kiezen. Meld je wel tijdig aan!

Wil je graag skiën in noordelijke staten zoals Colorado of Vermont, of toch liever zonnen in Californië of Florida? Of misschien is de zuidelijke levensstijl in bijvoorbeeld Texas of Alabama meer iets voor jou? Doe de test en ontdek welke Amerikaanse staat het beste bij je past!

BEGIN DE TEST

Meer over Regio- of staatkeuze

Hoe werkt het?

Hoe meld ik me aan?

Wat zijn de beste staten voor een Exchange Year?

EF International High School Camp


Begin jouw uitwisselingsjaar met tien onvergetelijke dagen op het EF International High School Camp. Wen aan de Amerikaanse cultuur, verbeter je Engels en maak vrienden vanuit de hele wereld.

Meer over het EF International High School Camp

Locatie en data

Accommodaties

Een typische camp dag

Klassen

Campus activiteiten en excursies

EF Discovery Tours


Ga samen met andere uitwisselingsstudenten in Amerika in je schoolvakantie of op een ander moment mee op een EF Discovery Tour. Ook gastbroers, -zussen en Amerikaanse vrienden mogen mee!

Meer over EF Discovery Tours

Wat is inbegrepen in de prijs?

Een typische dag op een trip

Vrije tijd

Transport tussen steden

Aantal begeleiders