Terug naar alle testen

Mandarijn Chinees test

Gratis 15-minuten quiz voor Mandarijn Chinees. Direct resultaat.

Mandarijn Chinees niveau test

Deze korte Mandarijn Chinese test schat je niveau in, van beginner tot gevorderd, door te kijken naar je daadwerkelijke Chinese vaardigheden in plaats van alleen naar grammatica of woordenschat.

- Snelle Mandarijn quiz. Direct resultaat.

- Bekijk je niveau van beginner tot gevorderd

- Deel je score met vrienden

Doe de quiz

Inzicht krijgen in je Mandarijn Chinees niveau

Het is belangrijk om je doelen in overweging te nemen bij het proberen te begrijpen van je niveau in het Chinees. Hoewel het afleggen van een of twee Mandarijn Chinees testen nuttig kan zijn als referentiepunt, is het uiteindelijk wat je wilt kunnen doen in het Mandarijn dat telt. Wil je naar China reizen? Studeren aan de universiteit? Werken in het Chinees? Naast het maken van deze quiz, raden we je aan om een lijst te maken van de dingen die je wilt leren doen in het Chinees en die lijst te gebruiken om je eigen voortgang richting die doelen te beoordelen.

Klaar om de Mandarijn Chinees test te doen?

Je gaat meerkeuzevragen beantwoorden.

Zorg dat je 15 minuten ongestoord de tijd hebt.

Zoek een rustige plek waar je je goed kunt concentreren.

Deel eerst een paar details

Over EF

Sinds 1965 toonaangevend in innovatie op het gebied van taaltraining

Meer dan 55 jaar

Ervaring met taalcursussen in het buitenland

Meer dan 600

EF scholen en kantoren

Meer dan 100

Landen waar EF actief is

Veelgestelde vragen

Je kunt online een reeks gratis Mandarijn Chinees testen en quizzen vinden om meteen je niveau te controleren. Deze testen kunnen meer gericht zijn op grammatica, woordenschat, tekenherkenning of andere specifieke Chinese vaardigheden. Het kunnen ook algemene quizzen zijn die gericht zijn op alledaagse communicatie. Het kan nuttig zijn om meer dan één Mandarijn test te doen om je scores op verschillende soorten testen te kunnen vergelijken en sterke en zwakke punten te identificeren.

Het meest erkende Mandarijn Chinees examen is de HSK. Er zijn zes niveaus, van HSK 1 (beginner) tot HSK 6 (gevorderd). Elk niveau is een apart examen waarvoor je moet reserveren en betalen. Als je van plan bent om in China te studeren of een officieel Mandarijn certificaat nodig hebt voor je werk, is de HSK de beste keuze. Maar als je gewoon op zoek bent naar een gratis manier om je niveau te checken, is een online Chinees test een flexibelere optie.

Het online doen van een Mandarijn Chinees test is een van de snelste manieren om een algemeen idee te krijgen van je Mandarijn niveau. Je kunt je beoordeling ook baseren op welk niveau cursus je hebt afgerond op een taalschool, of welk niveau leerboek je momenteel in de klas gebruikt. Als je overweegt een cursus Chinees te volgen, zal er een plaatsingstest zijn voordat je lessen beginnen om ervoor te zorgen dat je met de juiste groep studeert. Dit zal je helpen om je Mandarijn niveau te bepalen.

Je hebt minimaal een B2 niveau in het Chinees nodig om efficiënt te kunnen functioneren op je werk, hoewel er enkele uitzonderingen zijn. Bijvoorbeeld, als je een B2 niveau hebt in gesproken Chinees, maar een lager niveau in geschreven Chinees, afhankelijk van wat je functie is, kan beheersing van de geschreven taal meer of minder essentieel zijn. Het is echter onwaarschijnlijk dat je volledig in het Mandarijn Chinees kunt werken zonder minimaal een B2 niveau in zowel de geschreven als de gesproken taal.