Terug naar alle testen

Frans test

Gratis 15-minuten Franse quiz. Direct resultaat.

Frans niveau test

Deze korte Frans test geeft je een idee van je niveau, van beginner tot gevorderd. In tegenstelling tot een grammatica- of woordenschattest, is deze Franse quiz bedoeld om je dagelijkse taalvaardigheden te meten.

-Snelle Franse quiz. Direct resultaat.

- Bekijk je niveau van beginner tot gevorderd

- Deel je score met vrienden

Doe de quiz

Inzicht krijgen in je Frans niveau

Het kan lastig zijn om je eigen Frans niveau objectief te meten. Misschien ben je te zelfverzekerd, of, in tegendeel, onderschat je je vaardigheden. Een Frans test doen is een goede manier om een cijfer te plakken op je Franse niveau en te identificeren welke gebieden bijzondere aandacht nodig hebben in je toekomstige studieplannen. Taaltesten hebben hun beperkingen, maar als ze regelmatig worden gebruikt, kunnen ze je helpen om referentiepunten vast te stellen en je vooruitgang te meten terwijl je Frans leert.

Klaar om de Frans test te doen?

Je gaat meerkeuzevragen beantwoorden.

Zorg dat je 15 minuten ongestoord de tijd hebt.

Zoek een rustige plek waar je je goed kunt concentreren.

Deel eerst een paar details

Over EF

Sinds 1965 toonaangevend in innovatie op het gebied van taaltraining

Meer dan 55 jaar

Ervaring met taalcursussen in het buitenland

Meer dan 600

EF scholen en kantoren

Meer dan 100

Landen waar EF actief is

Veelgestelde vragen

De snelste manier om je Franse niveau te checken is door een gratis online Frans test te doen, maar er zijn ook andere manieren om je niveau te meten. Als je je inschrijft voor een cursus Frans, moet je meestal een plaatsingstest doen voordat je begint. Je zou ook iemand die je kent en goed Frans spreekt kunnen vragen om je een ruw idee van je niveau te geven. Ten slotte zal het afleggen van een officieel, betaald Frans examen je je niveau op de ERK-schaal laten zien.

Als je een officieel certificaat nodig hebt om je niveau Frans aan te tonen, zijn de beste Franse examens de DELF (A1 tot B2) en DALF (C1 & C2) examens. Deze Franse examens worden georganiseerd door het Franse Ministerie van Onderwijs en geven diploma's die niet verlopen. Twee andere officiële betaalde examens zijn het TCF en het TEF. Deze examens bieden een certificaat dat 2 jaar geldig is. Als je echter alleen je niveau Frans op je CV wilt laten zien, kun je ook kiezen voor een gratis Frans test of, als je een cursus Frans volgt, voor een certificaat van voltooiing van de cursus.

De meest voor de hand liggende manier om je niveau Frans over langere tijd te meten is door regelmatig dezelfde Frans test te doen, maar de meeste testen zijn niet gevoelig genoeg om kleine vorderingen te meten en je kunt dit gebrek aan vooruitgang ontmoedigend vinden. Een betere manier om je vooruitgang te meten tijdens het leren van Frans is het bijhouden van een leerdagboek of het vergelijken van voorbeelden van je gesproken en geschreven Frans in verschillende periodes. Als je een cursus Frans volgt, zal je leraar je niveau natuurlijk regelmatig beoordelen.

Als je een cursus Frans volgt, actief studeert, of onlangs bent verhuisd naar een omgeving waar voornamelijk Frans wordt gesproken, wil je misschien elke 6 weken je Frans niveau checken. Het duurt minstens zo lang voordat je merkbare vooruitgang boekt. Maar voor de meeste mensen is het voldoende om je Franse niveau één keer te checken. Je kan het over een jaar of twee opnieuw checken als je denkt dat je niveau aanzienlijk is veranderd.