Terug naar alle testen

Duits test

Gratis Duits quiz van 15 minuten. Direct resultaat.

Duits niveau test

Deze korte Duitse test schat je niveau in van beginner tot gevorderde. Het doel is om je Duitse communicatievaardigheden te beoordelen in plaats van alleen je woordenschat of grammatica. Je resultaten zijn direct beschikbaar.

- Snelle Duitse quiz. Direct resultaat.

- Bepaal je niveau van beginner tot gevorderd

- Deel je score met vrienden

Doe de quiz

Inzicht krijgen in je Duits niveau

Het afleggen van een Duits test kan een goede manier zijn om een objectief idee te krijgen van je niveau Duits. Het voordeel van testen is dat ze een cijfer geven aan een vaardigheid die anders misschien een beetje vaag aanvoelt. Maar de belangrijkste indicatie van je niveau Duits is wat je kunt in het Duits. Deze test probeert dat te bereiken door aan te sluiten bij het ERK, maar je kunt ook een checklist gebruiken met dingen die je in het Duits moet doen en hoe goed je die kunt, of een evaluatie regelen met een gekwalificeerde leraar Duits om een completere beoordeling te krijgen.

Klaar om de Duits test te doen?

Je gaat meerkeuzevragen beantwoorden.

Zorg dat je 15 minuten ongestoord de tijd hebt.

Zoek een rustige plek waar je je goed kunt concentreren.

Deel eerst een paar details

Over EF

Sinds 1965 toonaangevend in innovatie op het gebied van taaltraining

Meer dan 55 jaar

Ervaring met taalcursussen in het buitenland

Meer dan 600

EF scholen en kantoren

Meer dan 100

Landen waar EF actief is

Veelgestelde vragen

Duits testen zijn een logische manier om je Duitse niveau te testen en een goed beginpunt, maar ze geven je misschien niet het volledige plaatje. Andere opties zijn bijvoorbeeld naar een Duitse taal meetup gaan of een online taaluitwisseling regelen om te zien hoe makkelijk andere Duitssprekenden je kunnen begrijpen. Of je kunt een van de zelfbeoordelingsschema's gebruiken die zijn afgestemd op het ERK om te evalueren wat je kunt in het Duits.

De meest erkende Duitse testen zijn het Goethe-Zertifikat en de TestDaF. Dit zijn betaalde gestandaardiseerde testen van je vaardigheid in verschillende taaldomeinen (lezen, schrijven, spreken, luisteren) van A1 tot C2. Als je van plan bent om je aan een Duitse universiteit in te schrijven, zul je waarschijnlijk voor een van deze examens moeten slagen. Als je echter gewoon op zoek bent naar een certificaat dat je op je CV kunt zetten, kan een korter gratis examen een goedkopere en snellere optie zijn.

Je idee van wat je niveau Duits is, is misschien niet nauwkeurig, vooral als je een tijdje geleden Duits hebt gestudeerd of de taal alleen op school hebt geleerd. Het doen van een snelle Duitse quiz, of zelfs meerdere verschillende quizzen, kan je sterke en zwakke punten benadrukken. Als je van plan bent een cursus Duits te volgen, is de eerste stap meestal een niveautest, zodat je de cursus op het juiste niveau kunt beginnen.

Het hangt af van de werkplek, maar over het algemeen heb je een B2 niveau Duits nodig om efficiënt te kunnen werken in het Duits op taken binnen jouw expertise. Als jouw verantwoordelijkheden in het Duits meer beperkt zijn, kan een B1 niveau voldoende zijn. Onder het B1 niveau zal het lastig voor je zijn om veel werkgerelateerde taken in het Duits te doen vanwege je beperkte beheersing van de taal. Als je een hooggeplaatste baan hebt of complexe taken in het Duits uitvoert, heb je waarschijnlijk een C1 of C2 niveau nodig om ze te volbrengen.