Terug naar alle testen

Japans test

Gratis Japanse quiz van 15-minuten. Direct resultaat.

Japans niveau test

Deze korte Japanse test helpt je om je niveau te begrijpen, van beginner tot gevorderde. De vragen zijn gebaseerd op alledaagse Japanse communicatietaken, niet op specifieke woordenschat of grammatica.

- Snelle Japanse quiz. Direct resultaat.

- Bekijk je niveau van beginner tot gevorderde.

- Deel je score met vrienden.

Doe de quiz

Inzicht krijgen in je Japans niveau

Het lastige aan het inschatten van je niveau Japans is dat je niveau tot op zekere hoogte uniek is voor jou, afhankelijk van hoe en waar je Japans hebt gestudeerd. Echter, in tegenstelling tot veel talen die een enorme reeks leerboeken hebben, gebruiken de meeste Japanse taalscholen de Minna no Nihongo methode. Als je een cursus Japans hebt gevolgd met die boeken, kan je je niveau inschatten op basis van hoe ver je door de boeken heen bent gekomen. Maar als je zelfstudie hebt gedaan, of verder bent gegaan dan de leerboeken, is een Japans test of een evaluatie door een Japanse leraar waarschijnlijk de beste manier om je niveau Japans te meten.

Klaar om de Japans test te doen?

Je gaat meerkeuzevragen beantwoorden.

Zorg dat je 15 minuten ongestoord de tijd hebt.

Zoek een rustige plek waar je je goed kunt concentreren.

Deel eerst een paar details

Over EF

Sinds 1965 toonaangevend in innovatie op het gebied van taaltraining

Meer dan 55 jaar

Ervaring met taalcursussen in het buitenland

Meer dan 600

EF scholen en kantoren

Meer dan 100

Landen waar EF actief is

Veelgestelde vragen

Een Japans test doen is de meest gebruikelijke manier om je Japanse niveau te bepalen, maar je kunt ook met een Japanse vriend praten en hen vragen om je niveau in te schatten, of zelfevaluatieschema's gebruiken die aangeven wat je wel en niet kunt in het Japans op elk niveau. Als je van plan bent om je in te schrijven voor een cursus Japans, zal er een plaatsingstest zijn om ervoor te zorgen dat je in een klas zit met andere studenten die hetzelfde Japanse niveau hebben als jij.

Het meest erkende Japanse examen is de JLPT, die bestaat uit vijf niveaus van N5 (beginner) tot N1 (gevorderd). Elk van deze examens moet in een aparte sessie worden afgelegd, dus je moet wel een idee hebben van je Japanse niveau voordat je je kunt inschrijven. Om je voor te bereiden op dit betaalde examen, kopen de meeste mensen een boek met oefeningen of volgen ze een examenvoorbereidingscursus. Er zijn ook korte quizzen op de JLPT-website om een idee te krijgen van het niveau van elk examen. Als je van plan bent je in te schrijven voor een Japanse universiteit als buitenlandse student, is de EJU vaak vereist. Het is zowel een Japans test als een test van andere vakken, om er zeker van te zijn dat je het niveau hebt dat vereist is door openbare universiteiten.

Een van de meest effectieve manieren om je Japanse niveau in de loop van de tijd bij te houden, is door een leerdagboek bij te houden waarin je je studiesessies, het materiaal dat je behandelt, en archieven van je geschreven en gesproken Japanse vaardigheden vastlegt. Je hoeft niet elke oefening of werkblad te bewaren, maar het bijhouden van hoe vaak je studeert en waar je aan werkt, evenals voorbeelden van je Japans maand na maand, is zowel een motiverende als complete manier om je Japans niveau bij te houden terwijl je leert.

Het hangt af van hoe actief je aan het studeren bent. Als je een intensieve cursus Japans volgt, recent naar Japan bent verhuisd, of meerdere uren per week zelfstandig studeert, zou je elke zes weken je niveau moeten checken. Zo lang duurt het voordat je merkbare vooruitgang boekt. Maar als je je Japans niet actief verbetert, of slechts een beetje studeert, is het niet nodig om zo vaak je niveau te checken. Sterker nog, dat kan ontmoedigend zijn. Één enkele Japans test is genoeg om te bepalen welk niveau je hebt bereikt. Je kunt jezelf altijd opnieuw testen over een jaar of twee als je denkt dat je niveau is veranderd.