GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen die je moet weten voor je naar Bristol verhuist

10 dingen die je moet weten voor je naar Bristol verhuist

Bristol, de vermeende thuisbasis van Blackbeard de piraat en de werkelijke geboorteplaats van Banksy, staat hoog bovenaan de ladder van locaties voor expats die in het Verenigd Koningkrijk wonen. De stad maakt een enorme culturele en economische bloei door. Sluit jij je aan bij de Bristolianen? Dan vind je hier 10 dingen die je moet weten wanneer je van plan bent naar Bristol te verhuizen.

1. De stad is creatief

Bristol heeft zijn eigen tempo en identiteit. Voor hobbyisten, filmmakers, tattoo-artiesten, muzikanten en iedereen die van kunst en creativiteit in het algemeen houdt, zal in Bristol genoeg te vinden zijn. Move over, Londen. Bristol is allround vriendelijker voor de portemonnee en minstens zo creatief – what’s not to like?

2. Cultuur

Al die creatieve onafhankelijkheid geeft de stad een jonge, bruisende sfeer en een volle culturele agenda. Terwijl je daar bent, bezoek dan het Harbour Festival (viering van maritieme geschiedenis). Of Bristol Pride-parade, St.Paul’s Carnival (een viering van de Afro-Caribische cultuur). Open Doors Festival (waar verborgen en afgesloten plaatsen worden geopend voor het publiek). En het International Balloon Fiesta (een bijeenkomst van heteluchtballonnen die je gewoon moét zien om het te geloven).

3. Perfecte basis

Op slechts twee uur rijden van Londen, kun je vanuit Bristol de hoofdstad bezoeken zonder de bijbehorende kosten en drukte. Het is ook precies de juiste afstand voor weekenden in Bath, Stonehenge, Salisbury, Wiltshire en de Cotswolds. Bristol heeft ook een eigen internationale luchthaven met een indrukwekkende reeks bestemmingen in Europa en daarbuiten.

4. Er is een echte zomer

Je leest het goed! Dit is een zonnige Engelse stad – in feite is het de zonnigste van Engeland. Met het zwoele gemiddelde van 22 graden Celsius in juli is dit een plek waar de zomer is om van te genieten. Bezoek tijdens de warmere maanden de kust van Bristol om ‘s ochtends en’ s middags te genieten van de zon of een koel drankje op het terras.

5. Eten en ambachtelijk bier

Terwijl je van de zon genie (op elk moment van het jaar!), Moet je zeker de opmerkelijke foodie-scene van Bristol proeven. Alle smaken worden serieus genomen, van vegetarisch tot veganistisch en glutenvrij. Kies tussen internationale gerechten, pop-uprestaurants, foodtrucks en bekroonde restaurants. Oh, en vergeet niet af te sluiten met een op maat gemaakte gin-tonic in een van de microdistilleerderijen van de stad.

6. Vervoer in Bristol

De kwaliteit van het openbaar vervoer in de stad is een veel voorkomende klacht onder Bristolianen, maar de stad is juist gemaakt om te fietsen en te wandelen. Er zijn veel heuvels, maar ook veel fietsinfrastructuur en het plezier om er mee te rijden. Als je toch met de auto moet, doe dat dan met geduld. Er zijn vaak verrassende eenrichtingswegen, wegwerkzaamheden en files – om nog maar te zwijgen van de parkeerkosten.

7. Links aanhouden

Onthoud dat je op de wegen wegen in Engeland (net als Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Hong Kong en andere landen) links rijdt. Afhankelijk van waar je je rijbewijs behaald hebt, goed nieuws: het kan zijn dat je helemaal geen Brits rijbewijs nodig heeft. Of in ieder geval voor enige tijd. Bekijk deze gebruiksvriendelijke tool van de Britse overheid om erachter te komen wat je nodig hebt om in Bristol te rijden.

8. Work it!

Gevarieerde en kleurrijke industrieën hebben een thuis gevonden in Bristol. Van IT tot financiën, lucht- en ruimtevaart, defensie, motorvoertuigen, creatieve media, een groot aantal start-ups en natuurlijk toerisme. Met lagere lonen dan Londen, maar bijpassende lagere kosten van levensonderhoud, trekken jonge afgestudeerden en professionals om een ​​goede reden naar Bristol.

9. Bankieren

Al deze kansen op werk betekenen dat je een bankrekening nodig hebt. Gelukkig is het openen van een bankrekening in Engeland vrij eenvoudig. Vraag vrienden of klasgenoten naar hun ervaringen met hun bank om te beslissen waar ze mee gaan werken. Bezoek vervolgens een filiaal van de door jou gekozen bank met de documenten die ze opvragen. Normaal gesproken hebben ze je identiteitsbewijs met foto en een bewijs van adres nodig (zoals een elektriciteitsrekening of een officiële brief die naar je huis wordt gestuurd).

10. De NHS

De kans is groot dat je wel eens hebt gehoord van de door belasting gefinancierde National Health Service van het VK. En nu bent jij als expat in Bristol ook verzekerd. Om je aan te melden, kies je een GP (in feite uw plaatselijke arts) in de buurt van je nieuwe huis. Dan maak je een afspraak met hen. Ze laten je zien welke andere stappen je moet nemen en zijn jouw referentiepunt voor eventuele eerste gezondheidsgerelateerde vragen.

Ben jij benieuwd in welke Britse steden je met EF kunt studeren?Ontvang een gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer