GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 Geheime Prachtplekken in Rome

10 Geheime Prachtplekken in Rome

Noem de Eeuwige Stad en de meeste mensen zien meteen voor zich hoe ze op een glimmend rode Vespa met de wind in hun haren langs het Colosseum scheuren. Maar wat als we voorbij het Colosseum, de Trevi-fontein en de andere toeristische plekken rijden en je een goed bewaarde geheime kant van Rome laten zien? Dan heb ik het over pasta die druipt van de carbonara-saus in een traditionele trattoria en het allerbeste Nutella-ijs dat je ooit zult proeven (echt!). Moet ik nog meer zeggen? Om je te helpen om zulke geheime prachtplekken van Rome te ontdekken, zowel culinair als anderszins, hebben we een exclusieve lijst met must-see’s voor je samengesteld. Veel plezier!

1. Cacio e pepe

Deze trattoria in de wijk Prati is favoriet bij de locals. Het staat bekend om zijn typisch Romeinse pastagerecht cacio e pepe (letterlijk: kaas en peper). Ook zou je een moord doen om vaker hun carbonara te mogen eten: een knapperige, smaakvolle pancetta in een roomsaus met dikke spaghetti. Na het eten van dit gerecht zal je nooit meer hetzelfde denken over pasta!

2. Het geheime sleutelgat op de Aventine-heuvel

Als je op de Aventine-heuvel omhoog loopt, zie je daar een indrukwekkend monument met een zware ijzeren deur. Buk even en kijk door het sleutelgat. Wat je precies ziet, kunnen we niet zeggen omdat we dan alles zouden verklappen, maar: je zult diep onder de indruk zijn van het uitzicht!

3. L´etablì

Vanaf Piazza Navonta moet je zeker even omlopen naar dit geweldige restaurant. Hier wordt lasagne geserveerd waarvan het water je in de mond loopt, om nog maar te zwijgen van de perfecte wijn en het stijlvolle, hippe en knusse meubilair. Terwijl je het beste ontdekt van wat Italië te bieden heeft, zal je je hier meteen thuis voelen.

4. Mercato Monti

Deze trendy markt staat in een van de hipste wijken van Rome. Het is een hemel vol vintage-en nieuwe accessoires, kleding en kunst. Slenter langs de vele kraampjes om unieke souvenirs te scoren!

5. De lift bij Il Vittoriano

Ga naar Piazza Venezia, waar het indrukwekkende Il Vittoriano-monument staat (bij locals ook wel bekend als ‘De Bruidstaart’ – waarom zul je snel genoeg zien). In het monument stap je in de glazen lift naar het panoramaterras. Hier heb je het mooiste uitzicht van heel Rome.

6. Giolitti-ijs

Je denkt toch niet dat ik het ijs vergeten was hè? Het simpelweg hemelse ijs bij Giolitti is beroemd bij zowel locals als toeristen. Je kunt hier kiezen uit zware en zoete smaken zoals witte chocolade en Nutella, maar ook voor een wat frissere variant gaan zoals framboos of pistache.

7. Restaurant Voy

Zin in een brunch met een Romeinse twist? Ga dan zeker naar restaurant Voy. Deze chique zaak wordt bij de locals enorm gewaardeerd om zijn zondagse brunches, met hartige porties pasta (duh!) en romige desserts op het menu.

8. Fatamorgana

Oké, dit is alweer een gelateria, maar dit is er echt niet zomaar één. Bij Fatamorgana koop je de heerlijkste, romigste ijsjes gemaakt van kakelverse ingrediënten, maar met onverwachte smaken. Ze doen denken en zijn gemaakt van worteltjescake, citroenpudding en ja, zelfs mojito en zwarte kersen. Je zult blij zijn dat je even naar binnen bent gegaan.

9. Mercato Campo de´fiori

Deze voedselmarkt is bij locals net zo populair als bij bezoekers en wordt elke ochtend opgebouwd. Wil je wegblijven van de grote menigte, ga er dan heel vroeg naartoe. Tussen de kleurrijke groente en fruit kun je smaakvolle truffel-olie en unieke balsamico-dressing proeven.

10. Sant´eustachio il Caffé

Is er een betere manier om de dag te beginnen dan met een cappuccino in dit beroemde koffietentje? De geur van versgemalen koffiebonen zal je al op kilometers afstand laten watertanden. De cappuccino’s zijn perfect: helemaal uitgebalanceerd met precies de juiste hoeveelheid schuim bovenop. Sla zo’n bak koffie achterover en je bent helemaal klaar om de rest van de dag tips 1 tot en met 9 te ontdekken!

Ontdek nu Rome en alle andere bestemmingen in de rest van de wereld in onze gratis brochure!Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden