GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 (extra) Netflix series om Engels mee te leren

10 (extra) Netflix series om Engels mee te leren

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik leer een vreemde taal het liefst terwijl ik fysiek zo min mogelijk in actie hoef te komen. Dus mijn grammatica en uitspraak oefenen terwijl ik lekker in mijn huiskamer zit, is 100% min ding. En mijn favoriete tv-gerelateerde medium? Streamingsdiensten natuurlijk. Onze goeie oude vriend Netflix domineert nog steeds het entertainmentlandschap thuis, dus als je op zoek bent naar nog meer bingewatch-waardige series om je tanden in te zetten (hier mijn eerdere lijst) dan ben je hier aan het juiste adres.

Kortom: tijd om een pizza te bestellen en je telefoon uit te schakelen. Ga Engels leren op de comfortabelste plek denkbaar: je eigen bank.

1. Iron Fist

Hoewel de meningen verdeeld waren over seizoen 1, blijkt het tweede seizoen een echte aanrader te zijn. Het beste is bovendien dat we onze geliefde Colleen Wing veel vaker tegenkomen en dat er een geweldige slotaflevering is. Het hele seizoen lang kom je “chagrijnig” Engels taalgebruik tegen.

2. Mindhunter

Fans van psychologische crimedrama’s zullen dol zijn op deze nuttige serie, die plaatsvindt in de Verenigde Staten van de late jaren 70. Twee FBI-agenten proberen de mentaliteit van seriemoordenaars te leren begrijpen door een paar nare criminelen te interviewen die al opgesloten zitten. Maar wie kruipt er nou echt in het hoofd van wie?

3. Riverdale

Bekende verhalen met een donkere twist zijn het helemaal (hallo, DC-superhelden-universum) en Riverdale bestaat uit vier seizoen met overdreven tienermysterie om je te vermaken. Ja, de totale cast ziet eruit als supermodellen en ze zijn duidelijk halverwege de twintig terwijl ze tieners spelen, maar het taalgebruik is goed te volgen en eigenlijk kijkt iedereen het.

4. GLOW

In de jaren 80 focuste een beroemd Amerikaans tv-programma getiteld Gorgeous Ladies of Wrestling (G.L.O.W.) op twee vrouwelijke topworstelaars. Deze serie vertelt het fictieve verhaal van hoe de show ontstond, waarbij het inzoomt op de persoonlijke en professionele levens van de worstelaars. Het Engels is leuk en goed te volgen.

5. The Good Place

Fans van feelgood-sitcoms opgelet! Allround aardig persoon Kristen Bell en de Britse presentatrice en actrice Jameela Jamil spelen een rol in dit grappige verhaal van vier mensen die overlijden en wakker worden in de hemel. Ze beseffen echter dat ze er helemaal niet thuishoren, aangezien ze op aarde verschrikkelijke personen waren. Hilariteit alom. Blijf zeker kijken tot het einde van het eerste seizoen. Ik kan niet uitleggen waarom, maar doe het nou maar.

6. Black Mirror

Ben je bang voor wat de toekomst wellicht in petto heeft? Dan moet je deze serie misschien niet kijken. Het is een anthologie-serie, wat betekent dat elke aflevering een totaal ander scenario, een andere setting en een andere cast heeft. Je kunt ze dus allemaal in één keer bekijken, of de afleveringen bewaren voor verschillende avonden. Elk verhaal gaat over een manier waarop technologie onze levens kan verbeteren, maar loopt meestal ook gruwelijk af. Hierna zal je nooit meer op dezelfde manier naar je smartphone kijken. Het is bovendien een Amerikaans-Britse productie, waardoor de cast uit een mix van Engelse en Amerikaanse acteurs bestaat. Dit geeft je de kans om beide dialecten vlak na elkaar te horen.

7. Disenchantment

De maker van The Simpsons heeft deze animatiecomedyserie bedacht, die plaatsvindt in een fantasiesetting waarin Princess Bean ontsnapt aan uithuwelijking en de wijde wereld intrekt. Het Engels is gemakkelijk te volgen en het is het type serie dat je kunt kijken zonder je hersenen al te veel te moeten uitdagen (tenzij je niveau Engels heel laag is: in dat geval moet je jezelf alsnog aan het werk zetten. Maar dan nog: leren is leuk!).

8. The Innocents

Klassieke Brits-Scandinavische thrillers maken altijd indruk en deze is nog beter dan gemiddeld, omdat er bovennatuurlijke krachten bij komen kijken. Kortom: alles wat je zoekt! June en Harry zijn jonge weglopers wiens verleden hen volgt naar Londen, en vervolgens naar Noorwegen. June heeft bovendien iets speciaals, maar meer wil ik niet spoilen. Als je graag Engels wilt leren met een Brits accent, en dol bent op verhalen met paranormale gebeurtenissen, dan ligt dit helemaal in jouw straatje.

9. Queer Eye

Misschien ben je oud, zoals ik, en herinner je je de originele versie van deze makeover-realityshow uit de jaren 2000 nog. Zo niet, dan is het tijd om ‘m te leren kennen. Vijf homoseksuele professionals transformeren de leven van Amerikanen dankzij hun kennis van mode, gezondheid, fitness, design en algemeen welzijn. Verhoog je Engelse taalkennis naar een hip niveau en bereid je voor op lekker feelgood-kijken in fijn, toegankelijk Engels.

10. Bojack Horseman

Wees gewaarschuwd: deze animatiecomedy is niet geschikt voor wie snel beledigd is. Bojack is een ex-beroemde sitcom-acteur (en ook half-mens, half-paard) die zijn status in de entertainmentwereld weer wil opvijzelen met de hulp van zijn ex-vriendin en agent: half-mens, half-kat. Dat klinkt totaal idioot, maar is verrassend leuk. Maar vergeet al die scheldwoorden die je erin hoort maar direct weer.

Bonusshow als je Duits aan het leren bent: Dark
Als je houdt van paranormale scenario’s met gekke twisten zoals Stranger Things en Duits aan het leren bent, dan is deze serie echt iets voor jou. Een klein stadje ontdekt iets heel erg engs en mysterieus onder de lokale kerncentrale en daarna worden de zaken echt heel (en dan bedoel ik HEEL) ingewikkeld. Soms zijn de woorden wat moeilijk, maar ja: zo is het Duits waarschijnlijk nou eenmaal voor je.

Ontdek de locatie die perfect bij jou past in onze gratis brochure!Lees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer