GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen waarom Brighton ’s zomers de place to be is

10 redenen waarom Brighton ’s zomers de place to be is

Brighton is een levendige, uitbundige stad en hoewel-ie kleiner is dan zijn internationale grote broer, wordt deze plek liefdevol “London By the Sea” genoemd. Brighton heeft alles wat Londen ook heeft, maar is wat beter te overzien en – je hebt het vast al geraden – ligt aan zee. Dat maakt deze plek tot een geweldig coole zomerse bestemming om een week of twee te relaxen.

Hieronder mijn top tien van redenen waarom Brighton in de zonnige zomermaanden DE place to be is:

1. Eindeloos veel koffietentjes

Als de temperaturen stijgen, is niets zo lekker als een ijskoude latte om af te koelen (want ja, zelfs in het schijnbaar regenachtige Groot-Brittannië kan het warm worden). Brighton staat bomvol toffe, eigenzinnige koffietentjes waar je zo’n ijskoffie kunt krijgen. Ik ben zelfs zo dol op dit soort cafeetjes dat ik met een vriend “The Coffee Shop Challenge” ben gestart: we gaan elke week op zoek naar een nieuw koffietentje.

2. Geweldig openbaar vervoer (en je bent zó in de natuur)

Zeker ’s zomers kan het in Brighton best lastig zijn om een parkeerplek te vinden, dus maak tijdens het ontdekken van de stad gewoon gebruik van het uitstekende en prima geprijsde openbaar vervoer. Dat kun je ook gebruiken om de stad uit te gaan, zoals naar Devil’s Dyke in de South Downs: hier heb je prachtig uitzicht, kun je geweldig wandelen en heerlijk relaxed picknicken.

3. Diversiteit

Wat ik het allerleukst vind aan Brighton? Het feit dat deze stad zo divers is en zoveel gezichten heeft. Ik kan je bijvoorbeeld aanraden om te gaan winkelen op Churchill Square. Om de kunstwereld en bijzondere cafeetjes te ontdekken kun je naar de North en South Lanes en meer horeca en alternatieve winkeltjes vind je in Kemptown.

4. Een unieke muziekscene

Houd je van muziek, dan is Brighton jouw plek. De stad heeft enorm veel livemuziek: naar schatting treden er elke week zo’n 500 lokale bands op. Van kleine gigs in pubs tot grote concerten in de Brighton Dome of Brighton Centre: er is voor elk wat wils. Bekijk de livemuziek-pagina’s van XYZ Magazine om te zien wie er wanneer optreden.

5. Festivals in overvloed

Een van de grootste festivals in de stad is The Great Escape, dat half mei plaatsvindt en waar enorm veel opkomende artiesten vanuit de hele wereld optreden. Brighton Fringe, een van de populairste kunstfestivals van het Verenigd Koninkrijk, is ook fantastisch. Tussen begin mei en begin juni kan iedereen aan z’n trekken komen, want dit festival bevat alles van simpele toneelstukken tot luide concerten. Het festival is over de hele stad verspreid en veel optredens zijn gratis.

6. Nog meer diversiteit

Voordat ik naar Brighton verhuisde, had ik al veel over het Pride-festival gehoord. Vorig jaar kon ik dat voor het eerst in levenden lijve meemaken en ik kan eerlijk zeggen dat ik de stad nog nooit zó bruisend heb gezien. Pride vindt plaats tijdens drie intense, geweldige augustusdagen, waarin de buurten gevuld zijn met straatfeestjes en livemuziek.

7. De relaxte sfeer

Deze stad neemt z’n vriendelijkheid en tolerantie serieus. Alles mag. Echt. Brighton moet haast wel een van de meest open-minded steden van Groot-Brittannië zijn en dat zorgt voor een uitzonderlijk relaxte sfeer die je ’s zomers nog het meeste merkt, als iedereen de hele dag buiten en op het strand is.

8. Dicht bij zee

Een van de voordelen van wonen in Brighton is het feit dat de stad aan zee ligt. Het voelt zo heerlijk om gewoon op het strand te kunnen lunchen of na een drukke dag even langs de kust te wandelen. Zelfs locals vergeten weleens wat een luxe dit is, zeker ’s zomers!

9. Een fantastisch nachtleven

Of je nu rustig iets wilt drinken in een pub of liever tot diep in de nacht wilt dansen: Brighton heeft het allemaal en bijna alles is op loopafstand. Twisted Lemon en Komedia zijn de ideale plekken om van het geweldige nachtleven in de stad te proeven.

10. Dicht bij de Big Smoke

Mocht Brighton je ooit te klein gaan voelen (en je al die 500 lokale bandjes hebben gezien), ga dan een middag naar Londen. Je bent er met de gewone trein binnen een uur en met de sneltrein zelfs binnen 40 minuten. Dus mocht je wat langer in Brighton blijven, vergeet dan zeker niet eens naar de grote broer van deze stad te gaan. Ik raad je aan om in Londen naar de eigenzinnige en knusse wijk East End te gaan (begin in Brick Lane of Shoreditch) of te gaan picknicken in het schattige Holland Park.

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn met EF in Brighton?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer