GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om fan te zijn van Honolulu

10 redenen om fan te zijn van Honolulu

Honolulu barst van de traditie en cultuur en is al ontzettend lang een bucketlistbestemming voor mensen van over de hele wereld. De aantrekkingskracht bestaat uit prachtige Hawaïaanse stranden, heerlijk vers eten en bedwelmend charisma. Bovendien zijn bezoekers dol op het geweldige klimaat het hele jaar door. Omdat je er voor zowel extreme-sports-vakanties en zonnige luiertripjes naartoe kunt, heeft Honolulu voor elk wat wils.

Hieronder een aantal redenen om fan te zijn van deze geweldige stad.

1. De Hawaïaanse taal

Hoewel Engels de meest gesproken taal is op Hawaï, wordt die op de voet gevolgd door het Hawaïaans. Het Hawaïaanse alfabet bestaat uit slechts dertien letters (zeven medeklinkers, vijf klinkers en een symbool) en elk woord eindigt met klinkers. Het resultaat? Een prachtige, melodische taal die geweldig is om te horen terwijl je op pad bent om de stad te ontdekken.

2. De aloha-cultuur

Een fantastische mix van muziekstijlen, dans, kunst en film: de Hawaïaanse cultuur staat symbool voor de relaxte, easygoing “aloha-spirit”. Dit denkbeeld komt neer op “genieten van het leven samen” en dat zie je terug in elk aspect van Honolulu: de prachtige, zonnige stranden en de kleurrijke markten dragen allemaal bij aan de levendige maar relaxte sfeer.

3. Prachtige stranden

Bezoekers die hun vizier op Honolulu hebben gericht, zijn zich ongetwijfeld al bewust van de witte zandstranden en het azuurblauwe water dat op hen wacht. Of je nu graag bruin wilt worden aan Hanauma Bay of wilt proberen te surfen bij Waikīkī Beach: je zult versteld staan van de prachtige kustlijn van de stad.

4. Diamond Head

Een hotspot voor enthousiaste hikers. Diamond Head heet zo sinds 1825, toen Britse zeelieden wat vulkanische calcietkristallen aanzagen voor diamanten. De eeuwenoude vulkaankrater biedt bezoekers misschien wel het beste uitzicht van de stad, waardoor de steile wandeling omhoog meer dan de moeite waard is.

5. ‘Iolani Palace

De enige officiële residentie van royalty in de Verenigde Staten! ‘Ioani Palace is een plek waar de Hawaïanen ontzettend trots op zijn. Van 1882 tot 1893 woonden hier de laatste twee monarchen van het Hawaïaanse koninkrijk: koning Kalakaua en zijn zus (en opvolger), koningin Liliuokalani. Deze plek is niet alleen een must-see vanwege de rijke cultuur, maar het is ook een prachtig staaltje Amerikaans-Florentijnse architectuur met een vleugje typisch Hawaïaanse architectuur.

6. De watersporten

Honolulu’s vele stranden zijn niet alleen geweldig voor een zonnige duik in zee, maar ook de perfecte locatie voor een middagje sporten. Of je nu wilt gaan surfen, kajakken of waterfietsen: je kunt de oceaan aan sportmogelijkheden van Honolulu ontdekken terwijl je de prachtige omgeving in je opneemt.

7. Manoa Falls

Dankzij de mooie bergen en prachtige uitzichten heeft Honolulu je meer dan genoeg te bieden qua natuur. Routes zoals Manoa Falls zijn perfect voor een relaxte hike door de indrukwekkende omgeving van Honolulu. De 45 meter hoge waterval aan het eind van de route is ook een populaire filmlocatie. Hier werden al een aantal iconische scènes opgenomen uit bijvoorbeeld Jurassic Park en The Hunger Games: Cathing Fire.

8. Het eten

Het Hawaïaanse eten, vol verse ingrediënten en fruitsmaken, maakt een belangrijk deel uit van de cultuur van Honolulu. Zowel locals als toeristen gaan graag naar Yanagi Sushi, waar je verse vis eet in een relaxte, vriendelijke sfeer. Vind je het niet erg om een paar dollar meer uit te geven? Alan Wong is trots op z’n experimentele gerechten, met bijzondere smaken en ideeën. Het schijnt een van de favoriete restaurants te zijn van de Obama’s, die er de afgelopen jaren regelmatig hebben gegeten. En er is nog veel meer te ontdekken: proef er absoluut eens de lokale gerechten als kalua, spam, poké en nog veel meer.

9. De USS Bowfin Submarine & Park

De USS Bowfin is een aanvalsduikboot waar in de Tweede Wereldoorlog mee gevochten werd. De duikboot werd in gebruik genomen op 7 december 1942, precies een jaar na Pearl Harbor, waardoor het de bijnaam “Pearl Harbor Avenger” kreeg. Geschiedenisfreaks zullen het ongetwijfeld geweldig vinden om door de duikboot te slenteren en de kans te krijgen het museum te bezoeken, waar je nog veel meer pronkstukken van de Bowfin kunt zien.

10. Kalakaua Avenue

Midden in de prachtige kustbuurt Waikīkī ligt Kalakaua Avenue, een van Honolulu’s belangrijkste winkelstraten. Je vindt hier niet alleen de grootste hotels van de stad, maar ook ontelbaar veel winkels, restaurants en de International Marketplace. Een bezoek aan die plek is al jaren een eilandtraditie: je vindt er meer dan 130 (ambachtelijke) kraampjes en winkels. Aangezien de lokale ondernemers er van alles verkopen, van vers voedsel tot traditionele souvenirs, kan iedereen hier een perfect stukje Hawaï kopen om mee naar huis te nemen.

Studeer Engels met ons in het hemelse HonoluluLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden