GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen juweeltjes in Brisbane

10 verborgen juweeltjes in Brisbane

Je kunt natuurlijk de ‘must do’-lijst van TripAdvisor gebruiken als reisgids bij het plannen van je tijd in Brisbane, maar je zult een veel leukere en authentiekere ervaring krijgen als je een beetje van de gebaande toeristenpaden afwijkt. Leef als een local en eet iets bij de minder bekende (maar overheerlijke) foodtrucks, drink een latte in een koffietentje waar ze verstand van zaken hebben en ga naar de coolste evenementen die het prachtige Brissie te bieden heeft: met onze lijst van verborgen juweeltjes in Brisbane beleef je het allemaal.

  1. Speel zwerkbal

Die zag je niet aankomen, of wel? Nou, in Brisbane vind je anders een heel actieve zwerkbalclub! De QUT Lycans Quidditch Club is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring, en organiseert elke week trainingen, sociale evenementen, toernooien en zelfs een kerstgala. Ze spreken altijd af in de City Botanic Gardens, dus kies een bezem, pak een slurk en let goed op de gouden snaai!

  1. Wandering Cooks

Ga naar Zuid-Brisbane om de spannendst culinaire revolutie van de stad te proeven. Wandering Cooks is een collectief van lokale, experimenterende chef-koks en boeren, die ondersteuning bieden aan maatschappelijk verantwoorde start-ups en meewerken aan het maken van uitstekende ambachtelijke producten. De straatfood-keukens zijn elke dag open en je kunt hier bij verschillende kleine tentjes eten, waar van alles op de kaart staat: van Aziatisch en Arabisch tot biologische granola en plantaardige maaltijden.

  1. John Mills Himself

Het klinkt misschien in eerste instantie niet als een van Brisbanes hipste (en verborgen) cafés, maar deze weggestopte plek is geweldig om ’s ochtends je caffeïneshotje te halen en ’s avonds met vrienden bij te kletsen boven een glas wijn. Hoewel er nota bene twee ingangen zijn, is het soms wat lastig om John Mills Himself te vinden, maar moeite doen loont echt. Je vindt hier lokale, ambachtelijke koffie en verse broodjes en gebak.

  1. Underground Theater

Zes meter onder de grond, onder Albert Park, werden eind 19e eeuw de Spring Hill Reservoirs aangelegd als belangrijkste waterbron voor de stad. Tachtig jaar later werden ze stilgelegd en werd het water weggepompt. Maar in 2014, na een renovatie, is deze grote ondergrondse ruimte heropend. Dankzij de prachtige akoestiek is Spring Hill Reservoirs nu een van Brisbanes bijzonderste plekken voor theater, opera en podiumkunsten. Cultuurliefhebbers mogen echt geen enkel optreden op deze geweldige plek missen!

  1. The Pancake Manor

Sinds 1979 serveert The Pancake Manor ieders favoriete ontbijt in een van de mooiste historische gebouwen van de stad. Ooit stond het beter bekend als St. Luke’s Cathedral. Dankzij het prachtige metselwerk, de hoge bogen en het oude houten dak is deze knusse eetgelegenheid totaal anders dan welke andere brunchplek in de stad dan ook. Je vindt hier op de menukaart zelfs een aantal vegan- en glutenvrije pannenkoeken, natuurlijk met allerlei soorten toppings: van vers fruit en chocoladesaus tot spek en ei. Kun je de stroop even doorgeven?

  1. North Stradbroke Island

Op slechts een korte veerboottocht van Brisbane vind je North Stradbroke Island (bij de locals ook bekend als ‘Straddie’). Als je je in de stad bevindt, is dit de perfecte bestemming voor een dagtrip of weekendje weg. In het warme water rondom het eiland vind je allerlei fascinerende zeedieren, waardoor snorkelaars en duikers hier maar al te graag komen. In de wintermaanden worden er op boottochten vaak walvissen en dolfijnen gespot en verder heeft dit eiland ook een rijke, interessante Aboriginal-geschiedenis.

  1. The Blue Room Cinebar

The Blue Room Cinebar biedt de Brisbanites een supercoole bioscoopervaring. Je hoeft hier geen snoep en chocola stiekem de bios in de smokkelen: dit filmhuis is voorzien van een bar en een restaurant en je wordt zelfs aangemoedigd om eten en drinken te bestellen vanuit je bioscoopstoel. Geniet van de nieuwste films onder het genot van een verse pizza en een koud biertje, gevolgd door een warme brownie of een ijsje.

  1. Spring Hill Baths

Als je op zoek bent naar een plek in de stad om af te koelen, dan zijn deze historische baden de ideale plek voor een chique stadse duik. De Spring Hill Baths zijn gebouwd in 1886 en een van de oudste zwembaden op het zuidelijk halfrond. Het schattige, overdekte zwembad is uiteraard gerenoveerd sinds het zijn deuren opende, maar nog altijd omringd door ouderwetse Victoriaanse kleedhokjes met felgekleurde deuren.

  1. Tan Thanh Vietnamese

Je vindt hier niet alleen mogelijk de authentiekste Vietnamese gerechten in Brisbane voor een prima prijs, maar Tan Thanh is ook de plek om foto’s te maken. Locals zijn dol op deze eetgelegenheid vanwege de snelle service en de heerlijke soep. Je vindt dit kleine restaurantje in de wijk Inala, op slechts een steenworp afstand van de Aziatische supermarkten en bruisende markten vol door specialisten geïmporteerde ingrediënten.

  1. West End Fire Festival

Pak een picknickkleed en ga naar Orleigh Park aan de rivier om tijdens het maandelijkse West End Fire Festival de volle maan te vieren. Op deze gratis, door de gemeenschap georganiseerde avond kun je heerlijk eten bij lokale foodtrucks. Ook is er entertainment in de vorm van onder andere vuurdansers, drumcirkels en elektronische muziek.

Zelf Brisbane ontdekken? Vraag vandaag nog de gratis brochure aan.Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer