GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Eastbourne

10 verborgen pareltjes in Eastbourne

Eastbourne, de zonnigste stad van Engeland, met zijn uitgestrekte stranden, brede promenade en beroemde pier, is zeker een bezoek waard. Maar om deze elegante badplaats echt te leren kennen, moet je het toeristische pad verlaten. Breng je dagen door met kajakken, wandelen, drinken, lezen en dansen dankzij onze gids naar de beste verborgen pareltjes in Eastbourne.

1. Eastbourne Borough Market

Elke woensdag en zondag duikt de Eastbourne Borough Market op in het stadscentrum, met honderden kraampjes met lokale producten zoals, ambachtelijk brood, zoete lekkernijen, kunst en handgemaakt werk. Ze hebben zelfs een speciaal veganistisch gedeelte op zondag. Ook de jaarlijkse kerstmarkt is bijzonder charmant en biedt tal van handgemaakte artikelen die perfecte cadeaus zijn voor je dierbaren thuis.

2. Kajakken langs de Seven Sisters

Omdat de spectaculaire krijtrotsen van de Seven Sisters misschien minder een verborgen juweeltje en meer een sterattractie zijn, kan je het water op gaan om hun schoonheid vanuit een ander gezichtspunt in je op te nemen. Huur een kajak van het team van Buzz Active en peddel je een weg door de rustige Chuckmere vallei tot deze de zee ontmoet, waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de iconische kustlijn en het platteland.

3. Summer Bandstand

Eastbourne is dé place to be in de zomer, wanneer ‘s werelds drukste muziektent elke avond pop-, rock-, jazz- en tribute-shows organiseert, met als hoogtepunt een wekelijkse vuurwerkshow. Deze historische buitenmuziektent biedt plaats aan 1400 gasten en organiseert sinds 1935 concerten. Tickets zijn goedkoop, variërend van £3,50 tot £8,95 voor volwassenen, en ze organiseren zelfs gratis kerst-, oudejaars- en paasvoorstellingen.

4. Alfresco Shakespeare

Dit is een van de best bewaarde geheimen van de regio. De Italiaanse tuinen zijn gevuld met zorgvuldig onderhouden tuintjes, afgelegen looppaden en rotspoelen die bij eb verschijnen. Neem een picknickmandje mee en ontspan onder de pergola of wandel over de paden langs de kliffen en geniet van het schilderachtige uitzicht.

In de zomer worden in de tuinen buitenspelen van Shakespeare gespeeld in het natuurlijke amfitheater, met de met mos bedekte sierlijke pergola als toneel.

5. Sterren kijken bij Beachy Head

De donkere luchten van de regio maken het een populaire plek om naar de sterren te kijken. Het nabijgelegen South Downs National Park heeft zelfs de officiële Dark Sky Reserve status, een van de slechts 18 ter wereld, dankzij de uitzonderlijk donkere sterrennachten. De Eastbourne Astronomical Society organiseert maandelijks gratis openbare kijkavonden in Beachy Head en andere locaties in de stad. Zij leveren de telescopen, camera’s en deskundig advies. Je hoeft alleen warme kleding mee te nemen!

6. Fusciardi’s ijssalon

Deze door een familie gerunde lokale favoriet, vlak bij de hoofdweg, serveert sinds 1967 ijsjes. En met 16 smaken om uit te kiezen, zal je niet teleurgesteld zijn. Bestel een kopje koffie of een ijsje, steek de weg over en wandel door Eastbourne naar de historische pier. Op een koudere dag zijn hun heerlijke warme chocolademelk een echte publiekstrekker.

7. Het Honderd Bunderbos

Het Five Hundred Acre Wood is het magische bos dat A.A. Milne's Honderd Bunderbos inspireerde in zijn klassieke roman Winnie de Poeh. Dit bos, op slechts 48 kilometer van Eastbourne, is een heerlijke dagtocht waarbij je je helemaal kunt onderdompelen in het betoverende Engelse platteland. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Poeh Stokjes brug, de houten loopbrug waar het fictieve spel voor het eerst werd gespeeld. (Het spel is eenvoudig - laat twee stokken over de ene kant van de brug vallen en degene die er als eerste aan de andere kant weer uitkomt, wint).

8. Printers Playhouse

Je kunt de sfeer niet overtreffen in The Printers Playhouse, een populaire locatie voor livemuziek op slechts 10 minuten lopen van de Eastbourne-campus van EF. Drink een biertje op de binnenplaats aan de achterkant, of geniet van een show in het intieme theater boven. Beneden is er livemuziek of entertainment, zoals quizavonden op de meeste avonden, waarbij de open mic avond op woensdag een geweldige kans biedt om lokale artiesten, komieken, dichters en muzikanten te ontdekken.

9. Camilla’s bookshop

Als je Camilla’s Bookshop binnenstapt, is het alsof je de grot van Aladdin binnengaat. De tweedehands boekwinkel is verdeeld over meerdere verdiepingen en heeft meer dan 500.000 boeken. De planken en stapels op de vloer stromen over van de hoeveelheid boeken, waardoor het een missie is om een bepaald boek te vinden. Verken in plaats daarvan de schappen en koop iets dat je opvalt voor een spotprijs. En als je geluk hebt word je vriendelijk welkom geheten door Archie, de pratende papegaai.

10. Movie locations trail

Eastbourne is een populaire filmlocatie, met Britse en Hollywood filmklassiekers zoals Harry Potter, Diana, Little Britain en Pearl Harbor. Ontdek meer van Eastbourne terwijl je in de voetsporen treedt van sterren als Dame Helen Mirren, Cate Blanchett, Matt Lucas en David Walliams. Eastbourne’s tv- en filmkaart toont alle topplekken, dus download het gewoon en begin aan het avontuur!

Ontdek de verborgen pareltjes in EastbourneOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer