GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Manchester

10 verborgen pareltjes in Manchester

Het industriele verleden in combinatie met een moderne hipster-vibe maken Manchester tot een iconische Britse stad die bezoekers genoeg kan verleiden. Een bezoek aan de kunstruimtes, ondergrondse bars, coole buurten en straatkunst is een geweldige manier om te ontdekken waar de stad om draait. Dus hieronder staan enkele van de de verborgen pareltjes in Manchester die op jou wachten om ontdekt te worden.

1. Ancoat Peeps

Neem een kijkje in het verleden van Manchester door de koperen kijkgaten verspreid over de noordelijke wijk Ancoats, die onlangs is uitgeroepen tot een van ’s werelds coolste buurten door Time Out. Zonder te weten hoeveel kijkgaten er zijn of waar ze zijn, is een deel van het plezier het verkennen van het gebied en er een tegenkomen. Maar maak je geen zorgen, er is genoeg om je van brandstof te voorzien terwijl je de buurt verkent, zoals veel van de geliefde eetgelegenheden van Manchester Ancoats. Haal een kopje koffie bij Ancoats Coffee Co., een cruffin (een kruising tussen een crumpet en een muffin) bij Pollen of een pizza bij Rudy’s

2. Heaton Park boating lake

Hoewel de zomers vrij mild zijn in Manchester, is het nog steeds leuk om een dag aan het water door te brengen om af te koelen. Breng een bezoek aan het roeimeer Heaton Park om even wat anders te doen of voor een leuk dagje uit met vrienden. Creeer je eigen ‘Notebook moment’ terwijl je rond het schuduwrijke meer peddelt. Het is maar een 20 minuten durende tramrit vanaf het stadscentrum. De historische roeiboten en waterfietsen zijn beschikbaar van begin april tot eind oktober en kosten £ 8,50 voor 45 minuten.

3. Speakeasy bar crawl

Als er iets goed is in Manchester, is het het nachtleven. En die drankjes smaken nog beter als je er voor moet werken. Dus breng de nacht door met het verkennen van de best verborgen bars en speakeasies van de stad. Begin bij The Washhouse, waar je in plaats van een paar wasjes te draaien, nipt aan heerlijke cocktails in een stijlvolle omgeving. Sluit de avond af in Science and Industry, een bar in een bar op de bovenste verdieping van Cane & Grain, waar ze experimentele cocktails naar een hoger niveau tillen.

4. Bee spotting

Als je eenmaal begint de kijken, kun je niet stoppen met het zien van bijen in heel Manchester. Het bekendste symbool van de stad, de werkbij, vertegenwoordigt de Mancuniaanse harde werkethiek en de bijenkorf van activiteit. Veel lokale bedrijven en gebouwen hebben de bij als onderdeel van hun decor opgenomen, waardoor het spotten van bijen een leuke manier is om de stad te verkennen. Houd je ogen open terwijl je ronddwaalt en je zult ze overal zien! Mis het stadhuis van Manchester, de universiteit van Manchester en de Kimpton-klokkentoren niet.

5. UV Cricket

Wat is UV Cricket? Deze wereldprimeur is net geopend in Manchester’s indoor cricketcomplet Sixes, waar beginnende cricketspelers hun slagvaardigheid kunnen laten zien onder UV-lampen. Of je nu een levenslange liefhebber bent van het herenspel, of nog nooit een bat hebt vastgehouden, je zult veel plezier beleven aan het slaan van ballen in deze discosfeer. Daarna kun je bijtanken van een enorme barbecue schotel en heerlijke cocktails. Het beste van alles is dat studenten  50% korting krijgen.

6. Afflecks

Sla de boetiekjes in de winkelstraten over en stap Afflecks binnen, een bruisende modemarkt met tientallen onafhankelijke kraampjes en boetiekjes verspreid over vier verdiepingen. Het biedt unieke items, handgemaakte ambachten, kunstwerken, vintage en eclectische mode. Afflecks heeft zo ongeveer alles wat maar kunt bedenken. Met steeds wisselende inventaris en standhouders vind je bij elk bezoek iets nieuws. Het heeft zelfs een kapper, Thaise massage, tatoeeerder, tarotkaartlezer en eet- en drinkstalletjes.

7. Victoria Baths

Wat te doen met een ongebruikt Edwardiaans zwembad? Maak er een evenementen ruimte van! Ze houden regelmatig filmfestivals, markten, live muziekconcerten en shows in deze prachtige locatie. Het is ook te zien in een aantal populaire tv-series, waaronder Life on Mars en Peaky Blinders, en je kunt er meer over leren tijdens een rondleiding door dit unieke verborgen pareltje in Manchester.

8. Curry Mile

Er is genoeg te ontdekken voor fijnproevers in Manchester. Als je maag knort, maar je portemonnee leeg is, breng dan een bezoekje aan Curry Mile. Dit korte stukje Wilmslow Road, op korte loopafstand van de EF-campus in Manchester, heeft meer dan 70 Indiase, Pakistaanse en Bengaalse restaurants waar tot laat in de nacht heerlijke maaltijden worden geserveerd. Hoewel het moeilijk is om een favoriet te kiezen, wordt Mughli vaak beoordeeld als een van de beste Indiase restaurants van Manchester. Deze is zelfs bezocht door acteur Jared Leto.

9. Whitworth Park

Sluit je aan bij de studenten van de nabijgelegen universiteit die graag ontspannen in de zon in Whitworth Park. Deze prachtige groene omgeving biedt volop ruimte om te joggen, honden uit te laten, frisbee te spelen en om te picknicken. In de zomer blijven de poorten open tot 22.00 uur, dus je kunt de tijd nemen om de sculpturen in het park te verkennen of je uit te leven in de buiten trainings ruimte. Vergeet niet wat nootjes mee te nemen voor de eekhoorns die in het park wonen.

10. Go underground

Enkele kilometers aan ondergrondse tunnels liggen net onder het oppervlak van de straten van Manchester. Van ontsnappingsroutes voor mensen die religieuze vervolging ondergingen, tot een oud metrostation dat nooit werd gebruikt en schuilkelders die tijdens de oorlog werden gebruikt. Dit complexe tunnelsysteem zit vol geschiedenis. Sommige tours zijn momenteel opgeschort, maar je kunt er hier meer over te weten komen of deel te nemen aan een Haunted Underworld-tour onder het Great Northern Goods Warehouse.

Ontdek de verborgen pareltjes in ManchesterOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 12 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer