Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Voetbalfeiten: 6 dingen die je moet weten over Engeland

Voetbalfeiten: 6 dingen die je moet weten over Engeland

Oké, het Engelse voetbalteam bestaat uit een stelletje jarenlange onderpresteerders, maar dat weerhoudt de voetbalgekke bevolking er niet van om zich tijdens toernooien als één man achter het elftal te scharen. Hieronder lees je alles wat je moet weten over The Three Lions:

1. De sterren

Kyle Walker – positie: verdediger – club: Manchester City

Harry Kane – positie: aanvaller – club: Tottenham Hotspur

Gary Cahill – positie: verdediger – club: Chelsea

Eric Dier – positie: middenvelder – club: Tottenham Hotspur

Dele Alli – positie: middenvelder – club: Tottenham Hotspur

2. De ‘onbekende’ coach

De voormalige Engeland-speler Gareth Southgate heeft misschien niet de bekendste voetbalnaam, maar hij heeft het Engelse team in de kwalificaties van dit WK wel maar mooi tot

boven aan de ranglijst geleid. De 48-jarige heeft zijn volledige carrière als speler en coach altijd in het Engelse voetbal doorgebracht. Hij speelde voor teams als Aston Villa (in diens glorietijd). Daarna trainde hij verschillende Engelse clubs voordat hij het Engelse Onder-21-team ging coachen. Na het zoveelste teleurstellende toernooi in 2016 vertrok bondscoach Roy Hodgson en sindsdien probeert Gareth de internationals tot een dit keer hopelijk winnend team te kneden.

3. De stijl van de The Three Lions

Het lastige is: The Three Lions hebben geen specifieke speelstijl. De coach heeft in de weinig uitdagende kwalificatiefase al met verschillende opstellingen, formaties en tactieken geëxperimenteerd, maar zorgwekkend genoeg weet hij nog niet wat de beste keuze is. Het goede nieuws is gelukkig dat het elftal meer dan genoeg potentie heeft, aangezien er een paar van de jongste spelers van alle 32 in Rusland aanwezige landen deel van uitmaken.

4. Engelse voetbalvocabulaire

Hieronder de woordenschat die je nodig hebt om mee te kunnen praten:

Goal – doelpunt

Offside – buitenspel

Midfield – middenveld

Striker – aanvaller

Defender – verdediger

Captain – aanvoerder

Referee – scheidsrechter

Penalty shoot-out – strafschoppenserie

Extra time – verlenging

Free kick – vrije trap

Corner kick – hoekschop

5. De liederen: St. George en een fanfare

Engelands meegereisde fans klinken deze zomer als nachtegaaltjes. Nadat ze het stadion versierd hebben met de vlag van Saint George, de patroonheilige van Engeland, zingt het legioen een adembenemende versie van het nationale volkslied. Daarna zingt het uit volle borst England (‘In-ger-land’) en Rule Brittannia terwijl op de achtergrond een fanfare klinkt.

6. Waar je de wedstrijden moet kijken

Elke bar in Engeland zal wederom gevuld zijn met de hoop en de dromen die de Engelsen al hebben sinds ze voor het laatst op een internationaal toernooi een prijs in de wacht sleepten (1966). En zodra de eerste zonnestralen zich aandienen, pakken we er absoluut de barbecue (en zonnebrandcrème) bij terwijl we The Three Lions het veld op zien stappen.

Leer nog meer Engels dan alleen voetbaltermen :)Klik hier!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen