GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 dingen om te weten als je deze zomer wilt reizen

5 dingen om te weten als je deze zomer wilt reizen

Droom je van lange dagen op het strand, met de zon in je gezicht en even alles om je heen vergeten?

De zomer staat voor de deur en voor de meesten van ons betekent dat een broodnodige pauze. Hoewel het plannen van je vakantie net wat ingewikkelder is dan in het verleden, zijn er deze zomer veel manieren om toch op reis te gaan. Dus terwijl je je vluchtprijzen in de gaten houdt, vrienden inlicht en accommodatie boekt, zijn hier vijf eenvoudige dingen waarmee je rekening moet houden als je deze zomer wilt reizen.

1. Wees flexibel

Iets wat Corona ons allemaal heeft geleerd, is flexibel te zijn. En dan vooral als het gaat om het plannen van een (zomer)vakantie. Als je van plan bent te vliegen, bestaat er een kans dat je vluchten worden geannuleerd of verplaatst. Er kunnen ook wijzigingen zijn in de quarantainevereisten en verplicht testen. Maar dat betekent niet dat je niet op een welverdiende vakantie kunt. Vergeet niet om openminded te zijn ​​en te accepteren dat er veel dingen zijn waar we geen controle over hebben. Door met de stroom mee te gaan, zul je niet teleurgesteld zijn wanneer plannen veranderen.

2. Plan A, B en C

Als je plannen op het laatste moment ontsporen, betekent het hebben van een paar back-upplannen dat je nog steeds kunt genieten van een zomer in het buitenland. Bereid een plan A, B en C voor, zodat je niet onverwacht toch thuis zit.

  • Plan A: dit is je ideale zomerplan. Het kan gaan om een ​​specifieke droombestemming, of om een reis verder van huis.

  • Plan B: een ander land of een andere stad waar je graag heen zou willen. Blijf op de hoogte van lokale regels.

  • Plan C: Misschien is dit een minder exotische bestemming, en iets dichter bij huis. Maar je kunt hier nog steeds genieten van een geweldige zomer.

3. Verleng je verblijf

Met extra tijd, geld en moeite voor quarantaine, testen en hogere vluchtprijzen, is het logisch om zo lang mogelijk te blijven om het meeste uit je reis te halen. Kun je de reis verlengen van je normale twee weken naar drie weken, of liever zelfs een maand of twee? Dit geeft je ook meer tijd om je op je bestemming te vestigen, vrienden te maken en echt te gaan leven als een local.

4. Nature is calling

Het bezoeken van restaurants, bars, musea en winkels zijn normale vakantie-activiteiten, maar het is moeilijk om precies te weten wat er deze zomer open is. Houd dus bij het kiezen van een bestemming rekening met activiteiten die je buiten kunt doen en die niet onderhevig zijn aan beperkingen.

Een van de beste ervaringen van mijn leven was fietsen door de Oostenrijkse Alpen. Met niets anders dan het geluid van koebellen die in de wind rinkelden. Het was absoluut de hemel, helemaal weg van andere mensen, en het kostte geen cent. Wandelen, fietsen, zwemmen en kamperen zijn allemaal activiteiten waarmee je de natuur in alle rust kunt verkennen. En laten we eerlijk zijn, na het afgelopen jaar binnen gezeten te hebben, is verdwalen in de natuur nog nooit zo aantrekkelijk geweest.

5. Milieuvriendelijk verkennen

Het openbaar vervoer is een geweldige manier om lokaal te reizen, maar het kan het soms moeilijker maken om afstand te houden. Een van mijn favoriete dingen om te doen in een nieuwe stad is het huren van een fiets en het verkennen van de stad als een local. Fietspaden brengen je binnen enkele minuten achter de schermen en weg van de drukte. Dus of je nu lokaal blijft of over de hele wereld vliegt, fietsen is een milieuvriendelijke, goedkope en veilige manier van reizen.

We weten hoe belangrijk reizen, gezelligheid en het doen van de dingen die we leuk vinden zijn voor onze geestelijke gezondheid en geluk. Voor velen van ons heeft de afwezigheid van reizen een groot gat in ons leven achtergelaten. Dus vergeet niet om bij het plannen van je welverdiende zomervakantie flexibel en ruimdenkend te zijn en goed na te denken over waar je heen wilt. Die zomerzon kan niet snel genoeg komen!

Leer deze zomer een taal in het buitenland!Ontdek onze bestemmingen
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden