GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Jessica was vier weken in LA

Jessica was vier weken in LA

Ik ben Jessica, ik ben 18 jaar en heb afgelopen zomer een maand naar Los Angeles te gaan. Zelf vind ik het leuk om verschillende culturen te zien en wil ik graag nieuwe plekken ontdekken.

Voor de reis

Tijdens mijn BBL opleiding voor Opticien Manager merkte ik in het tweede jaar dat ik de uitdaging ging missen. Het begin van mijn tweede jaar ging dus ook erg gemakkelijk en hoefde ik niet veel te doen voor school en dat vond ik soms wel jammer. In dat jaar ging mijn buurmeisje naar Australië toe voor een High School Year. Ik dacht toen gelijk; ‘Waarom had ik dat niet gedaan?’. Zelf had ik veel op internet gekeken, maar ik wist dat een jaar high school niet meer ging lukken. Een maand of twee later kwam ik er weer op terug en zag ik EF voorbijkomen en vroeg ik een brochure aan. Toen deze binnen kwam wist ik het meteen. Dit is wat ik wilde, dus in de zomer naar Los Angeles. De maanden daarna op school en werk vlogen voorbij. Voordat ik het wist was het zomervakantie en stond ik met mijn koffers op Schiphol. In het vliegtuig kwam pas het besef dat ik nu echt onderweg was.

Hostfamily

Voordat ik naar Los Angeles ging was ik maar een beetje zenuwachtig. Gelukkig was dat gelijk weg toen ik aankwam bij mijn hostfamily. Het gastgezin ontving me met open armen en waren erg vriendelijk. Het voelde net of ik ze al langer kende, en of ik een deel van het gezin was. Op en na school maakte ik veel vrienden waardoor te tijd echt onvergetelijk is geworden.

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/19/2017/02/IMG_20160812_233609.jpg)

Op School

Ik had gekozen om een ‘Intensieve cursus’ te gaan volgen. Dit was een cursus waarmee ik 32 lesuren per week op school zat. Ik zat ongeveer met 15 mensen in de klas, dus wel kleiner dan wat ik in Nederland gewend ben. De lessen waren erg afwisselend. We deden onder andere spelletjes en keken films. De leraren kenden je echt persoonlijk en pasten daar ook soms de lessen op aan, dus op interesses en hobby’s. Ook kon ik kiezen voor Spin classes, hierbij kon je een vak volgen wat je interesseerde. Ik had hierbij pronunciation en de business klas gekozen. Ik vond deze lessen erg leuk, omdat je ideeën en culturen kunt uitwisselen met medestudenten van over de hele wereld.  In de school was iedereen ook altijd vrolijk, het was namelijk altijd mooi weer.

Traveling

Mijn gastgezin zat drie kwartier met de fiets van school af. En als typische Nederlander pak je dan natuurlijk gewoon de fiets. De school zat op loopafstand van het strand, dus we gingen bijna dagelijks naar het strand voor of na de les. Verder heb ik veel plaatsen bezocht zoals shoppingmalls, musea, Hollywood, Santa Monica, Venice Beach en ga maar door. Ook ben ik een weekend naar San Francisco geweest, dit was echt leuk! Zelf heb ik een blog bij gehouden van elke dag, deze kun je nalezen in de volgende link: www.jessicanijhuis.reismee.nl.

Ik heb echt vier leuke en gezellige weken gehad in LA die ik nooit meer zal vergeten. Ook natuurlijk de mensen die je ontmoet vanuit de hele wereld. Ik heb veel geleerd tijdens mijn vier weken in LA, niet alleen het Engels maar je leert ook echt jezelf beter kennen.

Het was een tijd die ik niet meer wil en ga vergeten! Als je de kans krijgt, dan is dit een mooie ervaring, je zult er geen spijt van krijgen!

Ontdek de mogelijkheden in AmerikaOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden