GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen juweeltjes in Miami

10 verborgen juweeltjes in Miami

Miami is het paradijs voor strandhoppers, een inspiratiebron voor style-lovers, een mekka voor shoppers en een van de beste plekken ter wereld om wat vitamine D tot je te nemen.

Maar deze kustplaats heeft nog veel meer te bieden. Ik geef je graag de details van een paar van die verborgen (en soms behoorlijk bizarre) juweeltjes.

1. SuViche

De wijk Wynwood staat alom bekend om z’n graffitimuren en nadat je daarlangs bent gewandeld, raad ik je aan om een pitstop te maken bij SuViche, een Japans-Peruaans fusionrestaurant. Dit is slechts een van de vele voorbeelden van de bijzondere combi’s die de eetcultuur van Miami bepalen.

2. Bal Harbour Beach

Gelegen in een van de meest exclusieve buurten van Miami is dit strand een heerlijke plek om te ontspannen en een beetje mensen te kijken. Bal Harbour Beach is rustiger dan veel van de drukke stranden van Miami en biedt kalm water dat perfect is voor een duik. Met zijn rustige sfeer en lange stukken zand kunt u hier ook wat quality me-time doorbrengen met lezen.

3. Bayside Marketplace

Bayside Marketplace, gelegen in Downtown Miami, is ideaal voor een middagje uit. Dit park aan het water is bezaaid met restaurants en winkels en biedt de ideale omgeving voor een wandeling en een spontane hap. Er is zelfs een amfitheater waar u kunt genieten van live muziek.

4. El Fresco Courtyard

Aan de rand van Little Havana heeft Dave "Krave" Fila, een plaatselijke held en getalenteerd straatkunstenaar, El Fresco in stand gehouden, een coole chillplek in de buitenlucht waar zijn kunstwerken worden tentoongesteld, een minipodium is dat bekend staat om spontane optredens en waar foodtrucks kunnen opduiken, zodat je zowel van eten als van kunst kunt genieten.

5. Wat Buddharangsi

Terwijl de Redlands bekendstaan om de boerenmarkten en fruitkraampjes, is de boeddhistische Theravada-tempel Wat Buddharangsi ook een plek waar je kunt onthaasten. Geniet van de spirituele sfeer en maak een praatje met de monniken die de tempel beheren.

6. Stone Age Antiques

Als je van vintage houdt en dol bent op de jacht naar tweedehands spullen, dan is Stone Age Antiques aan de Miami River echt jouw plek. Je vindt hier genoeg (en dan bedoelen we ook echt GENOEG) aanbod om doorheen te snuffelen en je slag te slaan.

7. Rouge in North Beach

Rouge wordt gezien als een van de beste Franse restaurants van Miami: deze plek combineert de Franse en Marokkaanse cultuur op een overheerlijke manier. Je moet de gerechten absoluut uitproberen, maar wat écht bijzonder is aan deze plek is de tuin met Marokkaans ontwerp, bougainvillea-planten en af en toe een jazzconcert.

8. Tinta y Cafe

Dit ontspannen Cubaanse café is ideaal voor wie op zoek is naar een authentiek kopje Cubaanse koffie. Tinta y Cafe heeft ook een reeks heerlijke Cubaanse sandwiches en desserts, waardoor het een perfecte plek is om te stoppen tijdens de lunch.

9. Manatee Bend Park

Als je altijd al zeekoeien hebt willen zien, moet je naar Manatee Bend Park. Hoewel Miami niet echt bekendstaat om z’n vele groengebieden, is Manatee Bend Park een kleine maar prettige oase om in te relaxen. Je kunt er chillen in het gras en met een beetje mazzel spot je er nog wat zeekoeien (in het Engels heten ze manatees).

10. Stiltsville Houses

Heb je een enorme behoefte aan wat “me-time”, boek dan een van de zeven Stiltsville-huisjes. Deze huizen zijn al vele tientallen jaren oud en heten zo omdat ze op stelten (stilts) zijn gebouwd, mijlenver van de kust vandaan. Om er te komen, heb je dus een boot nodig (én veel geld én je moet op tijd boeken), maar als je jezelf wilt trakteren op een bijzondere overnachting dan moet je hier echt zijn!

Ontdek Miami met onsLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer