GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Hoe financier jij jouw tijd in het buitenland?

Hoe financier jij jouw tijd in het buitenland?

Jouw periode in het buitenland moet een onvergetelijke ervaring worden en daarom wil je je geen zorgen hoeven te maken over geld. Hoe zorg je ervoor dat je voor vertrek je financiën op orde hebt? En hoe houd je genoeg geld over om leuke dingen te doen? Hier een paar tips om je voor te bereiden!

Begroting
Allereerst is het belangrijk om een begroting te maken. Op deze manier maak je inzichtelijk hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en hoeveel geld je uitgeeft. Vaak is het leven in het buitenland duurder dan in Nederland, omdat je meer dingen onderneemt zoals dagtripjes. Het belangrijkste aan het maken van een begroting is dat de begroting realistisch moet zijn. Je kunt beter uitgaan van hoge uitgaven, dan er later achter komen dat je te weinig geld hebt gespaard… Als de begroting klaar is zie je direct hoeveel geld je nog nodig hebt en dan kun je gaan bedenken hoe je dit bij elkaar wilt krijgen.

Beurzen, studiefinanciering en vergoedingen
Ga je voor stage, studeren of uitwisseling naar het buitenland? Dan is het als student nog helemaal niet zo moeilijk om je financiering rond te krijgen. Zo kun je je studiefinanciering ‘meenemen’ naar het buitenland en een vergoeding krijgen voor je OV chipkaart. Toch weer mooi meegenomen! Ook kun je in aanmerking komen voor verschillende beurzen, waarvan de Erasmusbeurs de bekendste is. Het bedrag dat je kunt ontvangen hangt af van het land waar je heen gaat en of je gaat studeren óf stage lopen. Verder moet je je wel op tijd aanmelden, dit gaat meestal via de onderwijsinstelling. Het is dus niet heel erg moeilijk, het is alleen een kwestie van time and effort. Maar het is 100% de moeite waard!

Werken
De makkelijkste manier om geld te verdienen is natuurlijk met een (bij)baan. Als je een leuk baantje hebt, wordt het nog leuker om jouw doel te bereiken: het financieren van jouw tijd in het buitenland. Het liefst doe je iets wat bij jou past en iets in de omgeving van waar jij woont. Werk je graag in de horeca of toch liever vanuit huis? Vind je het leuk om pakketjes rond te brengen of is een kantoorbaan meer iets voor jou? Via StudentJob kun je zoeken op locatie en trefwoord én heb je keuze uit ruim 3.000 vacatures. Met een variërend aanbod in bijbanen, vakantiewerk, weekendwerk en fulltime banen, zit er sowieso iets voor jou tussen!

Crowdfunding
‘Wie niet rijk is, moet creatief zijn’, dus aan de slag! Een optie is om een crowdfunding campagne op te zetten. Hierbij is het heel belangrijk om het doel van jouw periode in het buitenland vast te stellen en dit goed te verwoorden naar de personen die jou gaan supporten. Daarnaast moet je je afvragen ‘what’s in it for them?’. Oftewel, wat heb jij de mensen te bieden die jou hebben gesteund om jouw periode in het buitenland te financieren? Waar ben jij goed in? Maak bijvoorbeeld een (foto)boek van jouw ervaringen uit het land waar je naartoe gaat of stuur elke week een kaartje met jouw bevindingen. Je zult je verbazen hoeveel mensen dit soort acties waarderen en willen steunen!

Meer informatie over StudentJob?Klik hier!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden