GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

6 steden waar je naar toe moet in 2017

6 steden waar je naar toe moet in 2017

We zijn alweer een flink eind op weg in 2017 en hoewel je je goede voornemens om af te vallen waarschijnlijk alweer in de ijskast hebt gezet, kun je nog steeds focussen op het verbeteren van jezelf. Hoe? Door op reis te gaan en de geweldigste plekken van de wereld te ontdekken, natuurlijk. Dit is mijn top zes van steden waar je in 2017 absoluut een tijdje naartoe moet:

1. Dublin

De jongste stad van Europa en de perfecte bestemming voor een relaxed weekendje weg

Dankzij de 666 gecertificeerde pubs en de 10 miljoen pintjes Guinness die hier elke dag geproduceerd worden, is het lastig om een betere stad te vinden voor een relaxte avond uit met vrienden. Maar Dublin heeft nog veel meer te bieden, van literatuur en cultuur aan het beroemde Trinity College (met oud-studenten als Oscar Wilde en Bram Stoker, de bedenker van Dracula) tot de National Gallery en het Irish Museum of Modern Art (IMMA) om kunst te aanschouwen. Behoefte om even te ontsnappen aan de drukte van de stad? Ga wandelen in Phoenix Park, het grootste aaneengesloten park van Europa. Of neem de trein naar het schattige stadje Howth voor de meest verse vis ter wereld.

2. Seattle

Een ondergewaardeerd juweeltje aan de westkust, perfect voor een week vol eten, cultuur en typisch Amerikaanse sporten (en de natuur is ook dichtbij)

Seattle krijgt veel minder credit dan de stad verdient. Het is de thuishaven van Amazon (.com, niet het regenwoud) en Starbucks. De stad staat bomvol must-see plekken als Sculpture Park, Ballard Farmers Market, Pike Place Market, het Seattle Art Museum of het Experience Music Project. Waar je ook bent, je vindt overal heerlijk eten en geweldige cultuur. Seattle is bovendien het mekka voor fans van Amerikaanse sporten zoals football (niet te verwarren met voetbal) dankzij teams als de Seahawks, de Mariners en de Sounders die hier hun thuisbasis hebben. Wordt het grotestadsleven je even te veel, neem dan een watertaxi naar Alki Beach, waar je een kampvuur kunt bouwen en s’mores kunt proeven op een mooie zomeravond. Of ga met de ferry naar Bainbridge Island en trakteer jezelf op een ijsje bij Mora.

3. München

Een charmante stad, perfect voor een lang weekend bomvol hartige Duitse kost, mooie parken en surfen (ja, dat lees je goed)

Kun je niet naar Californië of Australië om te leren surfen? Geen zorgen. Hoe gek het ook klinkt: München is een geweldig alternatief. Deze Beierse stad in het zuiden van Duitsland is dé riviersurfhotspot van de wereld (de sport is hier ook bedacht) én en uitstekende relaxte plek om een lang weekend in door te brengen. In de Engelse Tuin kun je heerlijk relaxen, een paar Duitse worsten eten en op een warme zomerdag met vrienden rondhangen. Als het weer niet meewerkt ga je naar het Volksbad, een eeuwenoude authentieke Romeinse spa waarin je het gevoel krijgt dat je terug in de tijd bent gereisd. Of ontdek de Tumblingerstrasse, het centrum van Münchens groeiende urban art-wereld. Buiten de stad is kasteel Neuschwanstein een absolute must-see. Disney’s Magic Kingdom is hierop gebaseerd en het is een prachtige plek om een dag door te brengen.

4. Tokio

Een wereldstad vol gekke cultuur en overheerlijk eten

Tokio bestaat uit verschillende wijken die allemaal hun eigen unieke karakter en smaken hebben. Je kunt vanaf Nihonbashi gaan varen op de Kanda-rivier en kabuki zien, een traditioneel Japans dansdrama in het Kabukiza-theater. Ga naar de buurt Harajuki voor de hipste urban culture, eigenzinnige Japanse mode en de beroemde Meiji Shrine in het stadscentrum om wat zen-vibes mee te pikken. Hoewel Tokio tsjokvol restaurants van elke denkbare keuken staat (serieus, je kunt jezelf helemaal gek eten in deze stad) is de sushi er echt legendarisch. Ik raad je de Tokyo Sushi Academy Tsukiji aan voor een anderhalf uur durende workshop (alleen op zaterdag): een kans om niet alleen meer sushi te eten dan je ooit gedaan hebt, maar ook te leren hoe je dat die beste zelf kunt maken.

5. Sydney

’s Werelds hoofdstad van het chillen (ja, dat lees je goed) waarin je misschien wel de mooiste stranden ter wereld vindt

Wil je in Sydney liever niet in de oceaan zwemmen? Geen probleem. Langs het pad van Bondi naar Coogee vind je het meest gefotografeerde zoutwaterzwembad van Australië: dit 50 meter lange zoutwater bad is de ideale plek voor een verfrissende duik. De licht-tot-gemiddelde wandeling is ongeveer zes kilometer en een ideale manier om van de indrukwekkende kust te genieten. Ga voor een relaxte picknick naar de prachtige Royal Botanic Gardens. Wil je liever je hoogtevrees overwinnen en een écht fantastisch uitzicht over de stad aanschouwen? Ga dan naar de wereldberoemde Harbor Bridge. Krijg je maar geen genoeg van het strandleven? Neem dan de veerboot naar Manly Beach, een plek met een boulevard, geweldige surfplekken en een Ben & Jerry’s-ijswinkel voor het geval je enorm veel honger krijgt.

6. Rio de Janeiro

Een pareltje van een stad, perfect voor een week of twee vol stranden, bergen en overheerlijk eten

Naast de geweldige restaurants waarvan Rio de Janeiro er gewoonweg te veel heeft om op te noemen (ik raad je aan om je dag te beginnen met ontbijt in Forte de Copacabana en af te sluiten met currasco, een Braziliaanse barbecue in elke eetgelegenheid in de stad), moet je absoluut de kabelbaan naar Pao de Acucar nemen voor een prachtig uitzicht. Ga ook hiken bij Pedra Bonita en Forte do Leme, of fietsen rondom Lagoa. Aangezien de stad een aantal ideale stranden heeft, moet je vooral de tijd nemen om te genieten van Pedra do Arpoado, Grumari en Ipanema, om maar een paar relaxte plekken te noemen. Je reis is natuurlijk niet compleet zonder de tram te nemen naar de Corcovado, het beroemde Jezus-symbool van Rio, om daar zo’n wereldberoemde ‘only in Rio’-selfie te nemen.

Bekijk nog meer toffe bestemmingenOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden