GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Kaya verbleef 3 maanden in New York!

Kaya heeft na het behalen van haar diploma een tussenjaar genomen en is 3 maanden naar New York geweest.
Kaya verbleef 3 maanden in New York!

Na het behalen van mijn VWO- diploma heb ik, Kaya (18),  gekozen om niet gelijk te gaan studeren, in plaats daarvan heb ik heb een gap year genomen. Dit vonden mijn ouders een goed idee, als ik  wel een beetje plande wat ik wilde doen in dit jaar. Toen ik research ging doen kwam ik al snel bij EF. Hoewel er zoveel te gekke locaties waren waar ik uit kon kiezen, sprong er voor mij een heel erg uit; New York!! Alles was makkelijk geregeld met EF, je kreeg snel reactie als er vragen waren en ze hielpen je met zaken zoals het aanvragen van het visa. Op 13 September was het dan eindelijk zo ver, ik ging voor 3 maanden naar NY! Na een klein traantje op het vliegveld bij het afscheid, was het dan toch echt tijd om aan mijn reis te beginnen! Met 2 té grote en zware koffers en nog eens handbagage liep ik wel een beetje klunzig op het vliegveld, maar who cares? Ik ging naar the Big Apple!

Eenmaal aangekomen stond mijn transfer klaar en konden we gelijk naar de campus in Tarrytown. Op de gigantische campus werden we zo vrolijk en openhartig ontvangen. Muziek, eten en heel enthousiast personeel. Na wat administratieve zaken werden we naar onze kamer gebracht. Ik deelde mijn kamer met een Italiaans meisje en een Zwitsers meisje. Voor mij was de kamer een beetje wennen omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Het was niet groot maar mijn roomies waren lief en netjes dus daar had ik het mee getroffen. Ze waren na een tijdje erg open, uitbundig, ietwat rare humor maar oh zo grappig! Al snel leerde ik ook veel Nederlandse meiden kennen. Hiermee kon ik het goed vinden en kon je alles delen. Het is normaal als je je in het begin nog niet helemaal op je plek voelt maar dit went zo snel! Na een week kwamen er naast de Nederlandse meiden ook veel meiden uit andere landen bij! Hierdoor sprak je toch wel meer Engels en leerde je ook over hun land en gewoontes.

Ik deed de EF Examencursus met voorbereiding op het Cambridge English-examen. De mensen van de campus doen hun best om je dagen zo te plannen dat je halve dagen les hebt, soms heb je ‘s middags les, dan kun je daarvoor sporten of gewoon chillen op de campus. Vaak had je les van half 9 tot 1. Daarna ben je vrij en mag je kiezen wat je wilt doen. Voor mij was die keuze vaak heel makkelijk: naar the City! Vaak ging je wel met een groepje van 5 personen naar NY. Ik ging vaak met Kirst, Bloem, Fleur en Mo! Het was een stukje lopen naar het station en als je geen zin had om te lopen staan er altijd taxi’s bij de campus die je voor 1$ naar het station brengen. Je stapt in de trein en 40 min later sta je op Grand Central. Ik dacht eerst dat het heel irritant was om 40 minuten in de trein te zitten, maar dit viel zo erg mee! In die tijd plan je een beetje waar je heen wilt die dag, eet je je lunch die je hebt gekocht bij Ms Greens (healthy food supermarktje in Tarrytown) en heb je genoeg te bespreken met alle mensen die je leert kennen! Ook het feit dat je iedere keer weer een ‘Gossip Girl’ moment had als je aankwam op Grand Central (voor de Gossip Girl kenners: Het station waar Serena aankomt in afl. 1), maakte de reis totaal niet erg! Het leuke was, dat je alles op je gemakje kon doen. Je kon echt je tijd nemen om alle leuke winkeltje, restaurantjes en plekjes ontdekken! Ik had echt de perfecte periode uitgekozen om te gaan! Ik begon met 26 graden in September en eindige met the Christmas feeling in December! Ik heb zo ontzettend veel gedaan: Yankees Game, piknick in Central Park, Thanksgiving en Halloween gevierd, Musea, heerlijk eten, modellen gespot op 5th Av., Ground Zero, Rockefeller, Wall Street, Broadway musical, High Line en natuuuurlijk geshopt! Ik heb een onvergetelijke tijd gehad die ik echt nooit meer ga en wil vergeten! Hoewel ik het altijd een beetje raar vind als mensen zeggen dat je in 3 maanden vrienden voor het leven kunt maken, kan ik je zeggen dat dit echt waar is. Je deelt zoveel met iedereen omdat je samen een avontuur bent aan gegaan. Ik spreek de meiden nog steeds en dit gaat ook zo blijven!

Ook met de leraren heb ik nog steeds contact! Over mijn resultaten van mijn Cambridge English-examen (wat ik gehaald heb!!) en ze helpen me goed met mijn applicatie voor de Universiteit in Amsterdam waar ik volgend schooljaar heen wil!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een klein stukje van mijn ervaring te kunnen lezen. Als jullie nog vragen hebben kunnen jullie altijd reageren of mailen naar [email protected]. En als jullie meer foto’s willen zien van mijn tijd in NY kunnen jullie mijn instagram bekijken: @kayamessing.

XOXO, Kaya Messing

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer