GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De beste steden ter wereld voor tweedehands winkelen

De beste steden ter wereld voor tweedehands winkelen

In een tijd waarin duurzaamheid en authenticiteit meer dan ooit gewaardeerd worden, heeft kringloopwinkelen een grote comeback gemaakt. Voor echte liefhebbers van tweedehands klinkt kringloopwinkelen in het buitenland als een droom die uitkomt. Wat is een betere manier om jezelf onder te dompelen in een nieuwe stad? Je vermindert niet alleen de impact op het milieu door tweedehands spullen een tweede leven te geven, maar het biedt ook de mogelijkheid om een unieke persoonlijke stijl te creëren met een dierbare herinnering aan je reis.

Als winkelen op vintage markten jouw idee van gezelligheid is, bekijk dan deze lijst met de beste steden ter wereld om te winkelen voor tweedehands spullen.

Parijs, Frankrijk

De City of Light staat bekend om zijn high-end fashion, maar heeft net zo'n verleidelijke kringloopscene. Verken de wijken Le Marais en Canal Saint-Martin, waar langs de historische straten een mix van vintage en tweedehands boetiekjes te vinden is. Mensen die meer alledaagse spullen willen scoren kunnen terecht in de populaire "kilo shops" die overal in de stad te vinden zijn en kleding aanbieden die per gewicht wordt gemeten en verkocht.

Echte liefhebbers van kringloopwinkels kunnen ook hun hart ophalen op schattenjacht op de uitgestrekte openluchtvlooienmarkten in Parijs, zoals de "Marché aux Puces de Saint-Ouen", een van de grootste ter wereld. Het is een toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar antiek, vintage decor en unieke mode.

Tokio, Japan

Tokio is een stad die bekend staat om de combinatie van traditie en innovatie, en kringloopwinkelen is een levendig onderdeel van de moderne modecultuur. Ga naar Harajuku en Shimokitazawa voor winkels vol eigenzinnige vintage kleding en unieke verzamelobjecten. Zoek naar speciale merksamenwerkingen die alleen in Japan te vinden zijn en in zeldzame, beperkte hoeveelheden worden aangeboden.

Veel kringloopwinkels zijn nogal verborgen of moeilijk te vinden voor niet-Japanssprekenden, dus doe van tevoren goed onderzoek om te weten waar je moet zijn. Om te beginnen kun je kijken bij "Ragtag", een bekende tweedehandswinkel waar je prachtige stukken kunt scoren van zowel Japanse als internationale merken.

Seattle, Amerika

Het eigenzinnige karakter en de milieubewuste sfeer van Seattle maken het een perfecte plek om te gaan kringloopwinkelen. Capitol Hill en Ballard zitten vol met kringloopwinkels en boetiekjes waar je unieke mode-items, retromeubels en zelfs zeldzame vinylplaten kunt vinden.

De iconische "Goodwill Seattle" en "Crossroads Trading" zijn must-visit plekken voor schatzoekers die waarde hechten aan de spanning van de jacht. Bereid je in de "Goodwill Outlet" voor op de belonende uitdaging van het winkelen in "de bakken" - de laatste halte voor gedoneerde goederen voordat ze worden weggegooid. De artikelen zijn sterk afgeprijsd, maar je wordt beloond als je de tijd neemt om de belachelijk grote bakken met kleding, schoenen en accessoires uit te pluizen.

Bristol, Verenigd Koninkrijk

Bristol, het onbetwiste centrum van creativiteit en individualisme in het Verenigd Koninkrijk, heeft een bruisende kringloopwereld. De wijken Stokes Croft en Gloucester Road staan bekend om hun grote aanbod aan vintagewinkels en kringloopwinkels. Mis "Repsycho" op Gloucester Road niet, met zijn indrukwekkende aanbod aan vintage kleding, accessoires en huishoudelijke artikelen.

Engelse kringloopwinkels zijn vaak verbonden aan specifieke goede doelen waar je aankopen niet alleen duurzaam zijn, maar waar de opbrengst ook naar goede doelen gaat.

Madrid, Spanje

Madrid combineert naadloos historische charme met hipheid, en de tweedehandsmarkt is daarop geen uitzondering. In wijken als Malasaña en El Rastro vind je een bonte verzameling kringloopwinkels.

Probeer "Flamingos Vintage Kilo", waar de kleding wordt geprijsd op gewicht, en "El Templo de Susu", een schat aan vintage designerkleding.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Met zijn levendige kunstscène en culturele rijkdom biedt Kaapstad een unieke ervaring op het gebied van kringloopwinkelen. In wijken als Woodstock en Long Street vind je talloze tweedehands boetiekjes en vintagewinkels. Bezoek "Second Time Around" voor vintage designerkleding of "Retroactive" voor eigenzinnige verzamelobjecten.

Melbourne, Australië

Melbourne, bekend om zijn creatieve en alternatieve scene, is een paradijs voor kringloopwinkels. Verken de steegjes van Fitzroy en Brunswick voor een rijk aanbod aan vintage kleding, boeken en vinylplaten. Winkels als "RetroStar Vintage" en "Hunter Gatherer" zijn bijzonder geliefd bij de plaatselijke bevolking en bezoekers.

Of je nu een doorgewinterde kringloopwinkelier bent of gewoon nieuwsgierig om te beginnen, deze wereldwijde bestemmingen bieden een uniek perspectief op tweedehands mode en de invloed ervan op duurzaamheid. Als je deze steden verkent via hun kringloopwinkels, krijg je niet alleen een tastbare band met de plaatselijke cultuur, maar ook een kans om je eigen stijl te uiten.

Begin aan een avontuur in het buitenlandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer