GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

12 manieren om je studiereis naar het buitenland duurzamer te maken

12 manieren om je studiereis naar het buitenland duurzamer te maken

Als mensen die op deze planeet leven, is het aan ons allemaal om ons huis in goede staat te houden. Omgaan met klimaatverandering op wereldschaal is een taak voor regeringen en wetenschappers, maar er zijn manieren waarop wij, gewone mensen, kunnen helpen. Er zijn steeds meer keuzes die we kunnen maken om onze eigen impact op de aarde te minimaliseren, inclusief dingen die je kunt doen tijdens het reizen en studeren in het buitenland. De oplossing? Lokaal denken, ook als we ver van huis zijn.

Hier zijn onze beste tips om je internationale studie-ervaring beter te maken voor de planeet.

1. Kies hoe je je verplaatst

Haal het meeste uit het openbaar vervoer van je nieuwe stad terwijl je studeert, of kijk hoe ver je te voet of met de fiets kunt komen. Als je een woonruimte kiest die dicht bij je studiecampus ligt, hoef je minder vaak te reizen.

2. Maak je koffer groener

Je kunt ook slim inpakken, zodat je klaar bent om duurzamer te leven als je aankomt. Voor alle info over het kiezen van de juiste plasticvrije artikelen tot het vinden van milieuvriendelijke toiletartikelen, bekijk onze milieuvriendelijke inpakgids.

3. Doe vrijwilligerswerk

Een deel van je tijd besteden aan een vrijwilligersproject kan net zo goed zijn voor de planeet als voor de lokale gemeenschap en je CV. Kijk welke mogelijkheden er in de buurt zijn of worden aangeboden door de school waar je studeert: doe mee aan een strandschoonmaakactie om te voorkomen dat plasticvervuiling de zee bereikt, of plant koolstofabsorberende bomen met een lokaal natuurproject. Bovendien geeft deelname aan lokale initiatieven je de kans om moedertaalsprekers te ontmoeten, wat je taalverwerving alleen maar zal verbeteren.

4. Zoek de boerenmarkt

Wat we in ons lichaam stoppen, bepaalt in grote mate hoe duurzaam onze levensstijl is. De truc is om te proberen biologisch, seizoensgebonden en lokaal voedsel te eten dat geen energie-intensieve reis naar je bord heeft gehad. Een geweldige manier om dit te doen, is door je verse producten op boerenmarkten te kopen in plaats van supermarkten. Je zult op deze manier ook veel nieuwe (en absoluut heerlijke) dingen proberen.

5. Probeer vegetarisch te worden

Als het om het klimaat gaat, winnen groenten de wedstrijd 'wat heeft de laagste ecologische voetafdruk?'. Waarom probeer je niet een tijdje vegetarisch te eten? Het produceren van vlees gebruikt meer land en veroorzaakt meer uitstoot van broeikasgassen dan het verbouwen van groenten, en vlees wordt vaak de wereld rond gevlogen voordat het de winkels bereikt. Experts zeggen dus dat we duurzamer kunnen leven door minder vlees te eten, of ervoor te zorgen dat het van een lokale boerderij komt.

6. Geniet van lokale restaurants

Lokale restaurants bezoeken als je uit eten gaat, is om vele redenen geweldig. Ten eerste steun je een lokaal bedrijf in plaats van een grotere restaurantketen die waarschijnlijk meer vervuiling veroorzaakt. Je hebt ook meer kans op een authentieke culinaire en culturele ervaring. Vrienden en gastgezinnen hebben misschien een aantal geweldige aanbevelingen voor waar te gaan eten, dus vraag rond om verborgen juweeltjes te vinden.

7. Kies steden met groene referenties

Wat de planeet betreft, zijn niet alle bestemmingen hetzelfde. Sommige plaatsen doen hun best om milieuvriendelijk te zijn en ja, daar hebben we ook een lijst van.

8. Verken lokaal

Een tijdje in het buitenland studeren is een geweldige kans om een ​​nieuw land of zelfs een nieuw continent te ontdekken! Kijk bij het plannen van weekendavonturen tussen de lessen door welke attracties of andere steden in de buurt zijn. Door bestemmingen te kiezen die je per trein of bus kunt bereiken in plaats van per vliegtuig, kun je de ecologische voetafdruk van je reis verkleinen. Europa heeft uitstekende spoorverbindingen tussen grote steden en steeds meer treinnetwerken rijden op hernieuwbare energie. Het is vaak ook een veel mooiere reis.

9. Let op de kleine dingen

Vergeet niet alle kleine dingen. Laat geen afval achter in natuurreservaten of historische locaties, koop geen dingen die gemaakt zijn van bedreigde dieren, vergeet niet om een ​​herbruikbare fles mee te nemen en neem korte douches om te besparen op water- en energieverbruik - dit telt allemaal op.

10. Steun lokale bedrijven

Kunst of handgemaakt werk van lokale kooplieden en makers zijn de beste reissouvenirs. Niet alleen zijn ze vaak mooi en uniek, het geld dat je uitgeeft gaat rechtstreeks naar de gemeenschap, waardoor creatieve individuen en bedrijven duurzaam kunnen groeien.

11. Praat met je vrienden

Een van de grootste manieren waarop je een positieve impact kunt hebben, is door gesprekken over de planeet te beginnen. Het kan relatief eenvoudig zijn om te bepalen wat je doet, maar als je iemand anders inspireert om hetzelfde te doen, zou je een domino-effect kunnen veroorzaken dat ertoe leidt dat veel mensen kiezen voor duurzamere acties. Misschien kook je voor je klasgenoten een vegetarische maaltijd of nodig je ze uit om met je mee te gaan naar de lokale boerenmarkt - alle kleine beetjes helpen!

12. Ga thuis door met het werk

Gebruik de terugkeer van je reis als een kans om te zien welk van de duurzame keuzes die je hebt gemaakt ook thuis werken. Het openbaar vervoer nemen, lokale bedrijven steunen, seizoensgebonden voedsel eten, ze kunnen allemaal normale gewoontes worden!

Begin met het verkennen van de wereldOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer