GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Danielle – Haar reis naar Miami en Costa Rica

Na haar opleiding besloot Daniëlle met EF naar Miami te reizen. Dit beviel haar zo dat ze 3 jaar later ook naar Costa Rica ging! Inmiddels spreekt ze perfect Engels, gaat Spaans haar ook goed af en heeft ze vrienden van over de hele wereld.
Danielle – Haar reis naar Miami en Costa Rica

Mijn naam is Daniëlle en ik ben sinds 2014 EF Ambassador. Na mijn opleiding had ik besloten een tussenjaar te nemen en heb ik een semester mijn Engels geperfectioneerd bij EF Miami Beach. In September 2013 ben ik vertrokken. Na een lange reis en een ritje met de EF transfer kwam ik aan op school/de campus. Na een korte introductie heb ik mijn kamergenoten leren kennen. drie meisjes; Duitse Saskia, Japanse Yuniku en Turkse Cagla. In de eerste instatie heb ik de intensieve cursus van EF gevolgd. In januari 2014 heb ik toen besloten de voorbereidingslessen voor het Cambridge examen te volgen, waarna ik in maart examen heb gedaan voor het CAE diploma. De manier waarop de lessen gegeven werden was compleet nieuw voor mij. Super interactief en heel gevarieerd. Ik kijk er nog altijd op terug als het beste, leukste en meest leerzame jaar van m’n leven. Naast mijn engels dat enorm vooruit schoot heb ik een hoop internationale contacten en vakantieadresjes overgehouden aan mijn tijd bij EF. Daarbij heb ik veel weekend trips gedaan zoals die naar Key West, Orlando, de Everglades en de Bahamas. Ook wat kleine activiteiten zoals een filmavond op school, onderlinge sportwedstrijden op het strand, een dagje shoppen in een outlet mall en een NBA en NFL wedstrijd bijgewoond.

Na mijn super leuke tijd in Miami heb ik ervoor gekozen EF Ambassador te worden. Eigenlijk werd ik een soort aanspreekpunt voor Miami en dan voornamelijk voor orienterende studenten of studenten die nog moesten vertrekken. Ik heb een hoop mails en telefoontjes met vragen beantwoord. Na een tijdje wilde ik ook wel eens kijken hoe het er “achter de schermen” aan toeging tijdens een open dag of een informatiebijeenkomst. Nieuwe studenten vertelde ik over mijn eigen ervaring, niet alleen wat ik geleerd heb ik Miami maar ook wat ik persoonlijk geleerd heb. Als ambassador kan je punten sparen die je uiteindelijk kan inleveren voor bijvoorbeeld een nieuwe reis met EF. Ik heb mijn zinnen toen gezet op EF Costa Rica.

In december 2015 had ik eindelijk genoge punten bij elkaar gespaard en kon ik mijn reis naar EF Costa Rica gaan plannen. Ik had besloten in de zomer van 2016 te gaan en ben dus eigenlijk net terug van vier weken Costa Rica. Spaans dit keer. Geen compleet nieuwe taal voor mij maar toch wel erg wennen. Ook op deze reis kijk ik terug met super veel plezier. Wederom heb ik een hoop hechte vri

endschappen opgebouwd in een dit keer vrij korte tijd. Ik had gekozen voor twee verschillende accomodaties omdat ik graag alles gezien wilde hebben. Zo heb ik eerst twee weken in een gastverblijf gezeten bij erg lieve Costa Ricaanse mensen die goed voor mij zorgde. Na die twee weken ben ik verhuisd naar één van de residenties, Casa Feliz. Een super mooie residentie op ongeveer tien minuutjes loopafstand van het centrum en de school. Ik heb één kamergenoot gehad tijdens mijn verblijf, de Slowaakse Karina. Ook tijdens deze reis heb ik weekendtrips gemaakt, een weekend Panama en een weekend naar Vulcano Arenal in Costa Rica. Daarnaast heb ik gesurfd, gebarbecued op school, ben ik een dag meegeweest op een catamaran en heb ik danslessen gevolgd.

Beide reizen zullen mij voor altijd bijblijven en ook heb ik vrienden van over de hele wereld voor de rest van m’n leven.

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer