GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Luuk op taalcursus in San Diego

EF Ervaring: Luuk op taalcursus in San Diego

Ik ben voor 6 weken naar EF San Diego geweest. In mei en juni 2023. San Diego staat bekend voor de fijne vibe en het altijd zonnige weer. Helaas was het weer minder in de periode dat ik er was en heb ik veel bewolking gehad. Dit is erg uitzonderlijk. Ik heb mijn ervaring met EF als erg fijn gevonden. Het is 100% een aanrader aan anderen. De campus van EF zit op een erg goede centrale locatie in Point Loma. Dit is erg dicht bij het strand en het centrum binnen 10 min met de auto.

Accommodatie

Tijdens mij cursus met EF verbleef op de campus. Dit was erg ideaal, doordat alles op de campus is kun je meteen vanuit je bed naar beneden naar het ontbijt gaan en door naar je les. Je deelt een kamer met 3 of 4 personen in totaal en elke etage heeft aparte badkamers. Verder is er op de campus een buiten zwembad, volleybal en voetbalveld, gym en yoga studio. Doordat je op de campus verblijft is interactie met andere mensen heel gemakkelijk en leer je snel veel nieuwe mensen kennen en maak je snel vrienden.

De school

De campus is een oud ziekenhuis dat leegstond en waar EF een campus van heeft gemaakt. Het is een mooie campus en het personeel dat er werkt is erg vriendelijk en staan altijd voor je klaar. De slaapkamers zijn vaak wat vies maar dit ligt aan je roommates. Mijn kamer was schoon maar ik heb ook kamers gezien waar je van schrikt. Voor de badkamers raad ik aan slippers mee te nemen. de lessen zijn prima. Je krijgt les uit een boek en iedere docent heeft zijn eigen manier van lesgeven. Die afwisseling is erg leuk. Elke 6 weken is een periode waarna je een toets maakt en van taalniveau kan veranderen. Dit is erg goed geregeld.

Activiteiten

Ik heb bijna elk weekend wel een leuke trip gemaakt samen met mijn vrienden. In mijn 2de week ben ik een weekend naar Las Vegas geweest, hier zijn we naar verschillende nachtclubs geweest met DJ snake, Tiësto en The Chainsmokers en hebben we een poolparty gehad met David Guetta. Ik ben verder een paar dagen naar LA geweest. Hebben we een road-trip gemaakt door Arizona, waar we naar de Grand Canyon, Antelope Canyon, horseshoe bend, Vally of Fire en monument Vally zijn geweest. In een van me laatste weken heb ik nog een 4 daagse trip gemaakt naar San Francisco gemaakt. Na mijn cursus met EF ben ik met een vriend die ik hier heb ontmoet nog een weekje naar New York gegaan.

San Diego is in vergelijking met de andere steden in de buurt zoals: LA, Las Vegas en San Francisco erg rustig en een stuk kleiner. Dit is erg fijn. Alles is vaak binnen 10 min met de auto t bereiken. Door studenten worden er 3x per week bonfires georganiseerd wat erg gezellig is en elke woensdagavond is er een clubavond in downtown met heel veel studenten. De stranden in San Diego zijn erg leuk. Als je boven de 18 bent kun je gemakkelijk een auto huren en met vrienden naar LA, Las Vegas of San Francisco gaan.

Mijn leukste ervaring

Het ontmoeten van nieuwe mensen van over de hele wereld en meer te weten te komen over hun cultuur. Vrienden maken voor het leven. Het Amerikaanse studenten leven is een soort van American dream en is iets wat je nooit gaat vergeten. De ervaringen die ik hier heb opgedaan zouden mij altijd bij blijven. Mijn hoogtepunt was denk ik alle leuke reizen die ik heb kunnen maken samen met mijn vrienden hier.

Advies

Niet twijfelen en gewoon gaan. Het is zeker spanned op het begin, maar na een dag is die spanning weg. Ik heb hier de mooiste tijd van mij leven gehad, vrienden gemaakt voor het leven en mijn Engels kunnen verbeteren. Ik raad aan om minimaal 6 weken te gaan zodat je alles wel kan zien wat de stad San Diego te bieden heeft en de omgeving. Vaak hoor ik dat mensen bang zijn of ze hier wel vrienden maken en dat spannend vinden. Dit vond ik ook op het begin, maar uit eigen ervaring kan ik zegen dat dit niet nodig is en je heel makkelijk aansluiting vind.

Weer weg met EF

Ik zou terug gaan naar San Diego. Ik heb hier de mooiste tijd van mijn leven gehad en zou het meteen nog een keer overdoen. Ik heb in San Diego fantastische dingen mogen doen dan en vrienden gemaakt voor het leven.

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden