GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Licia op taalreis in Miami

EF Ervaring: Licia op taalreis in Miami

Licia Penning

"Ik wilde nieuwe mensen leren kennen en ook veel over mezelf leren."

Ik heb een Taalcursus in Miami gedaan en ik ben de hele maand juni geweest, dus 5 weken. Ik ben heel blij dat ik voor 5 weken heb gekozen. 4 of 5 weken is precies de goede periode om hier te zijn. In 2 of 3 weken leer je te weinig vind ik en als je langer gaat heb je echt alles wel gezien na 5 weken.

Accommodatie

Ik woonde op de campus en vond dit heel fijn, omdat je alles in de buurt hebt. Je loopt ‘s ochtends naar beneden voor het ontbijt en daarna weer naar boven voor je lessen dus je hoeft nooit ver te lopen. Ook is het fijn dat je ‘s avonds niet meer alleen naar de residentie hoeft te lopen. Op de campus heb je een kamer met 3 anderen en daar deel je een badkamer mee. Het is soms wel druk en rommelig, maar ook heel gezellig.

Activiteiten

Ik vond het op Miami beach heel fijn dat je met 20 minuten in de winkelstraat was. Ook zaten er in de straat van de campus heel veel leuke eettentjes en supermarkten. ‘s Avonds zorgen voor het eten was dus echt zo geregeld. Het is ook fijn dat ubers heel goedkoop zijn. Voor 20 dollar zit je in downtown Miami en dat bedrag deel je dan ook nog met zijn drieën. Ik ben in downtown Miami naar een baseball wedstrijd geweest. Dit is echt een leuke ervaring. Samen met EF ben ik ook naar Key West geweest. Daarnaast heb ik op dag 1 een bustour gedaan, waardoor je gelijk best veel van de stad ziet. Tot slot zijn er in de avond ook veel gratis activiteiten op de campus, bijvoorbeeld sierraden maken, chocolade fondue en volleybal. Hier deed ik ook vaak aan mee.

Mijn leukste ervaring

Key west was echt heel mooi. Het heeft leuke straatjes met souvenierwinkels en een heerlijk strand. Daarnaast was het meemaken van een Amerikaanse baseball wedstrijd ook heel leuk. Twee totaal verschillende dingen, maar allebei dingen die je echt moet doen hier.

School

Ik vond de school echt goed. De docenten zijn allemaal heel lief en willen je echt helpen. Je wordt ook goed op niveau ingedeeld en wanneer je een niveau omhoog kan word je hier ook gelijk bij geholpen. Het leukste vind ik dat we elke vrijdag moesten presenteren. Ik vond presenteren in Nederland altijd vreselijk, maar door EF heb ik veel minder zenuwen voor presenteren nu.

Advies voor anderen

Zorg dat je genoeg gespaard heb. Alles is wel iets duurder dan in Nederland, behalve ubers. Vaak wordt gezegd 250 euro in de week, maar ik zit hier wel wat boven omdat ik niet de hele dag op alles wil letten. Ik zou gewoon doen wat je wil en niet later spijt krijgen dat je eigenlijk niks hebt gedaan. Ik zou dan voor San Diego kiezen. Ik twijfelde sowieso al tussen San Diego en Miami. Nu mijn ervaring met EF zo goed is zou ik graag ook nog naar San Diego gaan!

Leer Engels in MiamiOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer