GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Lotte 6 maanden in het buitenland

EF Ervaring: Lotte 6 maanden in het buitenland

"Ik wist nog niet wat voor opleiding ik wilde doen"

Ik ben 6 maanden weg geweest met EF en ik ben mijn reis begonnen op malta daarna naar Parijs en als laatste ben ik naar Santa Barbara geweest.

Accommodatie

Ik woonde op alle drie de locaties in een gastgezin en daardoor heb ik veel verschillende families leren kennen wel merk je dat iedereen heel verschillend is wat ik juist leuk vond, in Parijs zat ik in een gezin uit Algerije en daardoor heb ik van hun cultuur dingen meegekregen.

De school

Ik vond het taal niveau erg verschillend per school omdat elke ef school ook een andere aanpak heeft van les geven. Zo had ik op malta alleen op vrijdag een soort projecten dag en daar kreeg je een cijfer voor en in Santa Barbara moest ik iedere maandag een toets maken.

Activiteiten

Elke bestemming had zo zijn eigen leuke dingen in malta vond ik het uitgaan en het warme weer het leukst, in Parijs was het nooit stil en was er altijd wel wat te doen zoals museums bezoeken, Disney of gewoon lekker een dagje shoppen en in Santa Barbara vond ik het erg leuk dat je heel gemakkelijk naar Los Angeles kon gaan en ze hebben via EF veel trips die je kan doen zoals naar Las Vegas gaan.

Verder ben ik met mijn mede studeten uitgegaan in malta, naar Disney en museums in Parijs en naar LA, universal studio’s en Disney in Santa Barbara geweest.

Mijn leukste ervaring

Ik vond het echt super leuk om zoveel nieuwe mensen te leren kennen uit allemaal verschillende landen zo heb ik nu vrienden erbij uit Nederland maar ook uit bijvoorbeeld Canada en London wat super leuk is.

Advies

Maak je niet teveel zorgen over of je wel vrienden gaat maken want dat komt vanzelf wel en gaat erg gemakkelijk ook raad ik aan om zoveel mogelijk te gaan zien en te doen op je EF reis want je weet nooit wanneer je weer de kans krijgt om het nog een keertje te doen.

Weer weg met EF

Japan omdat dit mij echt super leuk lijkt en het zo anders is dan Nederland!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden