GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 14 beste reishacks voor de wereldreiziger

De 14 beste reishacks voor de wereldreiziger

Hoe fantastisch reizen ook is: soms kan het behoorlijk stressvol zijn om steeds weer in te pakken en al je spullen bij je te houden terwijl je je weg moet vinden in een nieuwe omgeving. Maar geen paniek! We hebben 14 reishacks op een rijtje gezet die je helpen om je volgende trip te MacGyver’en. Hieronder leggen we je uit waarom je altijd de douchemutsen in hotels moet gebruiken, waarom je zelfs luiers moet kopen als je geen baby hebt en waarom je drogerdoekjes het beste kunt gebruiken vóór je de was doet. En dat is nog maar het begin.

1. Scan belangrijke documenten

Scan of fotografeer je belangrijkste reispapieren, zoals je paspoort, identiteitskaart, visum, rijbewijs en hotelreserveringen. E-mail de bestanden vervolgens naar jezelf, sla het op in de cloud of mail het naar je ouders of een vriend die je vertrouwt. Mocht er iets gebeuren, dan kun je gemakkelijk bij je papieren. En dat scheelt een hoop tijd, geld en hoofdpijn.

2. Voorkom lekkage in je koffer

Voorkom dat je shampoo- en douchegelflessen gaan lekken door tijdens het inpakken wat huishoudfolie te gebruiken. Leg een beetje folie over de opening van de fles, schroef de dop er weer op, en voilà! Zelfs als de dop tijdens de reis los zou komen te zitten, kan het niet zo’n puinhoop worden. Wil je extra zeker zijn van een droge kofferinhoud bij aankomst? Doe de flessen in een plastic zakje voordat je ze in je toilettas stopt.

3. Bel je creditcardmaatschappij

Bel voor vertrek je creditcardmaatschappij en je bank en vertel ze waar je naartoe gaat en hoe lang je daar blijft. Hierdoor zullen ze je creditcard of pinpas nooit blokkeren omdat ze denken dat iemand die heeft gestolen en ermee is gaan winkelen in Australië. Zorg er daarnaast voor dat je de telefoonnummers meeneemt op reis, zodat je je pasjes kunt blokkeren voor het geval er iemand écht mee wil gaan shoppen in Australië terwijl jij in Miami bent.

4.Houd al je papierwerk bij de hand

Je zult misschien niet overal wifi hebben, dus print al je tickets en boekingsbevestigingen. Als je al je spullen ook graag digitaal bij elkaar wilt houden of echt zeker wilt weten dat je ze niet kwijtraakt, maak overal dan een screenshot van. Zo kun je alles terugvinden zonder daar een internetverbinding voor nodig te hebben.

5. Trek je zwaarste kleding aan

Is je koffer te klein of te zwaar of heb je extra ruimte nodig voor je souvenirs? Trek dan je zwaarste jas, dikste trui en grofste schoenen aan op de dag van je vliegreis. Je jas kan fungeren als een fijn kussen en de rest kun je gewoon uittrekken zodra je zit.

6.  Stop het belangrijkste in je handbagage

Hier en hier kun je al allerlei slimme inpaktips vinden. Maar wil je daar niet aan beginnen, onthoud dan slechts twee dingen: rol je kleren op om ruimte te besparen en stop je belangrijkste spullen in je handbagage, zoals opladers, een setje schone kleren en wat je nog meer nodig kunt hebben als je bagage vertraging heeft.

7. Ga op zoek naar de perfecte verstop plek

Dit klinkt misschien gek, maar geloof me: de beste plek om waardevolle spullen zoals geld, sieraden of een paspoort te verstoppen zijn luiers of de verpakkingen van maandverband en tampons. Want juist omdat dat zo raar klinkt, zal niemand het er ooit gaan zoeken (en dat werkt ook voor snoep dat je niet met anderen wilt delen).

8. Verspreid je bezittingen

Bewaar niet al je geld en waardevolle papieren op één plek. Want als je het kwijtraakt of het gestolen zou worden, dan ben je alles in één keer kwijt. Om dat te voorkomen draag je zo’n (ietwat oncool maar wel heel praktisch) heuptasje, leg je wat noodgeld in je schoenen, stop je je creditcard niet in je portemonnee, enzovoorts. Zorg er alleen voor dat je alles wel weer kunt terugvinden als je het nodig hebt.

9. Vul die waterfles

Steeds nieuwe flesjes bronwater kopen is niet alleen zonde van het geld, maar ook van het plastic. Stop daarom een lege of herbruikbare fles in je tas en vul die als je voorbij de security check bent.

10. Plak er een sticker op

Als je een ‘fragile’-sticker op je koffer plakt, wordt er niet alleen voorzichtiger mee omgegaan maar wordt het in het vliegtuig hopelijk ook boven op de bagagestapel gelegd. En daardoor na aankomst als eerste op de bagageband gelegd. Zo win je de eeuwige bagage-ophaal-race!

11. Gebruik de badmutsen

Heb je je in een hotel ooit afgevraagd wie in hemelsnaam die badmutsen gebruiken? Nou, slimme reizigers dus. Deze onmodieuze hoofddeksels zijn namelijk perfect om je vieze schoenen in je koffer te bedekken en zo de rest van je bagage schoon te houden.

12. Verdwaal nooit, maar vind altijd de weg

Wil je niet de overduidelijke “toerist” uithangen die rondloopt met een reisgids en een plattegrond? Download dan de Google Maps van jouw wijk en sla ze op op je telefoon. Zo zie je er nooit (te) verdwaald uit.

13. Let op tv’s

Ben je je verloopstekker vergeten, verloren of kwijtgeraakt? Kijk dan eens naar de achterkant van een tv of dvd-speler. Die bevat vaak een usb-poort waarin je je telefoon en andere gadgets kunt opladen. Slaap je in een hotel, vraag dan bij de receptie om een oplader. Met een beetje geluk hebben ze een extra exemplaar dat jij kunt gebruiken.

14. Ruik als een miljonair

Iedereen die enige tijd op reis gaat kent het: je bagage gaat waarschijnlijk een beetje muf ruiken. Zeker als je gaat backpacken. Maar dat voorkom je met dit simpele trucje: stop drogerdoekjes of een stukje zeep (bedankt, hotelbadkamer!) in je bagage. Zo ruiken je spullen in een mum van tijd weer naar rozen en zeebriesjes.

Waar reis jij naartoe?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden