GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 5 beste steden ter wereld om Engels te leren

De 5 beste steden ter wereld om Engels te leren

Vergeet Londen, New York en Sydney – of nou ja, denk eerst goed na voordat je een keuze maakt. Wil je graag Engels leren in een Engelstalig land en een nieuwe plek aan misschien wel de andere kant van de planeet jouw nieuwe thuis wilt maken? Dan zijn er zo veel méér plekken dan alleen de usual suspects. Ze zijn niet alleen goedkoper, maar ook knusser en cooler.

1. Bristol, Groot-Brittannië

Deze stad ligt niet ver van zijn duurdere grote broer (ja, we bedoelen jou, Londen!) en Bristol is een beetje een goed bewaard geheim. De sfeer in deze stad heeft al tientallen jaren een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Bristol wordt tegenwoordig cultureel gezien een van de belangrijkste steden van Zuid-Engeland genoemd. Maar bovenal is het een van de leukste steden, trouwens. Ontdek er een van de vele theaters, bijvoorbeeld boven een café of in een voormalige bierbrouwerij (ga eens naar het Brewery Theatre). Gezien de vele festivals bestaat er voor muziekliefhebbers zomers haast geen betere plek. Undergrondmuziek en –kunst is altijd een van Bristols specialiteiten geweest (de stad staat vooral bekend om Drum & Bass en Trip Hop) en dit is de ideale uitvalsbasis om de rest van het land te ontdekken, van Bath en Cardiff tot Londen en Gloucester. En hadden we al gezegd dat het hier goedkoper en knusser is dan in Londen?

2. Brisbane, Australië

Brisbane scoort punten wat betreft de laidback sfeer en geringe grootte, waardoor nieuwkomers er sneller hun weg vinden dan in bijvoorbeeld Sydney. De Brisbane River stroomt rondom het stadscentrum, langs allerlei culturele centra, restaurants en cafés, wat de oevers tot de ideale plek maken voor een avond uit. Brisbane is geliefd bij surfers en hikers en vanuit deze stad ben je zo bij stranden van wereldklasse (ga bijvoorbeeld naar de Gold Coast of de Sunshine Coast) en de prachtigste wandelroutes (begin bij Lamington National Park en de Glasshouse Mountains). Wil je jouw verblijf down-under combineren met een vleugje Nieuw-Zeeland? Heb jij even mazzel: de Kiwi’s zijn slechts een korte vlucht van je vandaan.

3. Auckland, Nieuw-Zeeland

Over Kiwi’s gesproken… Dankzij de vele eilanden, stranden, wandelroutes en het prachtige binnenland komen studenten en expats in Auckland in hun weekenden niets tekort. Ontdek beide kusten (Auckland ligt tussen de Stille Oceaan en de Tasmaanse Zee), slenter rond op Rangitoto Island, struin door de wijngaarden op Waiheke Island, beklim een van de 53 vulkanen in de omgeving of bezoek een dag de Hobbit-filmset van Lord of the Rings. Auckland is bovendien een echte culinaire trekpleister met koffietentjes, wokrestaurants en internationale gerechten in overvloed. Wat het verbeteren van je Engels betreft, zullen de Kiwi’s je niet teleurstellen: Nieuw-Zeelands-Engels heeft een flink aantal lokale uitdrukkingen die veel zullen toevoegen aan je standaardwoordenschat!

4. San Francisco, Verenigde Staten

Amerikanen aan de westkust verschillen aanzienlijk van hun landgenoten aan de oostkust. Hun doorgaans relaxtere houding is in de ogen van reizigers en studenten een groot pluspunt, dus raad ik je aan om naar het heuvelachtige San Francisco in plaats van New York te gaan om aan je Engelse vaardigheden en Amerikaanse accent te werken. De stad heeft prachtige uitzichten, een geweldig nachtleven, heerlijk eten, veel geschiedenis en een coole sfeer, allemaal samengeperst in één kustplaats. De inwoners van San Francisco hebben bovendien een van de gezondste levensstijlen in de VS. Je vindt hier enorme organische en boerenmarkten, restaurants vol vegetarische en vegan-opties en tig parken, fietspaden en yogastudio’s op elke straathoek. Ook vind je hier de beroemde en veel gefotografeerde Golden Gate Bridge, de wereldberoemde tram en de knorrende zeeleeuwen aan The Embarcadero’s Pier 39 die je niet kunt missen! Ben je New York al helemaal vergeten?

5. Vancouver, Canada

Droom je ervan om te studeren in een veilige stad met een gematigd klimaat, het hele jaar door veel outdoor-activiteiten, uitzichten waar je hart van overslaat, heerlijke koffie en misschien wel het beste Aziatische eten van Noord-Amerika? Dan is Vancouver misschien jouw plek. Deze Canadese stad wordt omringd door natuur, waardoor Vancouver niet alsmaar door kan blijven groeien. Overal in de stad vind je groen, waaronder het 405 hectare tellende Stanley Park (beroemd om zijn totempalen, typisch Canadese kunst). Door de nabijheid van de oceaan en de bergen zit het buitenleven echt bij de Canadezen in het bloed. Vancouver heeft het wat dat betreft allemaal: je kúnt hier niet alleen ’s ochtends waterskiën en ’s middags snowboarden, maar er zijn daadwerkelijk mensen die dat doen! Het hele jaar door tref je locals en bezoekers die levendig genieten van hun rondjes hardlopen, SUPpen, zwemmen en skiën. Waarom doe je niet met ze mee?

Waar wil jij Engels leren?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden