GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De relaxte kant van Los Angeles – 5 plekjes die je helpen te ontspannen

De relaxte kant van Los Angeles – 5 plekjes die je helpen te ontspannen

Een van de grootste voordelen van het leven in Los Angeles is de continue mogelijkheid voor vermaak. Je bent altijd maar een paar straten verwijderd van iets geweldigs om te zien of te doen. Maar een beetje relaxen kan soms ook fijn zijn zodat je even kan ontsnappen aan de drukte.

De stad biedt een overvloed aan relaxplekken, je moet alleen weten waar je moet kijken! Wij hebben 5 rustige plekken op een rijtje gezet die perfect zijn voor het opladen van je eigen batterij. Plan een kleine ontsnapping uit een van de meest levendige steden, zonder dat je de stad eigenlijk verlaat!

1. Huntington Library, Art Museum and Botanical Gardens

Neem de tijd om even te stoppen en ruik de geur van de bloemen in dit enorme doolhof van botanische tuinen, misschien wel de meest glorieuze in de hele regio. Het is onderverdeeld in verschillende thema’s en omvat een woestijntuin (deze is speciaal voor alle liefhebbers van cactussen en vetplanten), een jungletuin en Japanse tuin. Zowel de tuinen als de rest van dit geweldige onderzoekscentrum zijn het beste te bezoeken in slow motion. Geniet ervan!

2. Los Angeles County Arboretum & Botanic Garden

Pauwen zijn de iconische symbolen – en onofficiële bewaarders – van dit 127 hectare grote natuurlijke en historische wonder. Je kan hier zeldzame en bedreigde plantensoorten van over de hele wereld bewonderen, de eenden en ganzen voeren (de tuin is ook een dierenasiel), slenteren door prachtige bossen en watervallen, en ronddwalen door vredige paden. Je kan de tuin ook ontdekken met de tram – nog meer ontspannend.

3. Thien Hau Temple

Rust en sereniteit zullen zeker worden ontdekt in de magische Thien Hu (Chau Ba Thien Hau in Vietnamees of Tian Hou Gong in Chinees), een kleurrijke tempel toegewijd aan de Mazu, de Taoïstische god van de zee. Thien Hau Temple is een culturele en spirituele plek. De betoverende buitenkant is voorzien van draken en prachtige bewerkte zuilen, die opvallen in het midden van de condo-jungle in Chinatown Los Angeles.

4. Central Library

Zin in een goed boek? Klinkt een keuze uit meer dan tien miljoen exemplaren aantrekkelijk? Central Library, gevestigd tussen de torenhogen gebouwen van Down Town LA, is een kunst- en architectuurjuweel uit de jaren 20 en de op twee na grootste centrale bibliotheek in de VS. Veel plezier bij het zoeken naar de kenmerkende sfinxen, naar het staren naar de fantastische kroonluchter van dierenriemen of verdwaal gewoon in de pagina’s van een goed boek.

5. Marvin Braude Bike Trail (aka The Strand)

Een van de meest aantrekkelijke manieren om Los Angeles en haar prachtige kustlijn te ontdekken, is natuurlijk met de fiets. Het strandfietspad, bekend als ‘’The Strand’’, verbindt veel van LA’s beste stranden via een 35 kilometer lang vlak en verhard fietspad. Het is populair onder fietsers, hardlopers en skaters. Stap op je fiets en geniet! Geweldige uitzichten en lange stukken strand zijn gegarandeerd!

Ontdek Los Angeles met je eigen ogen!Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer