GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De ultieme cadeaugids voor reizigers

De ultieme cadeaugids voor reizigers

Of je nu cadeautjes moet kopen vanwege de feestdagen, een verjaardag of gewoon zomaar: onze bloggende reisexperts hebben de perfecte cadeaugids samengesteld voor alle reizigers in jouw vriendenkring.

Tom: luisteren en inpakken

Over-ear-koptelefoon

Weinig dingen zijn irritanter dan mensen die herrie maken in het vliegtuig. Daarom is de noise-cancelling koptelefoon ook uitgevonden. Zo luister je niet alleen naar je favoriete nummers, maar kun je al het gesnurk, gehuil en gelach van andere passagiers aan je voorbij laten gaan. De mensen om je heen veranderen in een soort mimespelers en het is de hele reis stil. Een win-winsituatie!

Een cabine-rolkoffertje

Ik kan me nog precies het moment herinneren waarop ik een handbagage-koffertje met wieltjes en een uittrekbare handgreep kocht. Ik ging bijna huilen van geluk om de handige functie en de compactheid van mijn handbagage. Je kunt er niet alleen enorme hoeveelheden kleding in stoppen, maar het heeft ZELFS KLEINE WIELTJES zodat je je bezittingen op een elegante manier door de luchthaven kunt manoeuvreren. Zonder bezweet te raken, wat je wel zou overkomen als je voor je gevoel een zak met aardappelen door de security check moet loodsen. En laten we niet vergeten dat cabine-rolkoffertjes vaak een geheim vakje hebben, wat cool is en waardoor je je net een geheim agent voelt.

Simon: opladen en krassen

Een draagbare oplader

Ik heb misschien het slechtste gevoel voor richting ter wereld, dus een nieuwe bestemming ontdekken is altijd, eh, een uitdaging. Ik heb veel aan locals die me de weg wijzen en aan plattegronden op mijn telefoon, maar die laatste vreten wel batterij. Gelukkig bestaan er draagbare opladers, zodat ik toch nog een soort van op tijd kom.

Een kraswereldkaart of wereldbol van kurk

Elke reiziger kent het: een post-trip-depressie. Het bestaat echt en is verschrikkelijk! Maar door je kamer te versieren met herinneringen aan je reis, kun je de pijn van de terugkeer naar het dagelijks leven een beetje verzachten. Kras-wereldkaarten en wereldbollen van kurk, waarop je foto’s van jouw buitenlandse avonturen kunt prikken, staan geweldig in elke reizigerskamer.

Florence: klikken en kreukelen

Een goede camera

Sommige plekken zijn zó ongelooflijk mooi, dat geen enkele smartphonecamera daar recht aan doet. Want hoe kan een smartphone nou de warmte van de zonsondergang in Honolulu of de fonkeling van oud en nieuw op Times Square vangen? Door betere apparatuur te gebruiken dan alleen die ‘goed genoeg’-camera op je telefoon, krijg je fantastische beeldherinneringen die nog veel langer meegaan.

Een Crumpled City-plattegrond

Als je in een nieuwe stad net zo vaak verdwaalt als ik, weet je dat je plattegrond aan het einde van je verblijf een verkreukelde, onleesbare puinhoop is geworden. Maar gelukkig zijn er de Crumpled City-plattegronden, handige kleine plattegrondjes die je steeds opnieuw kunt verkreukelen en weer in je broekzak kunt stoppen. En handig: zo weet je altijd of je op weg bent naar King’s Cross of Charing Cross!

Isabelle: pakken en lezen

Plastic zakjes voor vloeistoffen

Het is altijd handig om wat badkamerspullen in je handbagage te stoppen, maar de plastic zakjes op de luchthaven of van de supermarkt zijn allesbehalve handig. Of modieus, om maar wat te zeggen. Gelukkig zijn er wat betere zakjes te koop. Die hebben niet alleen genoeg ruimte voor al je cosmetica, maar ook de perfecte maat om mee te nemen langs de security check.

Een e-reader

Wie reist, zit vaak vele uren in een vliegtuig, trein of auto. Of moet lang wachten tijdens het overstappen. Dit zijn de momenten waarop je een e-reader goed kunt gebruiken. De tijd vliegt wanneer je de laatste detective leest of jezelf onderdompelt in een nieuw chicklit-boek. Er passen honderden boeken op één e-reader. Dat is genoeg voor welke reissituatie dan ook en weegt bijna niets. Wat is technologie toch geweldig!

Martinique: slapen en wandelen

Een reisdekentje

Het lijkt misschien nergens op, maar een knus dekentje is ontzettend handig. Zeker als je het altijd koud hebt, zoals ik. Ben je een avontuurlijk type en vind je dat je de nacht moet doorbrengen op een treinstation, luchthaven of in de buitenlucht (om wat voor reden dan ook), dan zal je blij zijn met een klein dekentje dat je nacht iets warmer en prettiger maakt. Een extra grote sjaal werkt trouwens ook en is iets hipper.

Slippers

Slippers zijn van levensbelang, zeker als je in een hostel slaapt of de badkamer en douche met anderen moet delen. Ze passen gemakkelijk in je koffer of backpack en zijn geschikt voor eigenlijk elke situatie waarin je rond moet lopen. En tot slot kunnen lichte plastic sandalen ook perfect werken als een wapen tegen extreem grote spinnen in je kamer.

Emma: fotograferen en entertainen

Een Polaroidcamera

Natuurlijk moet je een echte camera meenemen op avontuur voor al die belangrijke, jaloersmakende reisfoto’s. Maar neem ook een Polaroidcamera mee om één doodsimpele reden: het is leuk. Met één druk op de knop heb je een vintage-uitziende herinnering, perfect passend in dat iconische witte vakje, klaar om na thuiskomst aan de muur te worden geprikt.

747 Things to do on a Plane

Kun je maar geen prettige manier vinden om te zitten, raak je verveeld van al die herhalingen van Friends of lukt het je maar niet om in slaap te vallen in het vliegtuig? Het boek 747 Things to do on a Plane kan je dan een paar uur entertainment bieden op die doodsaaie langeafstandsvluchten. Van puzzels tot stoel-aerobics: het leidt je in elk geval af van het gesnurk van je medepassagiers (tenzij je de koptelefoon van Tom hebt, natuurlijk).

Isabelle: nog meer pakken en labelen

Inpakkubussen

Ik ben echt ontzettend slecht in inpakken. Ik vouw mijn kleren niet op, maar prop alles in mijn koffer en heb niet echt een systeem als het aankomt op beperkte ruimte en strenge gewichtsregels. Maar er is hoop voor mensen zoals ik, namelijk in de vorm van rechthoekige inpakkubussen. Eigenlijk pak je al je spullen in deze zakjes voordat je ze in je koffer stopt. Zo blijft alles goed georganiseerd en bescherm je je spullen tegen water, lekkende shampoo of algemene chaos.

Bagagelabels

Iedereen die ooit bij een bagageband op een zwarte koffer heeft staan wachten, zal een bagagelabel wel kunnen waarderen. Nee, we hebben het niet over saaie zwarte bagagelabels, maar bedoelen de leuke kleuren en vormen. Coole bagagelabels zijn perfect om op voorraad te hebben en hangen bovendien ontzettend leuk aan elk van bovenstaande cadeaus. Zo valt je koffer of backpack enorm op en laat je je medereizigers zien dat je het reizen serieus neemt.

Ben jij al klaar om op reis te gaan?Bekijk hier alle mogelijkheden
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden