GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 dingen die we leuk vinden aan vliegen

5 dingen die we leuk vinden aan vliegen

Sommige mensen zijn bang voor vluchten, anderen vinden ze geweldig. Sommige mensen slapen zonder problemen door een 12 uur durende vlucht heen, terwijl anderen vier films achter elkaar kijken om die lange uren voorbij te laten gaan. Ik ben helaas één van die mensen en heb nog nooit meer dan een uur geslapen in een vliegtuig (die stoelen zijn echt oncomfortabel!) En hoewel vluchten saai kunnen zijn, zijn er manieren om echt te genieten van die uren in de lucht (hier zijn onze 10 beste tips), en redenen om te genieten van de kans om te chillen en enthousiast te worden voor de reis die komen gaat. Want uiteindelijk zit je niet voor niets vast achter die huilende baby die door de lucht vliegt, toch?

1. Een kans om los te koppelen

Hoe vaak kunnen we tegenwoordig onze telefoon uitzetten en Whatsapp en Instagram afsluiten? We zijn altijd verbonden, altijd aan het delen, altijd aan het chatten. In het vliegtuig zitten is een zeldzame en welkome gelegenheid om al dat geklets uit te zetten en te slapen, te chillen, je favoriete tijdschriften bij te lezen, naar muziek te luisteren, een paar shows te kijken en misschien dat Coldplay-album te beluisteren waar je nooit aan toe bent gekomen.

2. Het eten is verrassend lekker (vooral als je honger hebt!)

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik geniet echt van die kleine broodjes, snacks en minimaaltijden die ze in vliegtuigen serveren. Ik heb meestal zo'n honger en dorst tegen de tijd dat ze komen dat ik zo'n beetje alles naar binnen schrok - broodjes kaas met bessensaus of een kip pasta met een rare gele saus (curry of kaas? Wie weet!) Spoel het allemaal weg met één van die mini blikjes of cola of een kopje koffie en de gourmet ervaring is compleet!

3. Je weet nooit wie je tegenkomt

Ik heb een aantal fascinerende mensen ontmoet in vliegtuigen en hoewel het prima is om je met je eigen zaken te bemoeien en te slapen, te lezen of naar muziek te luisteren terwijl je geen aandacht schenkt aan de persoon die naast je zit, kun je een leuk gesprek hebben of iets nieuws leren door je naar ze toe te draaien, een vriendelijke glimlach te tonen en misschien zelfs een paar woorden te zeggen. Op een keer deed ik precies dat en leerde ik meer over de mode-industrie dan ik me ooit had kunnen voorstellen!

Goede openingszinnen als je niet weet hoe je het ijs moet breken: Reis je voor werk of vakantie? Wat is je favoriete bestemming in de wereld (vooral als je naar een coole plek vliegt zoals LA, Honolulu, Londen of Parijs)? Heb je tips voor (de stad waar je naartoe reist)?

4. Het is een middel om een geweldig doel te bereiken

Vliegen is leuk omdat het je naar plaatsen brengt. Toegegeven, vluchten naar je bestemming zijn leuker dan vluchten terug, maar ik hou gewoon van dat gevoel van voorpret en opwinding dat je overvalt als je op de eerste dag van je vakantie naar het vliegveld gaat. Wachtrijen op het vliegveld zijn niet leuk, maar zodra je in het vliegtuig stapt, je stoel vindt en uit dat kleine raampje kijkt, is het AAN - je bent onderweg!

5. Het zorgt voor prachtige foto's (en prachtige momenten om van te genieten!)

Ooit in de vroege avond naar LA gevlogen? Of over de stad Londen om 8 uur 's ochtends? Het is adembenemend, geloof me, en zeker een Instagramkiekje of twee waard (hoewel je pas kunt posten als je weer verbonden bent op de grond!). Van adembenemende zonsondergangen tot fly-overs over de stad, ervoor zorgen dat je een stoel aan het raam pakt wanneer je incheckt zal een van de slimste beslissingen zijn die je ooit hebt genomen.

Vlieg met ons mee op weg naar een nieuwe taalOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer