GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Talks: Maria Chiara, de Global Intern van 2012

EF Talks: Maria Chiara, de Global Intern van 2012

Maria is een geboren Noord-Italiaanse uit het prachtige Padova, een groot liefhebber van kookboeken en een binnenhuisarchitect in spe. Hoewel ze in eerste instantie misschien wat verlegen lijkt, is ze vooral warm, geweldig en altijd in voor een praatje – je moet alleen eerst even dat Italiaanse muurtje om haar heen zien te doorbreken. Tegenwoordig woont ze in Milaan en werkt ze als tv-producent voor een reclamebureau. Ondanks haar drukke agenda maakte Maria wat tijd vrij om ons te vertellen over haar ervaring als Global Intern van EF.

Q: Je Global Intern-ervaring is al een paar jaar geleden. Wat vond je er het allerleukst aan, nu je erop terugkijkt?

A: Ik vond mijn reisgenoten en de mensen die ik heb ontmoet echt geweldig. Elke plek waar ik kwam, nam ik op in mijn hart: nu draag ik de hele wereld bij me. Ik vind het super om zo veel internationale vrienden te hebben. Het is net alsof je duizend paar ogen en duizend zielen hebt om zaken vanuit allerlei verschillende perspectieven te kunnen bekijken.

Q: Wat is je beste herinnering als Global Intern?

A: Een moment dat ik echt nooit meer vergeet, was een zonsondergang op het strand van Santa Barbara. Ik was daar met twee fantastische reisgenoten, Ayu en Mariana, en vroeg hen om naar de zee te kijken om de zonsondergang te zien terwijl ik filmde. Ze begonnen grapjes te maken en ik heb die natuurlijk allemaal opgenomen. Het was een hele eenvoudige situatie, maar wel eentje bomvol emotie.

Q: Welke nieuwe vaardigheden heb je tijdens je stage geleerd?

A: Ik heb ontdekt wat “delen” echt betekent: van samen bepalen waar je die avond eet tot hoe je samen een doel bepaalt en bereikt. Ik moest over mijn verlegenheid heen groeien, meer zelfvertrouwen krijgen en een band opbouwen met mensen die ik amper kende. Ik heb geleerd om mijn ego opzij te schuiven om plaats te maken voor de gedachten van anderen en vooral om allerlei dingen te ervaren zonder bang te zijn.

Q: Je werkt tegenwoordig als tv-producent in Milaan. Denk je dat je stage daaraan heeft bijgedragen?

A: Ja, vooral de vaardigheden die ik toen heb geleerd. In de hedendaagse businesswereld zijn er twee heel belangrijk: vrijmoedigheid en goed kunnen samenwerken. De Global Internship heeft me geholpen om deze skills verder te ontwikkelen.

Q: Stel: je mocht nog een keer Global Intern worden. Zou je dat dan doen? Waarom wel of niet?

A: Zeer weten! En om dezelfde reden zou ik het andere mensen ook aanraden. Ik wil niet in herhaling vallen, maar het is een unieke ervaring waar je helemaal in ondergedompeld wordt. Je gaat op reis, maar het is tegelijkertijd ook een werkavontuur. Een ervaring die zowel plezier en werk als avontuur bevat, is echt iets unieks. Zoals mijn vriendin Mariana zou zeggen: “Wie wil dat nou niet?”.

Wil je stage lopen als EF Global Intern?Meld je vandaag nog aan
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden