GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Haal het meeste uit jouw tijd op een Amerikaanse campus

Haal het meeste uit jouw tijd op een Amerikaanse campus

“Man, I love college” is een opmerking die regelmatig wordt gemaakt en niet alleen in de beroemdste nummers van rapper Asher Roth. Eerlijk gezegd verbaast ons dat niets. Van spannende footbalwedstrijden tot de kleurrijke school spirit en interessant cafetaria-eten: het leven op de Amerikaanse campus is uniek (en ja, soms is een beetje zoals in films of op tv). Voor wie overweegt aan een Amerikaanse college of universiteit te gaan studeren of al op een campus woont, zijn hier een paar tips om het meeste uit deze once-in-a-lifetime-ervaring te halen.

1. Word lid van campusclubs

Je studentenleven is de perfecte tijd om nieuwe interesses te ontdekken. Vond je toneelspelen altijd leuk maar was je een beetje te verlegen voor de spotlights? Dan is lid worden van de toneelclub een perfecte manier om uit je comfortzone en op het podium te stappen. Of stel dat je dol bent op marketing: dan is de marketingclub misschien wel een plek om jouw innerlijke Don Draper te vinden en misschien wel je toekomstige loopbaan te beginnen. Meestal heeft elke major (of minor) wel een eigen club die een geweldige kans is om te leren hoe jouw toekomst eruit moet gaan zien terwijl je je medestudenten leert kennen.

2. Woon met roommates

Er is haast niets wat je leven zoveel verandert als bij een roommate intrekken die je niet kent en daar een jaar te blijven wonen. Je ontmoet mensen die je anders nooit zou spreken en je leert ongetwijfeld veel over jezelf en elkaar. (Ik spreek uit ervaring: ik heb zelf ooit samengewoond met een biologiestudent met een fascinatie voor hagedissen. Ooit geweten dat die kleine figuurtjes hun eigen staart kunnen achterlaten als ze dat willen?)

3. Ervaar de school spirit

Geen land ter wereld vindt de school spirit zo belangrijk als de VS. Sterker nog: de term ‘school spirit’ is typisch Amerikaans en eigenlijk onmogelijk te vertalen. Het gaat over de trots en liefde voor je school en wordt getoond door van top tot teen in campuskleding te lopen (zie hieronder) en het schoollied te zingen tijdens footballwedstrijden (zie nog verder hieronder).

4. Draag campuskleding

Oh, campuskleding: zachte hoodies, comfortabele leggings en coole T-shirts met de naam van je universiteit erop. Het is een relaxte outfit voor zowat elke gelegenheid. En het wordt nog beter: je wordt aangemoedigd om deze zachte kledingstukken zo veel mogelijk te dragen. Sterker nog: dat wordt zelfs van je verwacht.

5. Doe vrijwilligerswerk

Wat is een betere manier om je nieuwe omgeving te leren kennen dan door het doen van vrijwilligerswerk? Op bijna elke Amerikaanse universiteit zijn talloze vrijwilligersprojecten, van het ophalen van recyclebare materialen tot bijles geven aan jongere studenten. Zo doe je niet alleen iets goeds voor de gemeenschap, maar ontmoet je ook gelijkgestemden en verbeter je je taalvaardigheden.

6. Ga naar carrièrebeurzen

Tegen de tijd dat je een stage of baan moet gaan zoeken, zijn carrièrebeurzen de beste plek om te netwerken en recruiters te ontmoeten. Misschien leg je zelfs contact met bedrijven waar je anders nooit aan zou hebben gedacht! Je kunt een tas vullen met de vele goodies en visitekaartjes die je krijgt terwijl je ergens een voet tussen de deur zet en misschien wel de stage van je leven regelt. (Goeie tip: dit is misschien een goed moment om niet te veel campuskleding te dragen maar er meer uit te zien als een modieuze en professionele go-getter.)

7. Eet in de cafetaria

Weinig dingen belichamen het studentenleven zo als plaatsnemen in een grote dining hall, omringd door plastic dienbladen, vrienden en huiswerk, om stukken pizza en een portie macaroni te eten als lunch. Natuurlijk bieden cafetaria’s ook veel gezonde maaltijden aan, maar het punt is dat ze een geweldige plek zijn om nieuwe vrienden te maken en een betere band te krijgen met je etagegenoten, medestudenten en al die andere mensen die je voornamelijk tijdens het eten ziet.

8. Ga naar sportwedstrijden

Trek al je campuskleding aan, haal je vrienden erbij en oefen je liedjes: het is game day! Het maakt niet uit of je wel of niet van basketbal, voetbal of welke sport dan ook houdt, het is een beetje een feestdag en geen campuservaring is compleet zonder deze belevenis. De meest spectaculaire gebeurtenis is waarschijnlijk college football, compleet met hysterische fans, knappe cheerleaders en coole tailgating parties (Tailgating is eigenlijk de pre-game-barbecue op de parkeerplaats van het footballstadion. Het is een soort feest voor het feest en het is geweldig.)

9. Ontdek ook dingen buiten de campus

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar belangrijk onderdeel van de campuservaring is af en toe even uit de bubbel stappen. Vergeet de echte wereld niet en kijk verder dan de klaslokalen, dorms en cafetaria’s. Ontmoet locals, koop niet-campuskleding in de lokale mall en ontdek de bezienswaardigheden en natuur in de omgeving.

Afbeelding van Oregon State University, Flickr / Creative Commons

Spreekt Amerika jou aan?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden