GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Los Angeles

10 verborgen pareltjes in Los Angeles

Los Angeles zit vol met iconen; van het Hollywood Sign en het Griffith Observatory hoog in de heuvels, tot de Hollywood Walk of Fame in de stad en Venice Beach aan zee. Maar wonen in LA is veel meer dan het spotten van beroemde bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van onze best verborgen plekken om je te helpen de City of Angels te verkennen als een local.

1. Relax op de (soort van) geheime stranden

LA is een grote kustmetropool met enorm veel geweldige stranden om uit te kiezen. In Malibu zijn de stranden van Escondido en Carbon vaak rustiger dan andere, omdat ze over het hoofd worden gezien door herenhuizen van miljarden dollars en eruitzien als privéstranden (maar dat zijn ze niet!). Victoria Beach net ten zuiden van het populaire Laguna Beach en Sunset Beach in Orange County zijn ook geweldige opties.

2. Wandel naar verborgen baaien

Sacred Cove, verstopt achter Rancho Palos Verdes, is super mooi en wordt over het hoofd gezien door de kliffen van Californië. Wandel langs de Abalone Cove Shoreline Trail en geniet van het uitzicht op de kust voordat je afdaalt naar de baai, waar een klein rotsstrand wordt begrensd door ongelooflijke rotsformaties en getijdenpoelen.

3. Ga naar The Last Bookstore

Oproep aan alle boekenwurmen, enthousiaste lezers en muziekliefhebbers. De grootste nieuwe en gebruikte boekwinkel van Californië is een eigenzinnig en oneindig (althans, zo voelt het) wonderland van overvolle planken die literaire creaties van elk genre vieren. Bovendien is er zelfs een platenwinkel en een stripboekwinkel, dus er is hier voor elk wat wils.

4. Bezoek het Mosaic Tile House

Dit waanzinnige huis en tuin zijn volledig bedekt met felgekleurde mozaïektegels. Het Mosaic Tile House is op zaterdag geopend voor bezoekers en geeft je een geïnspireerd en energiek gevoel. Wie wist dat een huis ZO veel persoonlijkheid kon hebben? Vind deze excentrieke, steeds groeiende kunstinstallatie verborgen in een buitenwijk van Venice.

5. Relax op de Self-Realization Fellowship Lake Shrine Temple

Op Sunset Boulevard, een paar kilometer van Santa Monica, is een verborgen rustige oase. Bij de spirituele en gastvrije Self-Realization Fellowship vind je een prachtige tempel met uitzicht op een vredig meer met eenden, gelegen in 10 hectare aan weelderige tuinen, compleet met grasvelden om te ontspannen of yoga te beoefenen. Het is gratis te bezoeken, maar je moet wel van tevoren reserveren.

6. De beste surfplekken

Palos Verdes, ook wel Bluff Cove genoemd, is een van de beste rustige surfspots van de regio. De kustlijn is rotsachtig en het strand zelf is geen brede zanderige ruimte, dus surfers hoeven de ruimte vaak niet met veel strandgangers te delen. Er zijn drie surfplekken in de baai met verschillende breaks, en er zijn het hele jaar door consistente golven voor alle niveaus.

7. Openwater zwemmen

Ga het binnenland in om af te koelen met een duik in een van LA's natuurlijke zoetwaterzwemplekken. Cooper Canyon Falls heeft een geweldig zwembad waar je naartoe kunt wandelen door prachtige dennenbossen in de bergen, en in Angeles National heeft Switzer Falls zwembaden waar je kunt zwemmen met heerlijk water. Er is ook een groot natuurlijk zwembad in Malibu Creek State Park.

8. Bezoek de cupcake ATM

Verspreid over LA zijn verschillende roze muren waarmee je een cupcake kunt kopen - die direct wordt afgeleverd door een luik in de muur - zonder met een echt persoon te hoeven praten of een winkel binnen te lopen. Er zijn drie Sprinkles Cupcake-geldautomaten in LA; Er is er een op Hollywood Boulevard, een in het winkelcentrum Beverly Centre en een in Santa Monica Boulevard.

9. Wandel langs de grachten

Het Venice Canal Historic District is ontworpen met de Italiaanse stad Venetië in gedachten. Deze Californische buitenwijk is niet gebouwd op eilanden, maar heeft een klein en vredig netwerk van kanalen, omzoomd door mooie huizen en verbonden door eigenzinnige bruggen. Het is een charmante plek om te verkennen met tal van fotomomenten.

10. Bezoek Hollywood Forever Cemetery

Laat je niet afschrikken door het woord begraafplaats; dit is een must om te bezoeken. Je kunt rondleidingen maken door het dramatische terrein, waar veel van de oprichters van Hollywood zijn begraven, of je kunt een van hun filmvertoningen of muziekevenementen bijwonen - in echte Hollywood-stijl is dit ook een bloeiend centrum voor culturele evenementen.

Leer Los Angeles kennenOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer