GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Hoe overleef ik in New York: 5 essentiële tips

Hoe overleef ik in New York: 5 essentiële tips

De drukte gecombineerd met de sprookjesachtige magie van New York maakt het voor veel mensen tot een droombestemming. Maar als je eenmaal landt in de Big Apple, kunnen alle felle lichten en drukke mensen overweldigender blijken te zijn dan verwacht. Maak je geen zorgen – de eerste keer navigeren door een stad kan overwhelming zijn. Het is gewoon een kwestie van ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk voorbereid bent voordat je je nieuwe omgeving leert kennen. Dus, om je klaar te maken voor je reis naar deze wereldstad, volgen hier enkele tips over hoe je kunt overleven in New York.

1. Wees voorzichtig als je door de straten van New York loopt

Zoals het stereotype gaat, hebben New Yorkers altijd haast. Tijd is tenslotte geld. Ze hebben het vaak te druk (en zijn te gewend aan de drukte) om toeristen of andere mensen om hen heen op te merken. Daarom is het belangrijk om de straatregels te respecteren. Loop nooit aan de linkerkant van de weg of stop niet midden op het trottoir. New Yorkers houden er niet van als mensen de weg versperren om een ​​kaart te raadplegen of wanneer ze midden op de stoep selfies maken.

Veel mensen in New York rijden ook op de fiets om de stad te verkennen, dus zorg ervoor dat je niet op het fietspad loopt. Mensen zullen niet vriendelijk zijn – vooral op de Brooklyn Bridge!

2. Koop een New York MetroCard

Zelfs als wandelen een van de beste manieren is om de vele hoogtepunten van New York te verkennen, is het soms een snellere tactiek om met de metro door de stad te navigeren. De reguliere MetroCard heeft een dollarwaarde die elke keer dat je de metro neemt afneemt. Je kunt de kaart blijven opwaarderen wanneer uw saldo bijna op is. De kosten om de kaart zelf te kopen is $ 1.

Met deze kaart bedragen de kosten voor het nemen van de metro $ 2,75 per rit. Je kunt een MetroCard kopen op elk metrostation, ofwel bij het loket of bij de MetroCard-automaat in het metrostation.

3. Google Maps downloaden

Met zoveel straten, metrostations en drukke hoeken die er hetzelfde uitzien, is het niet moeilijk om een ​​beetje gedesoriënteerd te raken in New York City. Als je op je hoede bent om er als een toerist uit te zien, gebruik dan gewoon Google Maps. Ook al klinkt het als een cliché-tip, Google Maps kan erg handig zijn – vooral als het gaat om het nemen van de metro.

De metro in New York kan in het begin eng zijn, maar als je eenmaal weet of je naar de uptown, downtown of midtown moet gaan, is het een fluitje van een cent! Als je liever technologie ontwijkt en de ouderwetse weg gaat, zijn New Yorkers erg gewend aan toeristen. Dus als je ooit verdwaalt, aarzel dan niet om de weg te vragen.

4. Maak een schema

Wanneer je voor het eerst New York bezoekt, is het belangrijk om de stad met een schema te benaderen. Het verkennen van een stad van deze omvang kost tijd en energie. Dus het kan handig zijn om van tevoren te plannen wat je elke dag wilt bezoeken. Geloof me, als je een planning hebt om te volgen, kun je ontspannen en ten volle genieten van je verblijf in New York.

5. Controleer altijd het weer voordat je naar buiten gaat

Denk eraan om zowel bij het plannen van je reis naar New York als bij aankomst rekening te houden met het weer. Controleer altijd de dagelijkse weersvoorspelling voordat je door de stad gaat dwalen. Zomer en winter is het vaak onvoorspelbaar. Het kan bijzonder lastig zijn in de zomer. Want wanneer de airco in hotels en winkelcentra op volle toeren draait om de hitte te bestrijden is het fijn om een trui of sjaal in te pakken!

Wil jij voor langere tijd naar New York? Lees hier onze tips over verhuizen naar New York.

Wil jij vloeiend Engels leren spreken in New York?Onze programma's in New York
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden