Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 eenvoudige manieren om Japans te leren vanuit huis

5

Als je Japans wilt leren, zouden de meeste mensen zeggen “ga naar Tokio“. Maar wat als je nu thuis Japans wilt leren? Degenen die talen leren voor de kost (diplomaten, spionnen, enz.) weten het antwoord al. Ze duiken diep in een taal en blijven zo lang mogelijk ondergedompeld. Laten we eens kijken.

  1. Kies een goed handboek uit en werk er elke dag in

De meeste Japanse scholen gebruiken de “Minna no Nihongo”-serie (“Japans voor iedereen”). De boeken zijn er in zowel kanji als in Latijnse karakters. Wij raden de kanji-versie aan. Als je Japans leert zul je ooit kanji moeten aanpakken, je kunt het dus maar beter vanaf het begin doen. Bovendien geeft het werken aan karakters je een artistieke uitlaatklep. Als je een beginner bent, koop dan het eerste boek van de serie. Als je geen beginner bent, ben je waarschijnlijk al bekend met deze boeken. Je vindt veel video’s online die de verschillende lessen uitleggen.

De profs werken elke dag 4-5 uur met hun gekozen curriculum: 2-3 uur in de ochtend en 2-3 uur in de middag. Je kunt dit in kleinere stukken verdelen of minder uren studeren als je dat wilt. Het doel is dat je ongeveer de helft van je studietijd besteedt aan revisie/review en de andere helft aan nieuw materiaal. En je moet er elke dag aan werken. Afgesproken? Goed.

Laten we het nu over de rest van je tijd hebben. Dit is het echte geheim om thuis met succes Japans te leren. Je moet het geluid van de taal oppikken, de Japanse gewoontes absorberen en je hersenen dwingen om zo snel mogelijk in het Japans te gaan denken. Dompel je dus onder in de Japanse taal en cultuur.

  1. Bekijk anime, films en TV in het Japans

Je mag Engelse ondertiteling gebruiken, maar als je merkt dat je leest in plaats van luistert, schakel je ze uit. Het is beter om de geluiden van de taal te absorberen, zelfs als je ze niet begrijpt. Op een gegeven moment zal het aanzetten van ondertitels in het Japans je helpen om nieuwe personages op te pikken en te zien hoe de dingen die je hoort worden geschreven. Kijk met pen en papier in de hand. De Japanse publieke omroep, NHK, heeft een verzameling video’s die ze hebben samengesteld voor schoolkinderen, naast hun normale programmering.

  1. Luister naar Japanse radio, muziek en podcasts

Hou je omgeving zoveel mogelijk in het Japans. Er zijn duizenden radiozenders, veel goede muziek en veel podcasts die je kunt beluisteren tijdens het sporten, koken of als je in het bad zit. Dit is je “down time”, dus duw jezelf niet om elk woord te begrijpen.

  1. Japans eten koken

Eten is het hart van de Japanse cultuur. Slijp je messen, zoek online naar recepten, bestel de juiste ingrediënten. Waarom geen recept video’s in het Japans gebruiken? (video zoeken op レシピ of 料理番組 voor meer opties)

  1. Japanse vrienden maken

Op een gegeven moment moet je Japans spreken met iemand anders dan je kat. Hoe eerder, hoe beter eigenlijk. Dat is niet zo moeilijk, zelfs niet als je thuis vastzit. Download een taaluitwisselingsapp of gebruik online fora om Japanse mensen te vinden die hun Engels willen verbeteren. Als je een meer formele regeling wilt, huur dan een Japanse leraar online in.

Nu ben je klaar om Japans te leren van thuis uit. Dus waar wacht je nog op? 頑張ってください

Leer Japans met ons in TokioMeer informatie

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer