GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Angela (26) ging naar New York en Miami

Angela (26) ging naar New York en Miami

Daar stond ik dan op Schiphol, 16 april 2016, klaar om mijn avontuur tegemoet te gaan. Enigszins gezonde spanning, maar vooral enorm veel zin om te studeren in het buitenland!

De reis – New York

Mijn eerste locatie was EF New York! Na de vlucht kwam ik aan op JFK Airport en ik was een van de weinige die ervoor had gekozen om met eigen vervoer naar de school te gaan. Eerst met de trein naar Grand Central (middenin Manhattan) om vervolgens daar de trein te pakken naar Tarrytown, langs de Hudson River. Uiteraard ben ik eerst even naar buiten gegaan om een glimp op te vangen van “the city that never sleeps” – fantastisch. Dit was waarvoor ik was gekomen!

Eenmaal in Tarrytown bleek dat de school bovenop een heuvel lag en dat het nog best een pittige tocht was om naar boven te lopen met mijn koffer, rugzak én waardeloze conditie. Tip aan volgende studenten: neem een taxi.

De school

De school in Tarrytown is groot, heel groot! Vijf verschillende gebouwen waar studenten slapen, verdeeld op basis van leeftijd. Je hebt dus sowieso leeftijdsgenoten om je heen! Daarnaast heb je natuurlijk alle klaslokalen, de kantine en het sportgebouw. Je hoeft je niet te vervelen op deze school want er is altijd wel iets om te doen. Denk hierbij aan activiteiten, sporten of “gewoon” gezellig met vrienden afspreken.

Start van de taalcursus

De eerste dag ben ik samen met andere nieuwe studenten, op excursie geweest naar New York. Dit was een introductiedag – heel leerzaam maar voornamelijk leuk! Je leert meteen nieuwe mensen kennen en je zet je eerste echte stappen in Manhattan. Ik ben vier weken in Tarrytown, New York gebleven en ik heb hier onwijs veel leuke dingen gedaan! Ik heb veel vrienden ontmoet, o.a. uit Zwitserland, Bolivia, Mexico, Frankrijk en Argentinië.

De reis – Miami

Na vier weken ben ik vertrokken naar mijn tweede bestemming: EF Miami! Na een heel verdrietige vrijdagavond omdat ik afscheid moest nemen van al mijn vrienden ben ik zaterdagochtend het vliegtuig ingestapt om het regenachtige weer in Manhattan in te ruilen voor 25 graden en zon op Miami Beach!
Dit vliegveld was veel kleiner dan in New York dus ik kon eigenlijk zo mijn weg vinden naar het OV. In de bus was ik toch wel een beetje zenuwachtig, ik moest weer opnieuw beginnen. Nieuwe vrienden maken, nieuwe lessen volgen, nieuwe slaapplek en een nieuwe omgeving.

Vanaf de busstop was het maar vijf minuutjes lopen naar school. Toen ik aankwam wist ik meteen dat het heel anders zou zijn dan in Tarrytown. In Tarrytown waren meer dan 1.000 leerlingen, in Miami was er “maar” één gebouw dus die haalde de 1.000 niet. Dit was in het begin wel een beetje wennen maar uiteindelijk heb ik mijn draai weten te vinden.
Al met al vind ik Miami Beach echt ge-wel-dig. Een school met een privé zwembad én aan het strand, wat wil je nog meer?!

Terugblik

Al met al zijn mijn twee maanden geweldig geweest, een belevenis die ik mijn hele leven bij me zal dragen, in de meest positieve zin van het woord. Reizen moet iedereen in zijn leven gedaan hebben, alléén reizen al helemaal. Het maakt je een sterker persoon van en je leert zoveel nieuwe mensen kennen met dezelfde mindset als jij!

Bovendien is reizen met EF heel fijn: goede begeleiding, professionele lessen en altijd enthousiaste medewerkers die voor je klaar staan, op zowel persoonlijk en zakelijk vlak.

Ik ben blij dat ik heb gekozen voor EF en ik hoop dat ik daar andere mensen ook mee kan helpen.

En mijn Engels… it’s perfect now!

Ontdek de bestemmingen in de USAOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden