GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Giulia op taalcursus in Oxford

EF Ervaring: Giulia op taalcursus in Oxford

Ik was in EF Oxford in Engeland! 2 weken in de zomervakantie, en heb er de tijd van m’n leven gehad. Ik ging in m’n eentje dat vond ik nog best spannend, maar toen ik daar aankwam maakte ik al snel vrienden die ik ook al had leren kennen op de informatie dag in Amsterdam! Daar was ik heel blij mee. Ook heb ik tijdens de lessen veel buitenlandse vrienden gemaakt waar ik nu nog steeds veel contact mee heb, en een goede vriendschap ook nog is! Met deze mogelijkheid die ik heb mogen beleven ben ik heel blij! Ook was het fijn omdat de vliegreis niet heel lang was en ik er dus snel was en er bijna geen tijd was om zenuwachtig te zijn!

Accommodatie

Ik zat in de residentie dat vond ik prima, alleen veel van mijn vrienden zaten wel op de campus, ik mocht wisselen van kamers, maar dat was wel veel gedoe omdat het zomer was en er heel veel mensen waren. Elke middag stonden er leuke kraampjes met lekker eten! Met vrienden had je elke dag wel dingen te doen, in het weekend kon je ook naar Londen bijvoorbeeld gaan, dus er was bijna geen tijd om heimwee te hebben. Ik ging terug op herbeginnen van de zomervakantie wat fijn was want toen zat ik met nog veel vrienden in de taxi om naar het vliegveld te gaan en de laatste uren nog mee te kunnen praten op het vliegveld!

De school

De school vond ik mooi ruim en fijn, er was een kleine sport kamer als je wou sporten en een grotere chill ruimte met een pooltafel en voetbaltafel en een tv. Het taalniveau daar was slechter dan ik had gedacht , ik dacht dat ik heel slecht was maar zo zie je weer dat er altijd nog mensen zijn die slechter in Engels zijn dan dat jij bent! Dat is wel fijn om te weten. Het leukste wast ik heb geleerd is dat Engelsen heel beleefd zijn en je kastijd een fijne dag wensen waardoor je hele dag gelijk een stuk leuker wordt

Activiteiten

Ik vond het heel leuk dat je lopend de stad ik kon en met de bus was het ook heel leuk want dat was een hele hoge dubbeldekker en die slingerde over de weg dus was het altijd wel spannend! We hadden een heel mooi park op vijf minuten loop afstand in de ochtend kon je daar mooi de zonsopgang zien en lekker liggen op het graf of in de middag picknicken en muziek luisteren en in de avond waren er vaak veel mensen ook van de campus om daar met z’n alle te praten en te zingen en dansen. Oxford vind ik een hele mooie stad met veel leuke bezienswaardigheden en ze hebben hele lekkere koekjes in de straat als je de stad in loop vanuit de campus, ook hebben ze er een hele mooie kerk : Christ church, moet je zeker naartoe! Daar is haart poorer ook op gebaseerd en nog veel meer films!

Mijn leukste ervaring

Dat we met de bus naar London gingen en de bus gemist hadden voor de terugweg waardoor we nog later zouden komen en dus te laat eigenlijk, maar ef reageerde gelukkig niet heel heftig ze waren blij dat we hadden geappt zodat ze wisten waar we waren! Toen hadden we een hele leuke terug reis gehad in het donker! Het was heel mooi met veel lichtjes en toen we aan kwamen op de campus konden we lekker zonder gezeik naar onze kamer! Dit was heel fijn en de EF staff bij mij op de residentie vroeg nog heel aardig hoe London was en of ik het daar naar m’n zin had gehad.

Advies

Doe het zeker! Stap uit je comfortzone en het is het zeker waard! Ook is de informatie dag in Amsterdam heeft fijn zodat je een beetje kan voorbereiden op wat je te wachten staat en wat je mee moet nemen bijvoorbeeld! Ookal ga je voor 2 weken of een paar maanden je gaat een hele leuke tijd beleven en vrienden maken over de hele wereld die je voor altijd blijft houden, heel handig ook! Voor als je naar een ander land gaat of wilt, dan ken je daar al gelijk iemand die je daar kan rondleiden en de beste plekken kan laten zien!

Weer weg met EF

San Diego, Amerika vind ik heel vet! En droom er al lang van om daar een keer naartoe te gaan!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden