GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Amy op taalcursus in San Diego

EF Ervaring: Amy op taalcursus in San Diego

Ik wilde graag mijn engels verbeteren en voor een langere tijd in het buitenland zijn dus dit was voor mij een ideale combinatie.

Van half september tot begin januari heb ik een taaljaar gedaan met EF. Dit heb ik gedaan in San Diego, Californië. De zomer voordat ik eraan begon was ik geslaagd voor mijn MBO opleiding, maar ik wilde nog niet aan een vervolg studie beginnen dus heb ik voor een taaljaar met EF gekozen. Mijn grootste doel was het verbeteren van mijn engels, ik wilde niet al te dichtbij huis zijn, dus heb ik daarvoor voor Amerika gekozen. In californië bleef het in de winter lekker weer, dus voor mij was de keuze toen snel gemaakt. Doordat ik drie maanden zou verblijven in San Diego had ik veel tijd om ook tussendoor te reizen. Vanaf San Diego heb ik veel tripjes gemaakt, naar Las Vegas, Hawaii, Los Angeles en San Francisco. Dit heeft mijn taaljaar zeker compleet gemaakt.

Accommodatie

Zelf heb ik ervoor gekozen om op een campus te verblijven. Achteraf is dit echt een super goede keuze geweest. Op een campus deel je je kamer. Eerst zag ik hier een beetje tegenop, maar uiteindelijk heeft dit echt mega goed uitgepakt. Doordat je altijd in en rondom de campus ben, kom je super snel met andere mensen in contact en maak je op deze manier snel vrienden. Een ander groot voordeel vond ik dat je geen reistijd heb om op school te komen. Ideaal als je sochtends les heb! Op een campus word je ontbijt en avondeten verzorgd, ook dit vond ik een heel groot voordeel.

De school

De school in San Diego vond ik erg fijn. Het was overzichtelijk, niet al te groot. Veel gezellige mensen, wat ervoor zorgt dat ik een erg gezellige klas had. Zelf was ik begonnen op B1.1, na 3 maanden eindigde ik op B2.1. Je gaat dus elke 6 weken één niveau omhoog. Hierdoor blijft het leren uitdagend. Het was fijn dat je een test moest maken voordat je op de school kwam, hierdoor werd je op het goede niveau ingedeeld en was het makkelijk om contact te maken met mensen uit je klas. Doordat je veel engels spreekt merk je eigenlijk al heel snel dat je engels echt voorruit gaat.

Activiteiten

In deze drie maanden die ik San Diego ben geweest heb ik de stad goed leren kennen. Het was heel fijn dat het hier een langere tijd lekker weer bleef waardoor ik veel naar het strand ben geweest. De campus ligt dicht bij het strand, dit is dus zeker een groot voordeel. Ook is er heel veel te doen in San Diego, je raakt niet snel verveelt, dit vond ik ook zeker een groot pluspunt. Er is veel mooie natuur te bekijken, dit is bijvoorbeeld te zien tijdens een hike. Ik heb heel veel hikes gedaan, dit is top om je tijd mee te vullen. Hiernaast heb je op 2 uurtjes rijden ook de Sand Dunes, dit is als je het mij vraagt de mooiste plek dichtbij San Diego! Ook is San Diego een fijne overzichtelijke stad. Het is overal niet heel druk , wat ik zeker wel een pluspunt vond. Veel gezellige restaurantjes, uitgaansgelegenheden, parken, stranden en nog veel meer! In San Diego raak je niet snel verveeld !

Ik heb heel veel verschillende activiteiten gedaan. Er zijn veel bonfires die altijd gezellig zijn om naar toe te gaan, veel tripjes maken naar andere steden in Amerika, veel sporten, uitgaan, shoppen en vooral lekker de stad San Diego verkennen.

Mijn leukste ervaring

Het leukste wat ik heb mee gemaakt is toch wel echt het leven op de campus. Soms gaf dit zo een gevoel van in een film leven, als je je verveelt loop ie gezellig naar andere mensen op de campus toe. Je bent namelijk nooit echt alleen op een campus. Gezellig met iedereen eten, sporten of zwemmen, het kan allemaal op de campus. Tijdens mijn EF taaljaar heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, van veel verschillende nationaliteiten. Dit geeft je veel nieuwe inzichten wat ik zelf echt heel leuk vond. Natuurlijk zijn alle trips naar andere steden ook echt super gaaf geweest, dit zal ik iedereen dus ook zeker aanraden.

Advies

Het advies dat ik zou willen geven aan iemand die met EF weg zou willen is: GA! niet meer twijfelen maar schrijf je lekker in. Ik denk echt dat dit zo een unieke ervaring is, die je niet snel nog een keer zal mee maken. Ik heb zelf heel veel geleerd in de 3 maanden dat ik in San Diego was, zoveel gedaan, gezien en vooral heel veel leuke momenten beleefd die ik nooit had willen missen. Ik zou echt iedereen aanraden om ook te gaan. Haal alles uit het moment als je er eenmaal ben en geniet van alles wat je doet, want dit zal niet snel nog een keer terug komen.

Weer weg met EF

Als ik op het vliegtuig zou springen zou ik naar Costa Rica willen. Ik heb daar zoveel gave dingen van voorbij zien komen, dat dat mij heel leuk lijkt!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden