Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Pepijn ging met EF 4 weken naar San Diego!

EF ervaring: Pepijn ging met EF 4 weken naar San Diego!

Leren in de zomervakantie. Klinkt dat niet als muziek in je oren?

Mijn naam is Pepijn Schut, 19 jaar jong en fulltime levensgenieter! In de zomer van 2017 ben ik samen met mijn beste vriend 4 weken verbleven op de campus van EF San Diego. Omdat ik hier de tijd van mijn leven heb gehad, wil ik jullie laten zien dat soms met je neus in de boeken zitten niet eens zo erg hoeft te zijn!

In de herfst van 2016 begon mijn avontuur, voorafgaand aan elke reis zijn er namelijk een hoop dingen die georganiseerd moeten worden!

De Buitenland Beurs was voor mij het eerste face-to-face contact met EF Nederland. Op deze beurs zijn wij in contact gekomen met medewerkers van EF Nederland die ons verder hebben ingelicht over de mogelijkheden die zij aanbieden. Na afloop van dit gesprek waren zowel Stan als ik direct verkocht!

Er stonden ons nog 2 dingen te doen…

1: de locatie bepalen van onze droomreis.

2: onze ouders overtuigen dat wij deze reis MOESTEN maken!

Gelukkig heeft EF Nederland ons hier goed mee kunnen helpen! Samen met hen hebben wij een zonnige strandlocatie in Amerika uitgezocht en ook het overtuigen van onze ouders hadden Stan en ik relatief snel geklaard! EF draagt namelijk een hoop bij aan je persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk het leren van de door jou uitgekozen taal met de daarbij horende cultuur! Voor mijn ouders was dit genoeg om akkoord te geven om mij op reis te laten gaan met Education First!

Vanaf nu kon het feest echt beginnen! Nouja… eerst mijn havo examen halen en een hoop werken in de horeca om geld te sparen; wij kwamen natuurlijk niet helemaal naar San Diego om alleen te leren…

In de periode dat Stan en ik druk waren met werken en leren voor onze examens heeft EF Nederland voor ons het overgrote deel van het papierwerk geregeld, ons op de hoogte gehouden van eventuele veranderingen en ons de mogelijkheid gegeven om via een EF app alvast kennis te maken met alle andere leerlingen die in diezelfde periode met EF in San Diego verbleven.

Op 9 juli was het eindelijk zover! De dag waarop wij om 04:00 zijn opgestaan om vervolgens een 16 uur durende vlucht af te leggen naar “the United States of America”.

Aangekomen op het vliegveld van San Diego, met alweer 2 nieuwe vrienden die wij onderweg naar San Diego ontmoet hadden (verbleven ook op de EF campus in San Diego), stond er personeel van EF San Diego op ons te wachten en werden wij met een transfer naar de campus gebracht.

Op de campus aangekomen stond er nog een leuke verassing op ons te wachten… Een fotocamera! Er moest namelijk een foto worden gemaakt voor op je schoolpasje, ik denk dat je ongeveer wel kan inschatten hoe die foto eruit heeft gezien na zo’n lange vlucht…

De ochtend na aankomst hebben wij in en rondom de campus een rondleiding gekregen met alle nieuwe studenten die waren aangekomen dat weekend. Wij kregen onder andere te zien welke faciliteiten de school allemaal aanbood maar ook waar het strand en de dichtstbijzijnde supermarkt te vinden waren.

Stan zat echter in een andere klas (hij had later die dag pas een rondleiding) waardoor ook wij gedwongen werden om andere vrienden te maken, gelukkig lag hiervoor de drempel erg laag aangezien alle studenten van de rondleiding nieuw waren!

Al na een paar minuten was ik in gesprek met een aantal Argentijnen en Spanjaarden. Met deze mensen ben ik uiteindelijk goed bevriend geraakt en tot de dag van vandaag (bijna 2 jaar na dato) spreek ik ook hen nog steeds!

“There is magic in long-distance friendships. They let you relate to other human beings in a way that goes beyond being physically together and is often more profound. Distance cannot matter – ours is a friendship of the heart.”

Terug op de campus begon het dan echt! SCHOOL! School bestond uit een aantal verschillende soorten lessen, zo had je normale lessen waarin elke week een nieuw onderwerp werd behandeld (zo is het mogelijk om elke week in te stromen zonder achter te lopen) en SPIN classes (Special Interest Classes). In deze SPIN classes wordt het mogelijk gemaakt om te leren naar jouw eigen interesse. De ene koos voor Amerikaanse geschiedenis, de andere kunst en weer een ander sport. Deze SPIN classes kon je elke week weer veranderen in de EF app en zo werden deze lessen eigenlijk nooit als “saai” bevonden! Naast deze “normale”/SPIN classes werden er ook nog hoorcollege’s en lessen in presentatie techniek gegeven, genoeg variatie dus!

De lessen werden gegeven in de ochtend/ begin middag of aan het einde van de middag / begin avond. Op deze manier zorgde EF ervoor dat je nog meer dan genoeg vrije tijd over had om activiteiten te plannen (surfen, een baseball wedstrijd kijken, beach volleyballen) en om bijvoorbeeld met vrienden de stad te verkennen!

De avonden spendeerde ik met name met vrienden op het terrein van de campus, in Amerika is er namelijk curfew. Curfew betekent dat je een bedtijd krijgt van de overheid (voor kinderen onder de 18 jaar). Dit is per staat geregeld, en in Californië is dit 22:00… Gelukkig konden we na deze tijd gewoon nog rondlopen op de campus! Zo kon je bijvoorbeeld nog een film kijken in een van de filmkamers, voetballen, biljarten, naar de sportschool, of… je kleren wassen… Voor mij was dit de eerste keer dat ik mijn eigen kleren ging wassen! Dit resulteerde in mannelijke (roze) buiktruitjes en hele oncomfortabele broeken!

Achteraf heb ik er spijt van dat ik “maar” 4 weken op reis ben gegaan met EF Nederland. In het proces voorafgaand aan de reis heb ik vaak getwijfeld over een tussenjaar waarin ik een half jaar tot een jaar met EF op reis zou zijn gegaan. In mijn geval was dat een betere keuze geweest… Jammer genoeg heb ik dit toen niet gedaan maar voor diegene die voor de keuze staan en de middelen hebben om het wel te doen: GRIJP JE KANS! Al is het net voor Stijn en mij een taalreis en geen taaljaar, je gaat het gegarandeerd naar je zin krijgen wanneer je een reis maakt met EF Nederland! Het is daarnaast hoogstwaarschijnlijk een kans die je niet weer gaat krijgen. Momenteel is dit ook de reden waarom ik samen met Stan werkzaam ben voor EF Nederland als Ambassador! Samen reizen wij in ons roze pak door heel Nederland om mensen te vertellen over onze ervaring! Via deze weg sparen wij voor een nieuwe taalreis met EF Nederland (wie gaat er voor 4 weken mee naar EF Honolulu in de zomer van 2020) 😉

Dit laat ook zien dat EF Nederland niet alleen helpt voor/tijdens je reis, maar er ook voor je is nadat jij je reis al hebt gemaakt! Is het niet via het Ambassador programma dat EF Nederland aanbied, dan is het wel bij een meeting die EF organiseert waar je verhalen van andere reizigers kunt aanhoren en kunt praten over jou eigen ervaring!

Dus als iemand van jullie zijn kostbare vrije tijd in de zomervakantie, net zoals ik wil opgeven om weer met zijn neus in de boeken te gaan zitten. Maak dan een taalreis met EF en ervaar zelf hoe het is! Want hoe erg ik mijn best ook heb gedaan, een vakantie zoals deze kan je niet beschrijven, die moet je gewoon meemaken!

Graag wil ik EF Nederland bedanken voor deze geweldige ervaring! Mocht jij nog vragen hebben over reizen met EF of over mijn eigen reis naar San Diego, feel free to contact me of neem een kijkje op de site van EF Nederland!

Bekijk ook mijn YouTube video die ik na afloop van mijn reis heb gemaakt!

Vind net als Pepijn jouw perfecte locatie en bestel onze gratis brochure.Bestel nu de gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara