GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Tokio | ervaring #myticketaroundtheworld

EF Tokio | ervaring #myticketaroundtheworld

Voor de laatste bestemming met EF en #myticketaroundtheworld vloog ik naar Tokio.. Een stad waarbij de cultuur zó anders is dan hier… Een week was echt veelte weinig en in deze post vertel ik je waarom.

De stad was zo overweldigend dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. De eerste ochtend dat ik vanuit m’n residentie naar de EF locatie ging was het overal bizar druk. Ik maak Amsterdam regelmatig mee in de spitsuren, maar dit was echt niet normaal. Eenmaal in Shibuya, het een-na-grootste station van de wereld, gingen we naar de Cross Tower, waar de school van EF zat. Ik ben 1 keer de weg kwijt geraakt in het station en ben toen 30 minuten bezig geweest om de juiste uitgang te vinden.

De lessen die ik volgde waren in het Japans, echt een super moeilijke taal als je het mij vraagt. De meeste zitten er dan ook wel langer dan een maand, en leren het puur voor een studie of werk. Zelf ben ik een aantal keer naar andere steden en wijken geweest in Tokio.

Harajuku was dan ook zeker weten m’n favoriet. Het is een wijk die je binnen 10 minuten bereikt vanaf Shibuya. Ze noemen het ook wel één van de grootste modewijken van de wereld. Voor mij was het super inspirerend en heb ik dan ook wat foto’s gemaakt van de mensen die hier lopen. Voor de jongeren die zich zo kleden is het echt een levensstijl en het is heel bijzonder om dit dan ook in alles terug te zien.

Ik ben vastbesloten om nog een keer terug te komen naar Tokio, vooral omdat het zo’n inspirerende stad is vol met verschillende culturen. Als je meer wilt weten over Tokio of het leren van de Japanse taal, neem dan hier even een kijkje.

Voor nu was dit helaas #myticketaroundtheworld… Ik heb zó erg genoten van deze drie weken! Wie weet dat ik over een paar jaar nog een keer zo’n vette reis ga maken.

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/19/2016/09/sophie5.jpg)

Vraag een gratis brochure aanOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer