GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Perth te houden

10 redenen om van Perth te houden

Perth staat bekend als de meest geïsoleerde hoofdstad ter wereld (het is de hoofdstad van de staat Western Australia), maar er is veel meer om over te praten dan alleen de afgelegen locatie. Van wijnmakerijen en stranden tot wilde dieren en gedenkwaardige Aussie slang, hier zijn onze top redenen om van Perth te houden.

1. Taal

Aussies korten woorden graag af waar dat mogelijk is (ja, Australiërs = Aussies). In Perth hoor je de plaatselijke bevolking praten over brekkie (ontbijt), avos (avocado's), the arvo (de middag), bikkies (koekjes), veggos (vegetariërs), snags (worstjes) en coldies (koud bier). Maar niet alles wordt afgekort.

Enkele andere memorabele slangtermen zijn slacker (lui persoon), schmick (stijlvol), galah (dom persoon), to cark it (breken/sterven) en het zeer levendige go off like a frog in a sock (je humeur verliezen). Hier is onze korte gids voor Aussie uitdrukkingen.

2. Omringd door natuur

Perth is zeker geen uitgestrekte metropool. Groene ruimte is er in overvloed, met Hyde Park, Kings Park, Sir James Mitchell Park, Harold Boas Gardens, Stirling Garden en andere parken met uitzicht over de stad, barbecues op muntjes, botanische tuinen, kindergebieden en enorme Moreton Bay Fig bomen die genoeg schaduw en ruimte bieden om je uit te strekken en helemaal te vergeten dat je in een stad bent.

3. De Swan River

Deze gewoonweg prachtige rivier vormt een indrukwekkend contrast met de skyline van de stad en biedt paden voor tweeërlei gebruik waar bezoekers kunnen wandelen, fietsen of skaten rond het riviercircuit. Liever in het water? De Swan River is ook perfect om te kajakken en kitesurfen, of om achterover te leunen en voorbij te varen op een gecharterde cruise, veerboot of zeilboot.

4. Fremantle

Voor een ontspannen dagje uit in het weekend biedt deze havenstad op slechts 30 minuten van Perth markten, straatoptredens, muziek, galerieën, kunst, boetiekjes, foodtrucks, tweedehandswinkels en boetiekjes, stranden en een koffiescene die elke dag perfect cafeïnevrij maakt. (Gezien de Australische afkortingen wordt Fremantle natuurlijk vaak Freo genoemd).

5. Stranden in overvloed

Met meer zonneschijn dan welke andere Australische hoofdstad ook is Perth een toplocatie voor strandliefhebbers. Cottesloe is het beroemdste strand van de stad, maar een reis naar Perth is niet compleet zonder je eigen favoriet te vinden. Probeer Vera Vera, Brighton, Mettams Pool, Greens Pool en Yallingup of Leighton Beach in Fremantle, hierboven afgebeeld. Met veilige zwemgebieden, inhammen om te kajakken, picknickplaatsen en rotspoelen vol zeeleeuwen zal een van de stranden van Perth zeker je hart stelen.

6. Het is een verborgen parel (en goedkoper!)

Omdat het zo ver van Sydney en de platgetreden toeristische paden van Zuidoost-Australië ligt, voelt Perth als bestemming fris en uniek aan en is het ook veel goedkoper. Het ligt ook dichter bij Europa en het Midden-Oosten, waardoor vliegen voor velen iets minder pijnlijk en iets goedkoper is. En het spreekt voor zich dat het alle geweldige dingen heeft die je hoopt te ervaren in Australië: zon, stranden, natuur, heerlijk eten, lekkere koffie en vriendelijke inwoners.

7. Sunset city

Je zult je erg #blessed voelen terwijl je geniet van de zonsondergangen van Perth. Je zult al snel een favoriet strand hebben voor dit avondlijke lichtspektakel, maar andere plekken om van de zonsondergangen van Perth te genieten zijn Bold Park, Park Street, Gooseberry Hill en de vooroever van de Swan River.

8. Eten

Het is geen wonder dat de restaurant- en warenmarktscene in Perth floreert: de oceaan voor de deur zorgt voor verse zeevruchten en het mediterrane klimaat is perfect voor kleurrijke, gevarieerde producten. Perth heeft zelfs meer restaurants per hoofd van de bevolking dan de andere hoofdsteden van Australië en is gevuld met bars in Europese stijl en eethuisjes die barista's, mixologen en chef-koks naar de stad lokken.

9. Wijngebieden vlakbij

Perth ligt op de drempel van twee van de beroemdste wijngebieden van Australië. De Swan Valley ligt op slechts 25 minuten afstand en biedt wijnmakerijen met koloniale architectuur, versmarkten, antiekwinkels en ontmoetingen met wilde dieren.

Maar het ultieme weekendje weg vind je in de Margaret River regio, waar kelderdeuren, ambachtelijke microbrouwerijen en distilleerderijen, gastronomisch eten en surfplekken een onweerstaanbaar pakket vormen.

10. Indian Ocean Drive

Neem een paar vrienden mee en maak deze roadtrip, die eerst door het kustplaatsje Cervantes slingert, dan langs de eigenzinnige rotsformaties Pinnacles, door het toevluchtsoord voor zeeleeuwen Jurien Bay en verder naar de havenstad Geralton. Hoewel de weg daar officieel eindigt, is het zeker de moeite waard om een omweg te maken naar het Kalbarri National Park voor bush walking, abseilen, kajakken en paardrijden!

Studeer Engels in Perth met EF!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer